Βασιλακόπουλος: «Ενορχηστρωμένη επίθεση στο Ελληνικό μπάσκετ»

Λίγο πριν την ανακοίνωση των ομάδων που θα πάρουν τις wild cards για το Παγκόσμιο Κύπελλο 2014, ο πρόεδρος της ΕΟΚ, Γιώργος Βασιλακόπουλος, μίλησε για το θέμα των 800.000 ευρώ που έφτασε ως τη Βουλή, ενώ απάντησε σε όσους κατηγορούν πως σπαταλά το κρατικό χρήμα.





Αναλυτικά, όσα είπε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας στον Sentra FM 103.3:

«Προχωράμε, παρακολουθούμε, είμαστε πάντα ανήσυχοι και προσπαθούμε να βρισκόμαστε κοντά στα κέντρα λήψης των αποφάσεων», δήλωσε αρχικά και σχολίασε την αποχώρηση της Ιταλίας και της Γερμανίας: «Είναι προς τη θετική κατεύθυνση αυτή η εξέλιξη. Και οι δύο χώρες συμμετείχαν σε κάποιες διαδικασίες, προσέφεραν ό,τι έπρεπε να προσφέρουν, αλλά όταν τους είπαν πως επειδή έχουν πάρει στο παρελθόν wild card έχουν λιγότερες πιθανότητες, αποσύρθηκαν. Η εξήγηση αυτή προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων στους φίλους μας τους Ιταλούς που για εσωτερική κατανάλωση είπαν διάφορες ανοησίες που δεν στέκουν. Προσπάθησαν να δικαιολογήσουν την αποτυχία τους όταν είδαν πως δεν είχαν καμία τύχη...».

Για το μοίρασμα των «καρτών» σχολίασε: «Λογικά θα πάνε δύο στην Ευρώπη, μία στην Αμερική και μία στην Ασία. Όλοι λένε για Βραζιλία και Κίνα, αλλά υπάρχει και ο Καναδάς ενώ παίζει και το Κατάρ. Ας μην το αγνοούμε. Μπορεί να μην πληροί τα αγωνιστικά κριτήρια, αλλά έχει ιδιαίτερη οικονομική άνεση».

Για το θέμα των 800.000 ευρώ που έφτασε ως τη Βουλή: «Έγινε μια ερώτηση στη Βουλή αλλά δεν ξέρω από πού υποκινήθηκε. Δεν θέλω να την σχολιάσω. Δεν είναι σοβαρό κείμενο. Κάποτε να καταλάβουμε όλοι πως ο αθλητισμός δεν προσφέρεται για αντιπαραθέσεις. Και θέλω να μιλήσω ανοιχτά και να προειδοποιήσω... Ένα κέντρο ψάχνει να βρει ευκαιρίες να αποσταθεροποιήσει την ελληνική Ομοσπονδία και τον πρόεδρό της. Είχε επενδύσει πολλά σε μια αποτυχία με την κάρτα. Είχαν επενδύσει στην Ιταλία και τώρα που βλέπουν πως η Ελλάδα είναι πιο κοντά, το γύρισαν ανάποδα και ψάχνουν να βρουν σκάνδαλα και αηδίες για να συνεχίσουν την ενορχηστρωμένη επίθεση. Είναι γνωστοί και οι ενορχηστρωτές και αυτοί που θα εκτελούσαν, αλλά δεν θα ασχοληθώ μαζί τους. Είναι φθηνοί και κάνουν ζημιά στο εθνικό μας άθλημα. Είναι εσωτερικοί και κάποια στιγμή θα τους ονομάσω. Αλλά είναι εύκολα προσδιορίσιμοι και αναγνώσιμοι...».

Σε όσους κατηγορούν πως σπαταλά το κρατικό χρήμα απάντησε: «Επειδή κι εγώ έχω μεγάλη ιστορική διαδρομή, θέλω να τους πω πως διαθέτουμε τουλάχιστον την ίδια ευαισθησία με αυτούς που κόπτονται δήθεν για το δημόσιο χρήμα. Τα λεφτά αυτά δεν είναι από την κρατική επιχορήγηση. Από την άλλη, υπάρχουν μια σειρά πλεονεκτήματα από τη συμμετοχή μας στο παγκόσμιο πρωτάθλημα. Και μας διασφαλίζει συμμετοχή μας και στο ευρωπαϊκό του 2015. Αποφεύγουμε λοιπόν, τα έξοδα που θα έχει η προκριματική φάση. Επίσης, γιατί κανείς δεν σκέφτεται τον διεθνή Έλληνα αθλητή που θέλει να είναι στο παγκόσμιο; Γιατί να του το στερήσουμε; Θα έτρεχαν στην άγονη γραμμή της Ευρώπης οι αθλητές μας; Δεν έχουμε την υποχρέωση να δώσουμε τη δυνατότητα στους Σπανούλη, Φώτση, Ζήση, Παπανικολάου και Μπορούση να παίξουν σε ένα παγκόσμιο; Μην τα μηδενίζουμε όλα και μην τα ρίχνουμε στην κρίση. Η ζωή υπάρχει και συνεχίζεται. Η Ελλάδα δεν θα κλειστεί σε τέσσερις τοίχος να κλαίει την μοίρα της».

Για τη διαδικασία του Σαββάτου: «Το πρώτο θέμα θα είναι οι wild cards. Θα ξεκινήσουν με αυτό για να παύσουν οι πιέσεις και οι αγωνίες. Στις 11 ώρα Ισπανίας θα είναι γνωστή η απόφαση. Συνήθως γίνεται δεκτή η εισήγηση του προέδρου και του γενικού γραμματέα. Και μετά, πρώτα ο θεός θα είμαστε στην κλήρωση το βράδυ της Δευτέρας».

Για την επιλογή του επόμενου προπονητή: «Από την Δευτέρα θα ξεκινήσουν οι κατευθύνσεις και τα σχέδια για να βρούμε τον κατάλληλο προπονητή. Υπάρχουν σκέψεις, έχουμε ένα πλάνο στο μυαλό μας και από Δευτέρα θα μπει σε εφαρμογή».

Για τους τρεις Έλληνες του ΝΒΑ (Κουφό, Καλάθη, Αντετοκούνμπο): «Θα γίνουν κινήσεις. Την άλλη εβδομάδα, δηλαδή στο πρώτο δεκαήμερο του Φλεβάρη, θα υπάρξει αντιπροσωπεία της ΕΟΚ στις ΗΠΑ για να συναντηθεί με τα παιδιά αυτά και να συζητήσει μαζί τους. Όπως και με κάποιους υπεύθυνους του ΝΒΑ, αν και τα πάντα εξαρτώνται από τους ατζέντηδες των παιδιών όπως γνωρίζουμε όλοι».

Και κατέληξε: «Ο θόρυβος που μόνο κακό κάνει στον τόπο και στο ελληνικό μπάσκετ ελπίζω να σταματήσει».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια