Εσπασε το σερί των νικών του Ευκλείδη για το πρωτάθλημα του ΕΚΘ

Στο κλειστό της Ευκαρπίας μετά από ένα συναρπαστικό παιχνίδι, στο οποίο κάθε ομάδα πρωταγωνίστησε από ένα ημίχρονο, νικητής αναδείχθηκε ο Χείμαρρος επί του Ευκλείδη με 83-94.






Η νικήτρια ομάδα έκανε και ρεκόρ πόντων (σύνολο 50) σε μία περίοδο (τη δεύτερη).  Με τον τρόπο αυτό ανέδειξε την αδυναμία της ομάδας του Ευκλείδη στην άμυνα (δεύτερη χειρότερη στο πρωτάθλημα με μέσο όρο 64,75 πόντους ανά αγώνα) σε αντίθεση με την επίθεσή του που είναι η καλύτερη του πρωταθλήματος (71,88 πόντοι μ.ο. ανά αγώνα).

Ο Ευκλείδης βελτίωσε, όπως συνήθως, την άμυνα στο δεύτερο ημίχρονο, δέχθηκε μόλις 30 πόντους, επιτυγχάνοντας 44, αλλά αυτό δεν στάθηκε δυνατό να του δώσει το ροζ φύλλο αγώνα.

Ο Χείμαρρος αποτέλεσε για την ομάδα του Ευκλείδη τον δυνατότερο αντίπαλο στους μέχρι τώρα αγώνες. Τα ποσοστά ευστοχίας των παικτών του στο πρώτο ημίχρονο ήταν εξωπραγματικά και εάν επαναληφθούν και σε άλλους αγώνες  ντέρμπυ, θα αποκτήσει σοβαρό πλεονέκτημα για την άνοδο στην Α’ κατηγορία του πρωταθλήματος. Κορυφαίος του αγώνα, ο συνήθης ύποπτος Ζαχαρίας Κουρβούλης.

Οι δύο ομάδες έχουν πολλά παράπονα από τους διαιτητές οι οποίοι λίγο έλειψε να τινάξουν στον αέρα ένα παιχνίδι που διεξήχθη σε απολύτως αθλητικά και φιλικά πλαίσια μεταξύ των παικτών. Για μία ακόμη φορά η ομάδα του Ευκλείδη δέχθηκε τεχνική ποινή για μία απόφαση η οποία ήταν εντελώς λάθος, γεγονός που παραδέχθηκαν και παίκτες της αντίπαλης ομάδας.

Δεκάλεπτα: 13-14, 39-64, 62-75, 83-94
Διαιτητές: Σπανός-Σιόντας
ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ (Ευσταθίου): Παπαδόπουλος Ε., Παπαδόπουλος Α. 11 (3), Γεωργιάδης 7, Κουρβούλης 28 (4), Τσουρέκας 2, Φτεργιώτης 12, Ευσταθίου, Αλαιμάλης, Τζιαμπάζης 3 (1),  Καζαντζής 4, Νικολαίδης 10, Σμυρνιός 6.
ΧΕΙΜΑΡΡΟΣ (Ζλακιός): Παπαδόπουλος, Αραμπατζής 2, Μιχαηλίδης, Κοτζαμπάσης 25 (3), Βαλκάνης, Ανδρεανίδης 14, Κομματας, Καλαϊτζίδης 2, Σταθάκης 5, Μαστοράκης 27 (3), Γεράκης 19 (4).

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια