Μπάσκετ και DNA του Ελληνα-Σχόλιο του coach Γιάννη Πολίτη

Από τον Γιάννη Πολίτη πήραμε και δημοσιεύουμε το κάτωθι σχόλιο:












«Εντάξει, μπορεί το ποδόσφαιρο να έχει μια …άλλη αίγλη, όμως το μπάσκετ  είναι το μοναδικό άθλημα που ενίοτε μπορεί να κοιτάξει στα μάτια τον «βασιλιά» των σπορ.

Ειδικά στην χώρα μας, μιλάμε για ένα παιχνίδι που μας έχει χαρίσει τεράστιες χαρές και όπως και να το κάνουμε υπάρχει στο DNA του Ελληνα. 

Αντίστοιχα, το μπάσκετ σίγουρα υπάρχει και αυτό στο DNA του Έλληνα, αν κρίνουμε από τις πολλές ακαδημίες συλλόγων, ιδιωτικές και ιδιωτικών Σχολείων που υπάρχουν από την μεγαλύτερες πόλεις μέχρι τα μικρότερα απόμερα χωριά της Ελλάδας, τις αρκετές ομάδες σε όλες τις κατηγορίες των Τοπικών Ενώσεων, ανδρών και γυναικών, αλλά και αυτούς που δεν ξέχασαν και αρνούνται να εγκαταλείψουν το άθλημα που έπαιξαν και αγάπησαν, τους  παλαίμαχους-βετεράνους, δημιουργώντας συλλόγους και δίνοντας παρών σε τουρνουά – φιλανθρωπικούς αγώνες -  πρωταθλήματα  μέχρι σε Ευρωπαϊκές και Παγκόσμιες συμμετοχές.

Βέβαια, σε αυτό βοηθάει το ότι υπάρχει και το υπερθέαμα που λέγεται NBA και δεν θα μπορούσε να αφήσει ασυγκίνητους  μικρούς και μεγάλους.

Γι αυτό όλοι εμείς, που προερχόμαστε από αυτόν τον χώρο ας σταματήσουμε πλέον να «τρωγόμαστε» μεταξύ μας και να σκοτώνουμε το ίδιο το άθλημα που αγαπήσαμε και παίξαμε. Σεβασμό και αγάπη για το άθλημα…»

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια