Περισσότερα από 2.500 άτομα στο τουρνουά «3 on 3» Streetball της Greek Basketball Academy –Τι δήλωσαν Παπαδόπουλος, Χαραλαμπίδης, Χατζηβρέττας, Πρέλεβιτς, Μαυροκεφαλίδης, Σλούκας και οι «Ράδιο Αρβύλα»-Πλούσιο φωτορεπορτάζ

Ανήμερα της 27ης επετείου από την κατάκτηση του Ευρωμπάσκετ του 1987, το Ποσειδώνιο Αθλητικό Κέντρο της Θεσσαλονίκης έγινε τόπος συνάντησης για περισσότερα από 2.500 άτομα με αφορμή τη διεξαγωγή του τουρνουά «3 on 3» Streetball της Greek Basketball Academy που διοργανώθηκε φέτος για τρίτη συνεχόμενη χρόνια από την GBA με την υποστήριξη του Δήμου Θεσσαλονίκης.


Παρά την έντονη ζέστη, αθλητές όλων των ηλικιών και φίλοι του μπάσκετ έμειναν στα γήπεδα από το πρωί μέχρι το βράδυ, απολαμβάνοντας τη συμμετοχή τους στους αγώνες «3 on 3» και στα διαγωνιστικά παιχνίδια με τους νικητές να παίρνουν δώρα μεταξύ των οποίων και εισιτήρια διαρκείας της ΚΑΕ ΠΑΟΚ και της ΚΑΕ Άρης. 

Το ενδιαφέρον όλων των παρευρισκομένων, αθλητών και μη συγκέντρωσε το καθιερωμένο πλέον «μονό» της ομάδας των ιδρυτών της GBA (σ.σ. Λάζαρος Παπαδόπουλος, Νίκος Χατζηβρέττας και Κώστας Χαραλαμπίδης) και των υψηλών προσκεκλημένων τους (σ.σ. Λουκάς Μαυροκεφαλίδης, Κώστας Σλούκας και Δημήτρης Κατσίβελης) με την ομάδα της δημοφιλούς τηλεοπτικής σειράς του ΑΝΤ1 «Ράδιο Αρβύλα» που φέτος εμφανίστηκε ενισχυμένη με στελέχη του ραδιοφωνικού σταθμού «Imagine 89,7». Το ραντεβού δόθηκε στο κεντρικό γήπεδο του Ποσειδώνιου, στη μία το μεσημέρι.

Οι αθλητές τα βρήκαν και φέτος .σκούρα κόντρα στον Γιάννη Σερβετά, τον Χρήστο Κιούση και την παρέα τους αλλά τελικά πήραν νίκη για δεύτερη συνεχή χρονιά,  κερδίζοντας με 6-5 χάρη σε καλάθι του Νίκου Χατζηβρέττα.  Οι σκέψεις που είχαν οι «Ράδιο Αρβύλα- Imagine 89,7» για την κατάθεση ένστασης εγκαταλείφθηκαν. 

Ανάμεσα στους εκατοντάδες θεατές του συγκλονιστικού αγώνα ήταν η παλιά δόξα του ΠΑΟΚ και σημερινός πρόεδρος της ΚΑΕ, Μπάνε Πρέλεβιτς αλλά και ο τραγουδιστής και φίλος του μπάσκετ, Γιώργος Αξάς.  

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι για πρώτη φορά σε τουρνουά «3 on 3» της GBA εφαρμόστηκε φέτος με επιτυχία μάλιστα το online ranking system όπου ο καθένας είχε τη δυνατότητα να βλέπει ηλεκτρονικά τις επιδόσεις του στους αγώνες «3 on 3». Ταυτόχρονα μπορούσε να ανεβάζει στο συγκεκριμένο λογισμικό φωτογραφίες, βίντεο και τα σκορ των αγώνων του και να ανεβαίνει στην κατάταξη ανάλογα με τα αποτελέσματα του. Οι αθλητές θα διατηρήσουν τη βαθμολογία τους ενόψει των επόμενων τουρνουά της GBA.     

ΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΛΑΖΑΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ: «Σήμερα σπάσαμε όλα τα ρεκόρ. Είχαμε περισσότερες συμμετοχές και από πέρσι. Γύρω στα 2600 άτομα ήταν συνολικά οι συμμετοχές και έπαιξαν σήμερα στους αγώνες «3 on 3». Αυτό δείχνει ότι το μπάσκετ έχει ανάπτυξη. Το μπάσκετ δεν έχει πτώση. Το μπάσκετ ζει και βασιλεύει εδώ στη Θεσσαλονίκη. Είναι ο μόνος τρόπος για να φέρουμε αυτά τα παιδιά στο γήπεδο, γιατί η αλήθεια είναι ότι δεν έρχονται. Εδώ όχι μόνο έχουν την ευκαιρία να έρθουν και να παίξουν μαζί μας, ως αντίπαλοι ή συμπαίκτες, αλλά να μοιραστούμε και την αγάπη για το μπάσκετ. Αυτός είναι ο στόχος. Να φέρουμε τη νεολαία μέσα στα γήπεδα. Μέσα στο καταμεσήμερο, με 35 βαθμούς θερμοκρασία, όλα τα γήπεδα είναι γεμάτα. Είναι κάτι πολύ συγκινητικό».

Για τον εαυτό του: «Θα κάνω προπονήσεις μέσα στο καλοκαίρι. Θα ακολουθήσω το πρόγραμμα της GBA και του χρόνου θα προσπαθήσω να ξαναπαίξω».

ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ: «Για μένα και τα παιδιά της GBA δεν υπάρχει καλύτερη ξεκούραση από το να είμαστε μέσα στο γήπεδο με παιδιά που αγαπάνε το μπάσκετ και τον αθλητισμό και ήρθαν μέσα στο κατακαλόκαιρο και τη ζέστη για να παίξουν μπάσκετ. Χιλιάδες κόσμου ήρθε γι' αυτό το λόγο στο Ποσειδώνιο. Εμείς οφείλουμε να είμαστε παρόντες και να είμαστε πρωτοπόροι σε προσπάθειες για να αναβαθμίσουμε το άθλημα που αγαπάμε.

Για την «κόντρα» με την ομάδα των «Ράδιο Αρβύλα»-«Imagine 89,7» τόνισε: «Πήραμε τη ρεβάνς και πέρσι και φέτος, σταματώντας την «παντοκρατορία» που είχαν τα πρώτα χρόνια.

ΝΙΚΟΣ ΧΑΤΖΗΒΡΕΤΤΑΣ: «Είναι ένας θεσμός που θέλουμε να διατηρήσουμε για το μπάσκετ, για την πόλη και το άθλημα που αγαπάμε. Νέα παιδιά, μεγάλοι, μικροί, έρχονται και διασκεδάζουν με το μπάσκετ, χωρίς σκοπιμότητες και χωρίς διαμαρτυρίες, μόνο με τη χαρά του παιχνιδιού. Αυτό είναι και το νόημα του αθλητισμού. Υπηρετώ το άθλημα που αγαπάω. Είμαι στέλεχος και προπονητής στη GBA. Περνώ αρκετές ώρες με τα παιδιά και προσπαθώ να γίνω όσο μπορώ καλύτερος προπονητής, για να συνεχίσω να δίνω ότι κέρδισα εγώ από το άθλημα, στα νέα παιδιά». 

ΜΠΑΝΕ ΠΡΕΛΕΒΙΤΣ: «Καταρχάς συγχαρητήρια στα παιδιά της GBA. Διοργανώνουν  κάθε χρόνο το τουρνουά σε πολύ υψηλό επίπεδο. Φαίνεται ότι δουλεύουν πολύ για να το οργανώσουν. Όλα αυτά τα παιδιά δείχνουν τη δύναμη του μπάσκετ και πόσο ο κόσμος αγαπάει το μπάσκετ. Πρέπει όμως να μάθει να έρχεται και στο γήπεδο. Το μπάσκετ πάνω απ'  όλα είναι διασκέδαση. Οι Αμερικάνοι το έκαναν show business. Εμείς έχουμε μείνει σε αυτόν τον φανατισμό, που έχει αποδειχθεί όλα αυτά τα χρόνια, ότι δεν οδηγεί πουθενά. Όσο για τον αγώνα, έμαθα από τα παιδιά του «Ράδιο Αρβύλα»- Imagine ότι στο τέλος άφησαν την ομάδα των παικτών να κερδίσουν».

ΛΟΥΚΑΣ ΜΑΥΡΟΚΕΦΑΛΙΔΗΣ: «Να πω την αλήθεια αυτό που είδα σήμερα εδώ είναι το πιο ευχάριστο πράγμα. Να βλέπουμε παιδιά και κόσμο να ασχολούνται με το μπάσκετ. Μόνο που πιάνουμε μπάλα εκτός γηπέδου και εκτός των υποχρεώσεων με τις ομάδες μας, νιώθουμε παιδιά. Μακάρι να το κάνουμε συνέχεια. Όσο μπορώ εγώ θα το κάνω. Είναι μια ιδιαίτερη μέρα η σημερινή. Όλοι ξεκινήσαμε να παίζουμε μπάσκετ λόγω της Εθνικής ομάδας του 1987, με τον Γκάλη, τον Γιαννάκη και όλα τα άλλα παιδιά».

ΚΩΣΤΑΣ ΣΛΟΥΚΑΣ: «Ήταν χαρά για όλους μας να δώσουμε το «παρών» στο τουρνουά «3 on 3» της GBA. Είναι πραγματικά πολύ όμορφη η εικόνα του γεμάτου Ποσειδώνιου από τόσο πολύ κόσμο και πολύ ωραίο το συναίσθημα του να δίνεις χαρά στα παιδιά. Είμαι πολύ χαρούμενος κι εγώ από τη δική μου πλευρά που συμμετείχα σ' αυτή τη γιορτή και είμαι σίγουρος ότι θα εξελιχθεί σε θεσμό για το μπάσκετ της πόλης».

ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΙΟΥΣΗΣ («Ράδιο Αρβύλα»-«Imagine 89,7»): «Κέρδισαν οι επιζήσαντες. Όσο ο Χατζηβρέττας δεν παίρνει απόφαση ότι τελείωσε από την ενεργό δράση, δεν πρόκειται να κάνουμε ξανά νίκη. Δεν είναι με τα καλά του. Ελπίζαμε να μην παίξει, αλλά δυστυχώς έπαιξε.

Τα παιδιά ήρθαν σήμερα εδώ, έπαιξαν μπάσκετ και το ευχαριστήθηκαν. Εμείς είμαστε μπασκετικοί. Μεγαλώσαμε με τη μπασκετική γενιά και δεν πρόκειται να το ξεπεράσουμε ποτέ. Θα νιώθουμε πιτσιρικάδες με την πορτοκαλί μπάλα».


ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΕΡΒΕΤΑΣ («Ράδιο Αρβύλα»-«Imagine 89,7»): «Έχω να πω ότι εκτός του ότι αγαπάω πολύ τα παιδιά της GBA, έχω δυόμιση χρόνια που έκοψα το τσιγάρο και για αυτό αντέχω. Αν μπορώ να δώσω μια συμβουλή σε αυτά τα παιδιά, είναι μην το βάζετε στο στόμα σας και αν το έχετε βάλει, κόψτε το, το έχω κάνει και εγώ. Όσον αφορά τον αγώνα, εμείς ήρθαμε εδώ να διασκεδάσουμε. Γι'  αυτούς εδώ είναι η δουλίτσα τους. Να τους κερδίσουμε και να τους αφήσουμε χωρίς δουλειά; Είπαμε στα αποδυτήρια μαζί με τα παιδιά, άσε να το χάσουμε να πάει στο καλό. Αυτή είναι η αλήθεια και δεν έχω να πω τίποτα παραπάνω. Έγινε ένας καλός αγώνας. Είναι καλά παιδιά. Αν συνεχίσουν τον αγώνα μπορεί κάποτε να μας φτάσουν. Θέλουμε να αφιερώσουμε τη φετινή διοργάνωση στα μέλη της Εθνικής ομάδας μπάσκετ του 1987 που σαν σήμερα πριν από 27 χρόνια μας έδωσαν τεράστια χαρά και μας έκαναν εθνικά υπερήφανους». 














Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια