Αφιέρωμα στην Σπανού από τούρκικη ιστοσελίδα

Μεγάλο και ιδιαίτερα κολακευτικό  αφιέρωμα στην Άρτεμη Σπανού έκανε στην τουρκική ιστοσελίδα «justwomenbaskeball» ο τούρκος δημοσιογράφος Ιμπραήμ Καλκάν σχετικά με την πρώτη παρουσία της Ελληνίδας διεθνούς στην Ινστανμπούλ Γιουνιβέρσιτι και στην ΤKBL (τουρκική Λίγκα).







Όπως γράφει το www.sportshero.gr ο Καλκάν πλέκει το εγκώμιο της ελληνίδας φόργουορντ και την χαρακτηρίζει πολύ σημαντική αθλήτρια για το τουρκικό μπάσκετ. Υπενθυμίζεται η περσινή της παρουσία στο Πανευρωπαϊκό νέων γυναικών σε τούρκικα εδάφη και συγκεκριμένα στην Σαμψούντα όπου η Σπανού είχε κάνει εξαιρετική παρουσία αφού ήταν πρώτη σε όλους τους τομείς στατιστικής (35, 5 ΄ χρόνος, 16,9 π., , 10.9 ριμπ., 2.3 ασίστ , 1.1 κλεψ σε 9 αγώνες).

Στην συνέντευξη αναφέρεται όλη η ως τώρα πορεία της Σπανού από την αποτυχία της στο ποδόσφαιρο από την στροφή της στο μπάσκετ στα 11 χρόνια της όταν πρωτόπαιξε στις υποδομές του Πανιώνιου μέχρι και τα εξαιρετικά τέσσερα χρόνια στο Ρόμπερτ Μόρρις με τα στατιστικά που την κατέταξαν στις κορυφαίες όλων των εποχών στο πανεπιστήμιο αυτό(19,4 πόντους, 14,5 ριμπάουντ και 4,1 ασίστ) και φυσικά την φυσιογνωμική παρουσία στις Εθνικές ομάδες αρχικά υποδομών και πλέον γυναικών.

Η ενασχόληση της Σπανού ήρθε από κάποιον που την είδε στο σχολείο να παίζει μπάσκετ και παράλληλα τα  παιχνίδια που είδε στην τηλεόραση. Το παιχνίδι της μοίρας έφερε τρεις από την κορυφαία πεντάδα στην Σαμσούντα θα είναι αντίπαλες στο Τουρκικό πρωτάθλημα Ολασάϊ Σακίρ, Αστού Εντούρ και Άρτεμις Σπανού.

Ο Ιμπραήμ Καλκάν καταλήγει: «Η Σπανού έχει κάνει ήδη μια τέτοια καριέρα, γεγονός που μπορεί να προσθέσει χρώμα στο  πρωτάθλημα φέτος».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια