Σλούκας: «Πείσμα για κάτι καλύτερο από τα προηγούμενα χρόνια»

Ο Κώστας Σλούκας από το Καρπενήσι, όπου βρίσκεται για την προετοιμασία της Εθνικής, δεν έκρυψε την ικανοποίησή του για το γεγονός πως ακόμα ένα καλοκαίρι τον βρίσκει να φοράει τα γαλανόλευκα.






Ο 25χρονος γκαρντ του Ολυμπιακού μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό NovaΣπορFm 94,6 για τις πρώτες του εντυπώσεις από την προετοιμασία της επίσημης αγαπημένης, για το τι έχει αλλάξει σε σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια και την… φιλοσοφία του Φώτη Κατσικάρη.

-Αλλη μία προετοιμασία για σένα με την Εθνική… Ποιές είναι οι πρώτες πρώιμες εντυπώσεις και τι έχει αλλάξει σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια;

«Έχουν προστεθεί στην προεπιλογή πολλά νέα παιδιά, υπάρχει καινούργιος προπονητής και καινούργιο πλάνο. Έχουν αλλάξει πολλά σε σχέση με πέρυσι. Όλα τα παιδιά είμαστε υπερήφανα που βρισκόμαστε εδώ και θα δώσουμε το 100% για να πετύχει κάτι καλό η Εθνική».

-Η Εθνική έχει ξανά στον πάγκο Έλληνα προπονητή που σας ξέρει και τον ξέρετε καλύτερα. Μπορείς να μας μιλήσεις για τη νέα φιλοσοφία που θα έχει η ομάδα με τον Φώτη Κατσικάρη;

«Είναι η πρώτη φορά που συνεργάζομαι μαζί του. Απ’ όσα έχει πει και απ’ όλα όσα βλέπω αυτές τις πρώτες μέρες, βασίζεται στο γρήγορο και ελεύθερο μπάσκετ. Ασφαλώς και υπολογίζει πολύ στην άμυνα και τη μαχητικότητα αυτής της ομάδας. Νομίζω πως αυτά τα τέσσερα στοιχεία θα αποτελέσουν τη «βάση» του στυλ παιχνιδιού μας και κάθε μέρα θα προσθέτουμε και από μία λεπτομέρεια».

-Οι προηγούμενες αποτυχίες σας έχουν πεισμώσει; Βλέπετε το Παγκόσμιο σαν μία ευκαιρία να αποδείξετε πράγματα;

«Ο αθλητισμός γενικότερα δεν είναι μόνο επιτυχίες. Στο πρόγραμμα είναι και οι αποτυχίες. Στα αρνητικά αποτελέσματα πρέπει να γίνεται πιο δυνατός και να πεισμώνεις. Θεωρώ λοιπόν πως όλοι όσοι είμαστε εδώ έχουμε πεισμώσει για κάτι καλύτερο απ’ ότι τα προηγούμενα χρόνια».

-Φέτος, επιχειρείται ένα “πάντρεμα” ανάμεσα σε πολλές γενιές… Αυτή των παλιών Ζήση, Μπουρούση, Πρίντεζη, Καϊμακόγλου, της δικής σου με τους Μάντζαρη και Παπανικολάου, αλλά υπάρχουν και πολλά νέα παιδιά όπως ο Γιάννης Αντετοκούνμπο. Θεωρείς πως είναι το μεγαλύτερο στοίχημα της προετοιμασίας και των φιλικών να αποκτήσει “χημεία” αυτό το σύνολο;

«Είναι φανερό πως η Εθνική περνάει στο επόμενο επίπεδο, όπως είχε γίνει και τη σεζόν 2004-05. Σιγά-σιγά ενσωματώνονται οι επόμενες γενιές. Σίγουρα είναι ένα στοίχημα και των προπονητών και δικό μας να “δέσουμε” σαν σύνολο. Αλλά δε νομίζω πως θα υπάρξει πρόβλημα για αυτό, λόγω των χαρακτήρων που απαρτίζουν την ομάδα».

-Για μία ακόμα φορά, υπάρχουν σημαντικές απουσίες. Μπορεί να καλυφθούν;

«Έχουμε πει πολλές φορές πως η Εθνική είναι πάνω απ’ όλους και όλα. Κάποιοι για δικούς τους λόγους είτε γιατί αντιμετώπισαν ή αντιμετωπίζουν τραυματισμούς δεν ήθελαν να έρθουν, όμως η ομάδα προχωράει. Το κάθε παιδί που βρίσκεται εδώ, αξίζει κατά τη γνώμη μου και με το παραπάνω να φοράει τη φανέλα της».

-Eίναι νωρίς να μιλάμε για στόχους, αλλά οπωσδήποτε έχετε μιλήσει μεταξύ σας και έχετε οριοθετήσει το που μπορείτε και θέλετε να φτάσετε…

«Πέρυσι είχαμε ξεκινήσει με περισσότερες φιλοδοξίες και… φαμφάρες, αλλά αποτύχαμε παταγωδώς. Φέτος η ομάδα “πατάει” καλύτερα στα πόδια της. Το σημαντικότερο είναι να πηγαίνουμε παιχνίδι με παιχνίδι ξεχωριστά και να κοιτάμε το πώς θα βελτιωνόμαστε καθημερινά. Από εκεί και έπειτα, μακάρι να φτάσουμε ψηλά, αλλά ακόμα είναι νωρίς να μιλάμε γι’ αυτό. Θα δούμε στο Παγκόσμιο. Για την ώρα προέχουν οι προπονήσεις, το “δέσιμο” της ομάδας και τα φιλικά».


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια