Συνεργασία της GBA με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας

Εξαιρετικές εντυπώσεις αποκόμισε από τη συμμετοχή τους στις προπονήσεις της Greek Basketball Academy, η «αντιπροσωπεία» της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, αποτελούμενη από προπονητές και παίκτες, που παρέμεινε για ένα δεκαήμερο στη Θεσσαλονίκη.
Οι Ρώσοι παίκτες είχαν την ευκαιρία να γυμναστούν υπό τις οδηγίες του τεχνικού επιτελείου της GBA και δεν έκρυψαν τον ενθουσιασμό τους για την ποιότητα της προπόνησης. Ταυτόχρονα, οι προπονητές είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν τον τρόπο δουλειάς του επιτελείου της Ακαδημίας και να αποκτήσουν σημαντικές εμπειρίες που θα τους φανούν ιδιαίτερα χρήσιμες.

Επιστρέφοντας στη Μόσχα, οι παίκτες και οι προπονητές μοιράστηκαν τις εντυπώσεις τους, περιγράφοντας αυτό που έζησαν στη διευθύντρια του Αθλητικού σχολείου της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Τατιάνα Πόποβα. «Παρακολουθήσαμε όλες τις πτυχές του προγράμματος. Οι προπονητές μας βοήθησαν και μας ανέλυσαν τους τρόπους προπόνησης. Ο Λάζαρος Παπαδόπουλος ήταν εκεί για να μας λύσει οποιαδήποτε απορία, μεταφράζοντας στα ρώσικα ό,τι δεν καταλαβαίναμε. H GBA είναι μια ακαδημία που διαθέτει εξαιρετικούς προπονητές. Είναι πολύ σημαντικό όμως πως όλοι οι αθλητές είναι ίσοι και όλοι μαζί συγκροτούν μια δυνατή ομάδα», επεσήμανε ο Ιβάν Βιλόχκιν ένας από τους προπονητές που βρέθηκαν στη Θεσσαλονίκη, μιλώντας στην επίσημη ιστοσελίδα της ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Ένας άλλος προπονητής που ταξίδεψε στην Ελλάδα, ο Νικίτα  Μπεζγκουμπένκο τόνισε από την πλευρά του: «Συναντήσαμε τον Δημήτρη Νικολαΐδη, εκ των επικεφαλής προπονητών της GBA που έχει δουλέψει σε ατομικές προπονήσεις με μεγάλα αστέρια του ελληνικού μπάσκετ. Ήταν πολύ ενδιαφέρον να δούμε τον τρόπο δουλειάς αλλά και την ανταπόκριση των παιδιών σε όσα λένε και ζητούν οι προπονητές. Η Ακαδημία δουλεύει πάνω σε ένα συγκεκριμένο πλάνο και το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό. Κανείς δεν μαλώνει τα παιδιά, τα μαθαίνουν να έχουν σωστή νοοτροπία και τα ενθαρρύνουν να κάνουν αυτό που αγαπούν».    


Η διευθύντρια του Αθλητικού σχολείου της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Τατιάνα Πόποβα ανέλυσε τα κέρδη και τα οφέλη της αποστολής στη Θεσσαλονίκη. «Το ταξίδι αυτό βοήθησε πολύ και τόσο οι προπονητές όσο και οι παίκτες είχαν τη δυνατότητα να δουν και να μάθουν πολλά. Είναι επίσης σημαντικό ότι παρακολούθησαν ένα άλλο σύστημα προπόνησης και εκπαίδευσης που διεύρυνε τους ορίζοντες όλων. Υπάρχει μια συμφωνία με την GBA για την ανταλλαγή εμπειριών, η οποία μπορεί να αποδειχθεί πολύ ωφέλιμη για μας».   

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια