Ιγγλέζου: «Θέλουμε μετάλλιο στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα»

Η Βιβή Ιγγλέζου πανηγύριζε πριν μερικές μέρες με τις συμπαίκτριές της στον Άρη τον δεύτερο συνεχόμενο τίτλο στο πρωτάθλημα κορασίδων της ΕΚΑΣΘ και ετοιμάζεται για το Πανελλήνιο οπου θα δώσει το παρόν για δεύτερη σεζόν ελπίζοντας να ανέβει στο βάθρο, κάτι που δεν κατάφεραν πέρσι.








Η νεαρή αθλήτρια που ήταν από τις καλύτερες του Άρη στον δραματικό ημιτελικό με τον ΠΑΟΚ που στην ουσία έκρινε τον τίτλο (εύκολη υπόθεση ο τελικός με Μαντουλίδη) μίλησε στο www.weplayball.gr  και φανέρωσε μερικές από τις σκέψεις της για το μέλλον...

- Βιβή πες μας πρώτα απ' όλα για το πρωτάθλημα που κατακτήσατε. Ο ημιτελικός με τον ΠΑΟΚ είχε θεωρηθεί κάτι σαν τελικός αφού πρόκειται για τις δύο καλύτερες ομάδες του πρωταθλήματος. Κερδίσατε δύσκολα στο τέλος και στον τελικό είχατε εύκολο έργο με τον Μαντουλίδη.

«Έτσι όπως διαμορφώθηκε το πρωτάθλημα, κληθήκαμε να παίξουμε ένα πολύ δυνατό ματς που απτούς περισσότερους μπορούσε να θεωρηθεί και ως άτυπος τελικός. Ήμασταν από την αρχή αποφασισμένες να κερδίσουμε και προσπαθήσαμε όλες για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.  Σίγουρα υπήρχαν στιγμές μέσα στο παιχνίδι που τα πράγματα δεν πήγαιναν όπως τα θέλαμε με αποτέλεσμα να βρεθούμε πίσω στο σκορ. Η διάθεση και το πάθος που δείξαμε κατάφεραν να το ανατρεψουν. Το απολαυσαμε και μετά από αυτό πήγαμε να διεκδικήσουμε τον τίτλο αντιμετωπίζοντας τον αντίπαλο μας με σοβαρότητα».

- Είναι ο δεύτερος συνεχόμενος τίτλος για τον Άρη στη Θεσσαλονίκη στη δεύτερη χρονιά σου στην ομάδα. Όπως έχεις ζήσει εσύ το τμήμα από κοντά, ποιο θεωρείς το μυστικό της επιτυχίας για αυτά τα δύο πρωταθλήματα;

«Είναι μια πολύ σημαντική διάκριση αυτή για τον Άρη. Και πέρυσι και φέτος αυτό που μας έκανε να ξεχωρίσουμε και να διεκδικήσουμε την πρώτη θέση, ήταν ότι ήμασταν ομάδα και  σημαντικό ρολό έπαιξε και ο προπονητής μας που μας κρατούσε ενωμένες καθόλα την διάρκεια της χρονιάς χημεία που έχουμε αναπτύξει μεταξύ μας αλλά και η πολύ σκληρή δουλεία στις προπονήσεις, μας έχει οδηγήσει σε αυτό τ αποτέλεσμα».

- Πέρσι στο Πανελλήνιο κατακτήσατε την 4η θέση χάνοντας στο τέλος το μετάλλιο. Ποιες είναι οι βλέψεις σας και οι φιλοδοξίες σας για φέτος στο Πανελλήνιο και αν πιστεύεις ότι μπορείτε να πάτε ένα βήμα παραπάνω;

«Πέρυσι το πανελλήνιο ήταν μια πρωτόγνωρη εμπειρία για όλα τα μελή της ομάδας μας και ίσως αυτό να έφταιγε που δεν καταφέραμε να διακριθούμε. Φέτος πιστεύουμε στο κάτι παραπάνω και ο βασικός μας στόχος θα είναι σίγουρα τα μετάλλια».

- Στον ημιτελικό με τον ΠΑΟΚ ήσουν μια από τις καλύτερες παίκτριες με 11 πόντους. Προσωπικά είσαι ευχαριστημένη με την φετινή σου παρουσία και απόδοση; Πού πιστεύεις ότι πρέπει να βελτιωθείς;

«Πιστεύω ότι προσπάθησα και κατάφερα ως ένα βαθμό να δώσω τον καλύτερο μου εαυτό στον ημιτελικό με τον ΠΑΟΚ. Όλες μας όμως παίξαμε σημαντικό ρολό για την επίτευξη του στόχου μας. Προσωπικά είμαι ικανοποιημένη από την φετινή απόδοση μου, όμως πρέπει να δουλέψω παρά πολύ, γιατί το επίπεδο ανεβαίνει συνεχεία και ειδικά τώρα που η καινούρια χρόνια για μένα ως νεανίδα πλέον, θα είναι πολύ απαιτητική και θα πρέπει να σταθώ αντάξια των προσδοκιών του προπονητή μου και της ομάδας».

- Η γυναικεία ομάδα του Άρη κατάφερε να εξασφαλίσει και φέτος την παραμονή της στην κατηγορία. Υπάρχει σύνδεση μεταξύ της πρώτης ομάδας και των υπόλοιπων τμημάτων; Έχεις εσύ κάνει προπόνηση με την πρώτη ομάδα;

«Η παραμονή της γυναίκειας ομάδας μας στην κατηγορία ήταν από τις επιτυχίες που πρόσφερε μεγάλη χαρά στον σύλλογο, διότι μια ομάδα σαν τον Άρη δεν αξίζει σίγουρα κάτι λιγότερο. Γενικά υπάρχει σύνδεση μεταξύ της πρώτης ομάδας και των υπολοίπων τμημάτων, το όποιο μας προσφέρει πολλές εμπειρίες. Εγώ εκτός από τις προπονήσεις του δικού μου τμήματος συμμετέχω σε προπονήσεις και αγώνες των νεανίδων που κρίνει ο προπονητής ότι μπορώ να βοηθήσω. Όσον αφορά το γυναίκειο δεν έχω κληθεί ακόμη σε κάποια προπόνηση και θεωρώ ότι για να φτάσω στο επίπεδο των γυναικών μας χρειάζεται σκληρή δουλεία και αυτό λειτούργει ως κίνητρο για μένα».

- Ποια είναι τα όνειρά σου γύρω από το μπάσκετ αλλά και γενικότερα για το μέλλον σου;

«Σίγουρα και εγώ όπως και οι συμπαίκτριες μου θα θέλαμε να παίξουμε στην γυναικεία ομάδα του Άρη και να σταθούμε αντάξιες τουαλέτα βεβαία το μεγάλο μου όνειρο είναι να καταφέρω να φύγω στο εξωτερικό και να συνδυάσω τις σπουδές μου με το μπάσκετ. Το να καταφέρω να περάσω στην σχολή που θέλω και να αγαπώ το μπάσκετ, θα είναι η μεγαλύτερη επιτυχία για μένα».

- Πού αφιερώνεις αυτό τον τίτλο;


«Αυτό το τίτλο τον αφιερώνω στους προπονητές μου που πίστεψαν σε μένα και με βοήθησαν να φτάσω ως άδω, αλλά και στην οικογένεια μου που με στηρίζει όλα αυτά τα χρόνια και με βοηθού να παίρνω τις σωστές αποφάσεις».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια