Σόφτσης: «Υπάρχει το ταλέντο και πρέπει να το αναγνωρίσουμε-Δίκαια η επικράτηση των κορασίδων του Αρη»

Το 25ο Πανελλήνιο πρωτάθλημα κορασίδων που φιλοξενήθηκε στο Βόλο, ολοκληρώθηκε με τον Άρη να είναι ο μεγάλος νικητής. Την προσπάθεια της ομάδας από τη Θεσσαλονίκη, αλλά και των υπολοίπων πέντε συλλόγων, τις παρακολούθησε από κοντά ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Εθνικής κορασίδων, Θάνος Σόφτσης, ο οποίος μιλώντας στο basket.gr, έκανε τον απολογισμό του τουρνουά και αναφέρθηκε στα συν και τα πλην.

-Ποια είναι τα συμπεράσματά σας από το Πανελλήνιο πρωτάθλημα;

«Παρά τη ζέστη που υπήρχε μέσα και έξω από το γήπεδο, αλλά και τη μετασχολική περίοδο, όλα τα παιδιά έκαναν μία πάρα πολύ καλή προσπάθεια. Ωστόσο, το επίπεδο που είδαμε στο τουρνουά ήταν χαμηλό σε ότι αφορά τις τεχνικές δεξιότητες των αθλητριών και ειδικότερα στο σουτ. Μόνο τα γκαρντ του Άρη είναι σουτέρ, σε αντίθεση με αρκετά κορίτσια που πήγαιναν περισσότερο σε διεισδύσεις».

-Άρα, με αυτά που μόλις είπατε, προβληματίζεστε ενόψει Εθνικής και της προετοιμασίας που θα αρχίσει σε μία εβδομάδα;

«Είναι αλήθεια, προβληματίζομαι. Βέβαια, δεν πρέπει να παραβλέψουμε πως υπάρχουν κορίτσια γεννημένα το 1999 και το 2000, οπότε υπάρχει και η επόμενη γενιά που θα προστεθεί στην Εθνική ομάδα των κορασίδων».

-Για να επιστρέψουμε στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα και στα όσα συνέβησαν αυτό το πενταήμερο (25-29/6), αναφερθήκατε σε αυτά που σας προκάλεσαν αρνητική εντύπωση. Τι όμως ήταν αυτό που σαν έκανε και θετική;

«Το θετικό είναι πως υπάρχει μαγιά, υπάρχει ταλέντο και πρέπει να το αναγνωρίσουμε όλοι αυτό, καθώς επίσης και τα σωματομετρικά στοιχεία ήταν αρκετά καλά. Τα κορίτσια έδειξαν διάθεση και έβγαλαν πολύ πάθος, αν και περίμενα να δω λίγο πιο υψηλό επίπεδο συναγωνισμού».

-Ο Άρης δίκαια το πήρε;

«Ναι... Ήταν με διαφορά η πιο γεμάτη ομάδα. Είχε δύο αλλαγές σε κάθε θέση, με σουτέρ, με post up παιχνίδι, με πάουερ φόργουορντ που και drive έκαναν, αλλά μπορούσαν να σουτάρουν και απ’ έξω».

-Και τώρα Εθνική Ομάδα κορασίδων. Κάνατε τις κλήσεις και περιμένετε την προετοιμασία που θα ξεκινήσει την 1η Ιουλίου. Τι στόχος υπάρχει ενόψει του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος (31/7-10/8);


«Κοιτάμε να παραμείνουμε στην πρώτη κατηγορία. Είναι δύσκολο, καθώς στον όμιλο μας υπάρχουν παραδοσιακές δυνάμεις, όπως είναι η Ρωσία και η Τουρκία, ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει πως δεν θα κάνουμε την προσπάθειά μας. Έχουμε μπροστά μας ένα μήνα για να προετοιμαστούμε κατάλληλα και θα πάμε στο Ντέμπρετσεν για το καλύτερο δυνατό».

Δημοσίευση σχολίου

4 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Αλήθεια κ. Σόφτση, πως γίνεται η καλύτερη ομάδα που έπαιξε και το καλύτερο μπάσκετ (δικά σας λόγια) να έχει ΜΟΝΟ 2 κοπέλες στην Εθνική, και η μια εξ αυτών να ήταν η έκτη παίκτρια!!!
Μήπως θα έπρεπε να είναι πολλές περισσότερες;
Η επιλογές σας (αν είναι δικές σας) ελέγχονται και αν δεν είναι δικές σας ελέγχεστε εσείς.
Με τέτοιες νοοτροπίες όχι στην κατηγορία δεν θα μείνετε αλλά και τα παιδιά θα καταστρέψετε.
Όσοι αγαπάμε το μπάσκετ και τα παιδιά λυπούμαστε αληθινά.
Διορθώστε γρήγορα τις αδικίες!
Διότι αυτούς που τις δημιούργησαν μάλλον δεν μπορείτε! Αλλιώς παραιτηθείτε.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Αλήθεια κ.Ανώνυμε πως γίνεται να προωθούνται στις ομάδες με χίλιους τρόπους τα προπονητών εφόρων και άλλων, να πολεμούνται με πολλούς τρόπους στη διάρκεια της χρονιάς τα καθαρά παιδιά που σκίζονται κι αντί να αναγνωρίζονται για την προσφορά τους να τα πετάνε εκτός βασικής 5αδας λίγο πριν το πανελλήνιο.!!!!! Ακριβώς για να λέτε αυτά τα σχόλια τώρα! Αλλά υπάρχουν ευτυχώς και προπονητές που βλέπουν και πιο πέρα από τη μύτη τους!!!!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
ΕΓΩ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΠΩΣ ΕΚΑΝΕ ΤΙΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΗ ΜΕΡΑ ΚΙΟΛΑΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΤΩΝ ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ.
ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΕΙΧΕ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ.
ΑΛΛΑ ΜΗΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΕΣΤΕ, ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΠΑΡΚΕ ΕΙΝΑΙ Ο ΤΕΛΙΚΟΣ ΚΡΙΤΗΣ.

ΟΜΩΣ ΓΙΑΤΙ ΠΑΤΕ ΜΑΚΡΙΑ ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΘΕΣΗ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ.
ΟΣΟ ΚΑΙ ΑΝ ΑΔΙΚΗΘΗΚΕ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ,
Η ΤΣΕΛΕΜΠΗ ΤΟΥ ΠΑΟΚ,
ΤΕΛΙΚΑ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΔΙΚΑΙΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΚΟΠΟΙ ΤΗΣ.
ΒΕΒΑΙΑ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ ΘΑ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ, ΠΟΣΕΣ ΤΑΛΑΝΤΟΥΧΕΣ ΚΟΠΕΛΕΣ ΧΑΘΗΚΑΝ
ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ, ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΕΥΝΝΟΗΘΟΥΝ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙΑ.


Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
τα κοριτσια δεν παρακολουθουνταν απο την αρχη του πανελληνιου... παρακολουθουνται εδω και μηνες!!! προφανως δεν μπορει να παρθηκε η αποφαση την τελευταια στιγμη!!