Χιουμοριστικό σχόλιο των φίλων του ΑΟ Αρετσούς για το παιχνίδι με τον Αετό

Με τίτλο «Η Αρετσού και οι αετοί, η μάχη των πτηνών» οι φίλοι του ΑΟ Αρετσούς σχολίασαν με ιδιαίτερα χιουμοριστικό τρόπο την εκτός έδρας επιτυχία της ομάδας τους την Παρασκευή με τον Αετό αναφέροντας:









«Μέτα την ήττα-αποκλεισμό της Κυριακής από το Πανόραμα, οι αθλητές μας σε μια ένδειξη του πάθους που τους διακατείχε για τη νίκη την Παρασκευή προέβησαν σε μεμονωμένους σιωπηρούς όρκους που θα τηρούσαν μέχρι να κερδίσουν!

Ο Τικτι και ο Βαρδανιω δεν ξυρίστηκαν, ο Δημοσθεναράς άφησε φαβορίτα, ο Κάζα δεν πήγε καθόλου crossfit , ο Τσαφού δεν παρέδωσε μαθήματα φυσικής σε αβοήθητα μαθητούδια που το είχαν ανάγκη για να αφοσιωθεί στη νίκη, το ίδιο και ο Μους  ο οποίος δήλωσε ασθένεια και δεν πήγε να διδάξει αφρικανική τέχνη στο εργαστήρι ελευθέρων σπουδών όπου είναι καθηγητής!

Ο Αχιλλέας πέρασε μια εβδομάδα μόνο με φρούτα και λαχανικά, ενώ –αν και ανεπιβεβαίωτο προς το παρόν- ο Μπούμπης δεν έφαγε τίποτα! Οι προπονήσεις θύμιζαν σπαρτιάτικα γυμνάσια , την Τετάρτη μάλιστα μετά την προπόνηση ο προπονητής κάλεσε τους παίκτες στο σπίτι του για γεύμα. Είχε ετοιμάσει μέλανα ζωμό ,από αυθεντική συνταγή που διαδόθηκε μέσα σε σχεδόν 3 χιλιετίες στόμα με στόμα!!

Παρασκευή λοιπόν, το ραντεβού είχε δοθεί για τις 8. Εγγλέζοι στο ραντεβού τους οι αρετσιώτες ήταν σχεδόν όλοι εκεί. Και λέω σχεδόν γιατί ο Μπούμπης χρειάστηκε να μεταφερθεί εσπευσμένα στο νοσοκομείο του Αγίου Παύλου στον Φοίνικα ,καθώς από την απεργία πείνας λιποθύμησε.

Εκεί του τοποθετήθηκε ορός για να πάρει τις απαραίτητες θρεπτικές ουσίες ,ώστε να έρθει δυνατός και σαν μπουλντόζα στον αγώνα να ποδοπατήσει όποιον βρεθεί στο διάβα του! Η τύχη ήταν με το μέρος των παιδιών και πριν τον αγώνα, καθώς είχαν το προνόμιο να παρακολουθήσουν ένα ντέρμπι της Γ1 με τα όλα του. Το παιχνίδι είχε τα πάντα, τεχνικές ποινές ,κεφαλιές, ατάκες ,αποβολές και για αποκορύφωμα μία καντήλα  της μπάλας στα τελευταία δευτερόλεπτα του αγώνα και ενώ αντίπαλος παίκτης καθόταν οκλαδόν στη γραμμή του τριπόντου.

Το παγοδρόμιο της Κλεάνθους ήταν για άλλη μια φορά αφιλόξενο, αφού η ύπαρξη θέρμανσης και ζεστού νερού είναι το ίδιο πιθανή με την εμφάνιση ροζ μονόκαιρου στην παραλία της Θεσσαλονίκης. Οι αθλητές μας άλλαζαν σε λεβητοστάσια και σε αποθήκες. Η σπαρτίατικη αγωγή που ακολουθήθηκε όλη την εβδομάδα  τους είχε μετατρέψει σε ψυχρούς πολεμιστές ,με συνέπεια οι αντίξοες συνθήκες της Κλεάνθους να μην τους αγγίζουν!

Στο ζέσταμα φόρεσαν όλοι τα φλίς και τα αντιανεμικά τους-πάντα με τα διακριτικά της Αρετσούς- ενώ την ίδια ώρα ο Κάζαμαν και ο Παπακώ ήταν στο σαλέ απολαμβάνοντας κάποιο ζεστό ρόφημα.

Το πρώτο δεκάλεπτο δεν ήταν ιδανικό, κακές συνεννοήσεις στην άμυνα καθώς και έλλειψη επικοινωνίας έδωσαν το δικαίωμα στους αετούς να εκμεταλλευτούν  τα ατού τους. Όαση στην κακή εικόνα ήταν η παρουσία του Δημοσθεναρά, ο οποίος με 4 κλεψίματα και ισάριθμα τελειώματα στον αιφνιδιασμό μας κράτησε κοντά στο σκορ.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο συνεχίστηκε αρχικά το ίδιο βιολί με συνέπεια να βρεθούμε μέχρι και 11 πόντους πίσω(39-28). Αφού είδε και απόειδε ο ζέλικο, πήρε ένα έμπειρο time out και διέταξε τους παίκτες να παίξουν ΜΠΑΣΚΕΤ. Έτσι και έγινε , φοβερές συνεργασίες ,backdoor cuts ,καλοστημένα pick n roll , UCLA screens και θεσπέσιες ατομικές ενέργειες που εφάμιλλες τους μόνο σε top 10 του ΝΒΑ θα συναντούσε κανείς μας κατέστησαν επικεφαλής στη μάχη των πτηνών. Το ημίχρονο δεν θα μπορούσε να είχε λήξει ιδανικότηρα, καθώς μια buzzer-beater τρίποντη μολότοφ του πολύπειρου Μπότζα έλιωσε την ψυχολογία των αντιπάλων.

Η συνέχεια μας επιφύλασσε  ένα πραγματικό ντέρμπι. Πολλές εναλλαγές στο σκοράρισμα και δυνατές άμυνες καθώς και ένα χτύπημα που δέχθηκε ο Δημοσθένης και έτσι τέθηκε νοκ αουτ- δέχτηκε μη εσκεμμένο δεξί βολέ στο κεφάλι- επέβαλλαν την ανάγκη εμφάνισης κάποιου ήρωα. Ο Μπότζα το αντιλήφθηκε και σε ρόλο Βatman πυροβολούσε συνεχώς από την περιφέρεια (με friendly rolls που θα έλεγε και ο coach –V)  και με συντελεστή ασσίστ προς λάθη 7( να σημειώσουμε πως ο Διαμαντίδης κορυφαίος στην ευρωλίγκα έχει 5.33) μας κρατούσε μπροστά στο σκορ.

Εκεί όμως ήταν και ο big fundamental , ο έμπειρος Τσαφού που σε ρόλο Robin στάθηκε στο πλευρό του Μπότζα και με κινήσεις που θα εξήρε σίγουρα ο Κωστάλας έμοιαζε σαν να εκτελεί τετραπλό τόλουπ  και πιρουέτες μπίλμαν μπροστά στους ανημομπορους αντιπάλους του.  Δεν θα πρέπει να παραμελήσουμε τον καταπληκτικό Βαγγέλη Μπάκα που σαν άλλος Dikembe Mutombo προστάτευε το καλάθι μας ,και στην επίθεση εκτελούσε με την ψυχρότητα δήμιου του Μεσαίωνα.

Το τέλος του αγώνα πλησίαζε και η ομάδα μας δεν έδειχνε να καθαρίζει τη μπουγάδα. Χρειάστηκε ένα καθοριστικό κλέψιμο και καλάθι του πάντα τίμιου Γρηγοράρα ενάμιση λεπτό πριν τη λήξη να μας δώσει μια ανάσα 6 πόντων και καθοριστικές άμυνες από Μους και Τσακίρογλου( φήμες λένε ότι φορούσε τις κάλτσες defence) ώστε να εξασφαλίσουμε το πολυπόθητο ροζ φύλλο αγώνα.

Πρώτος σκόρερ ήταν ο Τσάφαρης με 16 πόντους και πρώτος ριμπάουντερ ο Χατζηιωαννίδης με 12. Ο Μπότζα είχε 7 ασσίστ, ο Μπάκας 4 κοψίματα και ο Δημοσθένης είχε 6 κλεψίματα. Αυτοί ήταν οι επικεφαλής στις επιμέρους κατηγορίες σε ένα παιχνίδι που πραγματικά δεν υστέρησε κανείς.

Μετά το καθιερωμένο “ Όλε- Όλε “ με τους πιστούς οπαδούς ,δόθηκε ραντεβού στην αίθουσα συνεδριάσεων takadum για βίντεο και σχολιασμό του αγώνα. Στο ίδιο μέρος τελέστηκε και δεξίωση όπου και είχαν την ευκαιρία οι κάτοχοι τω διαρκείας VIP ή με σουίτα στο ΔΑΚ να συνομιλήσουν και να φωτογραφηθούν με τους παίκτες και το προπονητικό team.  Επόμενος αγώνας είναι το τοπικό ντέρμπι με την Κρήνη και στόχος της ομάδας είναι μόνο η νίκη! Εμείς θα είμαστε πάλι εκεί!

ΥΓ1: Ιδιαίτερη μνεία αξίζει να γίνει για τον Derrick Rose των φτωχών Βασίλη Παπακώστα που ήταν στις κερκίδες και παρακολουθούσε τον αγώνα, με τα πόδια του να μην του επιτρέπουν να συνδράμει στην προσπάθεια των συμπαικτών του για τη νίκη.

ΥΓ2 Ο Κάζα μετά τον αγώνα πήγε κατευθείαν για crossfit»


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια