Αρχίζει αύριο το Ευρωμπάσκετ Εφήβων-Τι περιμένουμε από την Εθνική μας ομάδα

Ένα εκπληκτικό αφιέρωμα στο Ευρωμπάσκετ Εφήβων δημοσίευσε το www.infobasket.gr από το οποίο αναδημοσιεύουμε την εισαγωγή και την ανάρτηση για την Εθνική μας ομάδα:



«Το Ευρωμπάσκετ U18 αρχίζει την Πέμπτη στο Ικόνιο της Τουρκίας και η Εθνική Εφήβων συγκαταλέγεται στις ομάδες που αναμένεται να παίξουν σημαντικό ρόλο στο τουρνουά. Η ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου μοιάζει ικανή να φτάσει ψηλά και αυτό φαίνεται τόσο από την ποιότητα που διαθέτει στο ρόστερ της, όσο και από τα αποτελέσματα που έχει φέρει στους αγώνες προετοιμασίας.

Εκτός από την Ελλάδα, οι ομάδες που αναμένεται να παίξουν πρωταγωνιστικό ρόλο στη διοργάνωση είναι η Ιταλία, η Κροατία, η Γαλλία, η Ισπανία και φυσικά η διοργανώτρια Τουρκία, χωρίς όμως να μπορούμε να ξεγράψουμε παραδοσιακές δυνάμεις όπως η Ισπανία και η Λιθουανία. Το φετινό Ευρωμπάσκετ έχει άλλωστε και ένα επιπλέον κίνητρο, όχι όμως για την ελληνική ομάδα. Οι πέντε πρώτες ομάδες θα πάρουν αυτομάτως την πρόκριση και για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα U19, το οποίο θα διοργανωθεί το 2015 στην Κρήτη…

ΕΛΛΑΔΑ

Ο σταρ: Βασίλης Χαραλαμπόπουλος (1997 / 2,03μ. / SF / Παναθηναϊκός)
Ο φόργουορντ του Παναθηναϊκού έπαιξε ελάχιστα όλη τη χρονιά, ωστόσο σε διοργανώσεις σαν αυτή μπορεί να αποδείξει ότι αξίζει να τον εμπιστευτούν και στο “μεγάλο” επίπεδο. Θα είναι ο παίκτης για όλες τις δουλειές στη φετινή Εθνική Εφήβων.

Παίκτες-κλειδιά: Δημήτρης Σταμάτης (1996 / 1,90μ.), Κώστας Μήτογλου (1996 / 2μ.), Γιώργος Παπαγιάννης (1997 / 2,15μ.).

Προηγούμενες διοργανώσεις: Οι τέσσερις από τους επτά 96άρηδες (Σταμάτης, Τολιόπουλος, Μήτογλου, Κώττας) συμμετείχαν και στο Ευρωμπάσκετ U18 του 2013, στο οποίο η Ελλάδα ήταν 11η. Οι 9 από τους 12 συνέθεσαν και την Εθνική Παίδων που ήταν 9η στο Ευρωμπάσκετ U16 του 2012 (Σταμάτης, Τολιόπουλος, Οικονομόπουλος, Μήτογλου, Κώττας, Τσαλμπούρης, Σκουλίδας, Παπαγιάννης, Χαραλαμπόπουλος). Οι πέντε 97άρηδες (Παπαγιάννης, Χαραλαμπόπουλος, Σκουλίδας, Κόνιαρης, Μουράτος) ήταν οι καλύτεροι παίκες και στην περσινή πορεία των Παίδων μέχρι το χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωμπάσκετ U16.

Φιλικά (7-0): Βουλγαρία 82-43, 73-48, Ηλυσιακός 62-58, Μαχητές Δόξας Πεύκων 62-38, Ιταλία 62-60, Ισραήλ 79-56, Αγγλία 75-31.


Εκτίμηση: Αυτές οι γενιές έχουν μέλλον, αλλά και παρόν. Οι 97άρηδες το απέδειξαν πέρυσι στο Ευρωμπάσκετ Παίδων και ίσως ήρθε η ώρα να το κάνουν και φέτος, μαζί με τους 96άρηδες αυτή τη φορά. Η ελληνική ομάδα είναι ικανή να επιστρέψει στην 8άδα σε επίπεδο Εφήβων για πρώτη φορά από το 2010. Γιατί όχι και να πάει ψηλότερα…

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια