Πρωταθλήτρια στον ΑΣΕΘ η Coca Cola

Τη Δευτέρα έγινε στο γήπεδο της Σταυρούπολης η μεγάλη γιορτή του μπάσκετ του Αθλητικού Συνδέσμου Εργαζομένων Θεσσαλονίκης (ΑΣΕΘ) με τη διεξαγωγή του μεγάλου τελικού του Πρωταθλήματος μεταξύ των ομάδων του Ιπποκράτη και της Coca Cola 3E.









Οι δύο ομάδες ξανασυναντήθηκαν στον τελικό μετά το 2009 και νικήτρια αναδείχτηκε η Coca Cola με 60-74, κατακτώντας έτσι και το πρωτάθλημα μετά από το Κύπελλο (με την προ τριών ημερών νίκη της επί των Μηχανικών στο ίδιο γήπεδο). Έγινε έτσι η πρώτη ομάδα στην ιστορία του ΑΣΕΘ που κατέκτησε το νταμπλ.

Ο αγώνας έγινε παρουσία αρκετών φιλάθλων του μπάσκετ στις κερκίδες, καθώς και εκπροσώπων των υπολοίπων ομάδων του Πρωταθλήματος, αλλά και των μελών του συμβουλίου του ΑΣΕΘ. Οι δύο ομάδες αγωνίστηκαν αμφότερες έχοντας μία σημαντική απουσία, ο μεν Ιπποκράτης αυτή του Δήμου Τσαπέκου, η δε Coca Cola του Ηλία Μουρίκη.

Το παιχνίδι ξεκίνησε καλύτερα για τον Ιπποκράτη, που προηγήθηκε με 10-5, ωστόσο η Coca Cola ανέκαμψε άμεσα και κατάφερε να πάρει το προβάδισμα με 14-15 με τη λήξη του πρώτου δεκαλέπτου. Το δεύτερο δεκάλεπτο ανήκε αποκλειστικά στους φιλοξενούμενους, που εκμεταλλευόμενοι την επιθετική αφλογιστία των γηπεδούχων και τις δικές τους καλές επιλογές στην επίθεση προηγήθηκαν με 22-34 στο ημίχρονο και έβαλαν τις βάσεις της νίκης.

Στο δεύτερο ημίχρονο η εικόνα δεν άλλαξε, με τη διαφορά να ανεβαίνει συνεχώς, να φτάνει στη μέγιστη τιμή της (21 πόντοι) στο 36' (47-68) και τελικά να έρχεται η νίκη εύκολα με 60-74.

Για την Πρωταθλήτρια Coca Cola, MVP ήταν ο Σάκης Ιατρού με 23 πόντους και πολύ καλή δουλειά κάτω από τα δύο καλάθια, ακολουθούμενος από τον Δημήτρη Εμμανουηλίδη που επίσης έκανε μεγάλο παιχνίδι με 14 πόντους. Αμφότεροι  καθοδηγούμενοι από τον μαέστρο Κώστα Ανδρέου εντός γηπέδου αλλά και τον ηγέτη Ιορδάνη Πλακίδα εκτός αυτού. Ο βιρτουόζος Αντώνης Μήτσης έδωσε την έξτρα ενέργεια που χρειαζόταν η ομάδα, ενώ η «αράχνη» Πασχάλης Ποτολίδης σκέπασε τα καλάθια και ξεκούρασε, όποτε χρειάστηκε, Ιατρού και Εμμανουηλίδη.

Από τον Ιπποκράτη που προσπάθησε αλλά δεν τα κατάφερε, ξεχώρισαν οι Πασχάλης Πάγκος και Λευτέρης Δρίζης (3 τρίποντα), αλλά και ο Θεοχάρης για την καταπληκτική του άμυνα.

Μετά το τέλος του αγώνα ακολούθησαν οι απονομές των κυπέλλων και των αναμνηστικών διπλωμάτων στους φετινούς νικητές από τον πρόεδρο του ΑΣΕΘ Θανάση Μπεγκλή. Πρώτα το Κύπελλο ήθους (δίνεται μετά από ψηφοφορία μεταξύ των εκπροσώπων των ομάδων) στον Κύριο Παντελή Παζαρλή, αρχηγό της ομάδας της SBC. Εν συνεχεία το Κύπελλο του φιναλίστ του Κυπέλλου στον Αλέξη Παπαθανασίου, αρχηγό της ομάδας των Μηχανικών.

Ακολούθησε η απονομή του Κυπέλλου στη δευτεραθλήτρια ομάδα του Ιπποκράτη, το οποίο και παρέλαβε ο Κύριος Λευτέρης Δρίζης. Τέλος, απονεμήθηκαν τα Κύπελλα του Πρωταθλητή και του Κυπελλούχου στη μεγάλη νικήτρια για το 2014 ομάδα της Coca Cola 3E, τα οποία παρέλαβαν από κοινού ο αρχηγός της Ιορδάνης Πλακίδας μαζί με τον  Ηλία Μουρίκη.

Το διοικητικό συμβούλιο του ΑΣΕΘ θέλει να ευχαριστήσει όλους τους συμμετέχοντες στις φετινές διοργανώσεις Πρωταθλήματος και Κυπέλλου για το ήθος που επέδειξαν, συμβάλλοντας έτσι στην ανάδειξη του μπάσκετ της Θεσσαλονίκης. Επίσης εύχεται καλό καλοκαίρι σε όλο το κόσμο και ανανεώνει το ραντεβού για τον ερχόμενο Οκτώβρη με την υπόσχεση για ένα ακόμα καλύτερο Πρωτάθλημα με πρώτο στόχο τη διατήρηση φιλικών σχέσεων μεταξύ των μελών του, παλιών και νέων, αλλά και την τήρηση του fair play.

Δεκάλεπτα: 14-15, 22-34, 36-50, 60-74
Διαιτητές: Μοσχοτόγλου-Μανιός
ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ (Κουμαράς): Σιόλας 7(1), Χουτουμανίδης, Δρίζης 9(3), Χαλατσάκος 4, Βλάχος, Θεοχάρης 5(1), Μαγγίζης 7, Δαλαμπίρας 2, Χιτ 8, Κουμαράς 5, Πάγκος 9, Νίκου 4.
COCA COLA (Πλακίδας): Τζήλιας 11, Χατζόπουλος, Μήτσης 7(1), Πλακίδας 2, Ιραντός, Ανδρέου 9(1), Ιατρού 23, Λεμόνας, Ποτολίδης 8, Εμμανουηλίδης 14, Παρσαλίδης.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια