Η GBA προσφέρει τεχνογνωσία στη ρωσική ομοσπονδία- Τι είπαν Ζεβροσένκο-Ντομάνι για την GBA και τη διεκδίκηση από τη Ρωσία του Ευρωμπάσκετ 2015-Φωτορεπορτάζ

Η Greek Basketball Academy υποδέχθηκε δυο σημαντικές προσωπικότητες του ρωσικού και του ευρωπαϊκού μπάσκετ.










Ο Αλεξέι Ζεβροσένκο και ο Ντιμίτρι Ντομάνι, πρώην διεθνείς παίκτες της Εθνικής Ρωσίας και στελέχη της ομοσπονδίας μπάσκετ της χώρας, ήρθαν στη Θεσσαλονίκη προκειμένου να παρακολουθήσουν τις προπονήσεις της GBA και με σκοπό αποκτήσουν την τεχνογνωσία σε θέματα ανάπτυξης του μπάσκετ και να τη χρησιμοποιήσουν στον δικό τους τομέα ευθύνης, στη ρώσικη ομοσπονδία μπάσκετ. Ντομάνι και Ζεβροσένκο αναφέρθηκαν όμως και στην προσπάθεια της Ρωσίας να αναλάβει τη διοργάνωση του Ευρωμπάσκετ 2015 αν τελικά η Ουκρανία δηλώσει αδυναμία λόγω των εξελίξεων στην Κριμαία.  

Αμφότεροι έμειναν εντυπωσιασμένοι από την εξαιρετική δουλειά που γίνεται στις προπονήσεις της GBA και δεν έκρυψαν πως θα «δανειστούν» κάποια πράγματα απ' αυτά που είδαν και έμαθαν. «Βρίσκομαι για δεύτερη φορά τους τελευταίους  μήνες στη Θεσσαλονίκη και χαίρομαι που παρακολουθώ και πάλι το πρόγραμμα και τις δραστηριότητες της GBA», είπε αρχικά ο Ζεβροσένκο που έχει το πόστο του διευθυντή ανάπτυξης στη ρώσικη ομοσπονδία και πρόσθεσε:  «Έχουμε έρθει στην Ελλάδα μαζί με Ρώσους προπονητές και παίκτες ηλικίας 14 ετών ώστε να πάρουν κι αυτοί μια γεύση από το πρωτοποριακό και εξαιρετικό πρόγραμμα προπονήσεων της Ακαδημίας. Όλο το επιτελείο κάνει σπουδαία δουλειά  και παίρνουμε αρκετά πράγματα ώστε να τα χρησιμοποιήσουμε κι εμείς στη Ρωσία. Παίρνουμε ιδέες και θα προσπαθήσουμε να κάνουμε κι εμείς όσα βλέπουμε εδώ, δημιουργώντας μια ανάλογη ακαδημία στη Ρωσία».

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Ντομάνι. «Είχα την ευκαιρία να διαπιστώσω κι εγώ την εξαιρετική δουλειά που γίνεται στη GBA. Υπάρχει ένα εξαιρετικό επιτελείο προπονητών που δουλεύει με τα παιδιά και παρατήρησα πως υπάρχει εξειδίκευση και δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στις λεπτομέρειες που σε πολλές περιπτώσεις κάνουν και τη διαφορά. Σε αυτή την ηλικία είναι πολύ σημαντικό για τα παιδιά να μάθουν σωστά τα βασικά του αθλήματος και να βάλουν γερές βάσεις για το μέλλον. Αυτό γίνεται στη GBA».  

Οι δυο παίκτες έπλεξαν το εγκώμιο των τεσσάρων ιδρυτών της GBA, των Λάζαρου Παπαδόπουλου, Νίκου Χατζηβρέττα, Δημήτρη Διαμαντίδη και Κώστα Χαραλαμπίδη, οι οποίοι αποφάσισαν να ιδρύσουν μια ακαδημία με στόχο να μεταλαμπαδεύσουν τις γνώσεις τους και να μάθουν μαζί με το υπόλοιπο επιτελείο στα παιδιά τα μυστικά του μπάσκετ. «Είναι πραγματικά κάτι θαυμάσιο να βλέπεις σπουδαίους παίκτες όπως ο Παπαδόπουλος, ο Χατζηβρέττας, ο Διαμαντίδης και ο Χαραλαμπίδης να βρίσκονται κοντά στα παιδιά και να τα μαθαίνουν τα μυστικά του αθλήματος. Είναι μια προσπάθεια την οποία εκτιμώ πολύ και αποτελεί το καλύτερο παράδειγμα, το οποίο θα πρέπει να ακολουθήσουν κι άλλοι στην Ευρώπη», επεσήμανε ο παλιός αρχηγός της Ντινάμο Μόσχας και σημερινός διευθυντής της ρώσικης ομοσπονδίας μπάσκετ.

Ο πρώην σέντερ του Ολυμπιακού και του Περιστερίου από την πλευρά του τόνισε πως  «είναι μια ξεχωριστή εμπειρία για τα παιδιά να προπονούνται κάτω από τις οδηγίες τόσο μεγάλων αθλητών όπως οι Παπαδόπουλος, Χατζηβρέττας, Διαμαντίδης και Χαραλαμπίδης. Μαθαίνουν πολλά απ' αυτούς και τα κέρδη τους είναι πολλαπλά. Είναι πολύ σημαντικό να βάλουν γερές βάσεις τώρα στο ξεκίνημα της ενασχόλησης τους με το άθλημα και αυτό συμβαίνει στη GBA».   

Τονίζεται ότι οι προπονήσεις της GBA διεξάγονται υπό την καθοδήγηση του head coach Δημήτρη Νικολαΐδη και την επίβλεψη ενός ικανότατου και άρτια καταρτισμένου προπονητικού επιτελείου με την υποστήριξη και του coach Χρήστου Μαγκώτσιου. 

Τόσο ο Ζεβροσένκο όσο και ο Ντομάνι, ως στελέχη της ρώσικης ομοσπονδίας, θεωρούν πως η χώρα τους είναι έτοιμη να διοργανώσει το Ευρωμπάσκετ του 2015 σε περίπτωση που αποφασιστεί να μην διεξαχθεί στην Ουκρανία λόγω της έκρυθμης κατάστασης που επικρατεί στη χώρα.  «Η Ρωσία είναι μια πολύ μεγάλη χώρα, η οποία λατρεύει το μπάσκετ. Διαθέτει τις υποδομές για να φιλοξενήσει μια τόσο μεγάλη διοργάνωση όπως είναι το Ευρωμπάσκετ του 2015 και θα διεκδικήσει το τουρνουά από τη στιγμή που θα αποφασιστεί να μην γίνει στην Ουκρανία», τόνισε ο Ντομάνι.




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια