Καϊμακόγλου: «Να παίζει στην Εθνική όποιος το γουστάρει πραγματικά»

Ο Κώστας Καϊμακόγλου μίλησε στην εφημερίδα «Goal» και στάθηκε στις απουσίες της Εθνικής Ελλάδος, τονίζοντας πως όταν κάποιος παίκτης δεν θέλει να βρίσκεται στην προετοιμασία δεν πρέπει να ενδιαφέρεται κανείς γι αυτόν. Η συνέντευξη του:
«Ταλαιπωρήθηκα αρκετά. Έπαιξα στα τελευταία παιχνίδια με την Ούνικς, μετά το τέλος του πρωταθλήματος ξεκουράστηκα, έκανα κάποιες ασκήσεις ενδυνάμωσης και συνεχίζω να κάνω και εύχομαι να πάνε όλα καλά και να είμαι όπως πρέπει…», ήταν τα πρώτα λόγια του «Κάι», με την κουβέντα να πηγαίνει στην Εθνική Ανδρών.

«Είναι μια κατάσταση που συμβαίνει κάθε καλοκαίρι. Τείνει να γίνει το «όχι» της 28ης Οκτωβρίου για κάποιους παίκτες! Καταλαβαίνω πως όταν υπάρχουν τραυματισμοί και όταν κάποιοι παίκτες είναι καταπονημένοι, πρέπει να ξεκουραστούν. Οταν όμως κάποιοι δεν θέλουν, δεν πρέπει καν να ενδιαφερόμαστε για αυτούς ούτε να δίνουμε σε αυτούς τη συγκέντρωσή μας.

Επικεντρωνόμαστε σε όσους είναι εδώ, γιατί αυτοί θα κάνουν το παιχνίδι. Όπως έχει πει και ο Νίκος ο αρχηγός μας, στην Εθνική πρέπει να έρχεται να παίζει όποιος πραγματικά το γουστάρει. Δεν θέλουμε να είναι εδώ κανείς με το ζόρι. Κάτι τέτοιο θα δυσκόλευε και τον ίδιο και την ομάδα».

Σχετικά με τους παίκτες που απαρτίζουν τώρα την Εθνική ο έμπειρος φόργουορντ δήλωσε:

«Το σημαντικό είναι ότι υπάρχει χημεία ανάμεσα στους παίκτες που είναι χρόνια στην ομάδα και στα παιδιά που είναι η επόμενη γενιά. Είναι σημαντικό γιατί οι παλιότεροι θα δώσουν την πείρα και οι νέοι θα βάλουν την ενέργεια. Είναι θέμα χρόνου να ασπαστούμε πλήρως όλοι τη φιλοσοφία του νέου προπονητή και να μη χάνουμε δευτερόλεπτο… Δεν υπάρχει χρόνος, πρέπει να γίνουμε ομάδα. Γιατί μια ομάδα μπορεί να κερδίσει τους πάντες».

Σε πρόσφατη τοποθέτησή του ο τεχνικός της Εθνικής Ανδρών, Φώτης Κατσικάρης, αναφέρθηκε στο υψηλό IQ των Ελλήνων παικτών, τοποθέτηση με την οποία συμφωνεί και ο άσος της Ούνικς Καζάν:

«Ο κάθε προπονητής έχει τη δική του φιλοσοφία. Αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι πολλοί παίκτες είναι ίδιοι. Οι Ελληνες έχουμε την ίδια νοοτροπία ως παίκτες, έχουμε υψηλό IQ, παίζουμε με το μυαλό, οπότε στα στοιχεία που ήδη υπάρχουν θα προστεθεί η φιλοσοφία του κόουτς. Στόχος είναι να κρατήσουμε τη γρήγορη σκέψη, να διαβάζουμε τις καταστάσεις, να παίξουμε καλή άμυνα γιατί αυτή είναι που θα μας πάει μακριά και επίσης να παίξουμε ένα πιο γρήγορο, αλλά όχι βιαστικό μπάσκετ».


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια