Στους «4» του κυπέλλου του ΕΚΘ ο ΣΕΘ-Βίντεο από τον αγώνα

Ο ΣΕΘ ήταν ο μεγάλος νικητής στο ντέρμπι με τον Δήμο Καλαμαριάς για το θεσμό του κυπέλου του Ε.Κ.Θ με 59-64.








Μεγάλο ματς στο ΔΑΚ Καλαμαριάς με τον Σύνδεσμο Εκτελωνιστών Θεσσαλονίκης να περνάει στα ημιτελικά του κυπέλου σε  ένα παιχνίδι που τα είχε όλα (τρίποντα-ανατροπή σκορ-τάπες και καρφώματα) και δίκαια χαρακτηρίστηκε και σαν πρώιμος τελικός.

Το ματς ξεκίνησε με τον ΣΕΘ να μπαίνει δυνατά και να εκμεταλλεύεται τη νωθρότητα του Δήμο Καλαμαριάς (που μάλλον κρατούσε δυνάμεις λόγω απουσιών)  και με πρωτεργάτες τους Ιωακειμίδη Β. , Βλάχο και Φραγκουλίδη έκλεισε το πρώτο δεκάλεπτο με double score (12-24). Στο δεύτερο δεκάλεπτο ήταν η σειρά του Δήμου Καλαμαριάς να απαντήσει με ενα δικό του σερί (17-10)με τρίποντα του Κυργίωτη και Δαμπάση.

Η επανάληψη ξεκίνησε με το βάρος στην άμυνα και από τις δυο ομάδες με τον ΣΕΘ όμως να διατηρεί την μικρή διαφορά (39-45). Στην τέταρτη περίοδο με τον Καραχάλιο να παίρνει τη σκυτάλη στο σκοράρισμα (ο ΣΕΘ έπαιξε εκπληκτική άμυνα επάνω του για τρία δεκάλεπτα) κυρίως με προσωπικές ενέργειες το παιχνίδι έφτασε στο καλάθι και με τρίποντο του Δαμπάση ο Δήμος Καλαμαριάς προηγήθηκε 51-50, πέντε λεπτά περίπου πριν το τέλος.

Κάπου εκεί όμως μίλησε το βάθος πάγκου. Οι εκτελωνιστές πιο φρέσκοι μπόρεσαν να πάρουν πάλι κεφάλι και έσφιξαν την άμυνα με αποτέλεσμα οι γηπεδούχοι χωρίς πολλές δυνάμεις να προσπαθούν να σκοράρουν μόνο έξω από τα 6.75. Αξίζει να σημειωθεί και η αστοχία των γηπεδούχων στις βολές που αποτέλεσε την «αχίλλειο πτέρνα» τους ενώ οι παίκτες τους ΣΕΘ ήταν πιο ψύχραιμοι από την προσωπική. Το καλάθι του αγώνα πάντως ήρθε ένα λεπτό πριν το τέλος με τον Ψαρρόπουλο να σκοράρει στη λήξη της επίθεσης και να δίνει στον ΣΕΘ διαφορά ασφαλείας που την κράτησε ως το τέλος...

Δεκάλεπτα: 12-24, 29-34, 39-45, 59-64
ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ (Παρθενιάδης-Σειτανίδης): Καραχάλιος 15, Τραυλός 2, Κουτσουρής 3, Δαμπάσης 11(3), Ζέρβας 2, Κυργιώτης 26(3).
Σ.Ε.Θ. (Κοσμίδης-Κουμπάρος): Φραγκουλίδης10(2), Ταρνανίδης13(1), Ψαρρόπουλος 2, Καπνιάς 11, Ιωακειμίδης Γ. 6, Κρητικόπουλος, Ιωακειμίδης Β 5, Βλάχος 17(1).

* Με την νίκη του ΣΕΘ βγήκαν και τα ζευγάρια των ημιτελικών που είναι:

ΣΕΘ-ΟΑΣΘ και ΠΣΕΕΠ-UNION EUROBANK


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια