Σε φιλικά στην Σερβία οι έφηβοι του Ηρακλή-Δηλώσεις του Γιάννη Δαμαλή-Φωτορεπορτάζ

Σε φιλικά παιχνίδια στη Σερβία συμμετείχε η εφηβική ομάδα του Ηρακλή από τις 27/12 έως τις 30/12/2013. Οι αθλητές του «Γηραιού» είχαν την ευκαιρία να παίξουν με τρεις από τις καλύτερες ομάδες εφήβων της Σερβίας, να έρθουν σε επαφή με το Σέρβικο μπάσκετ σ' αυτές τις ηλικίες και να δούνε τον τρόπο με τον οποίο δουλεύουν εκεί οι αθλητές της ηλικίας τους.




Ο προπονητής των εφήβων, Γιάννης Δαμαλής, δήλωσε τα εξής: «Είχαμε την ευκαιρία να κάνουμε ένα σύντομο ταξίδι σε μία χώρα, σχολή του μπάσκετ ειδικά σ΄ αυτές τις ηλικίες. Συμμετείχαμε σε πολύ δυνατά φιλικά παιχνίδια σε τρεις πόλεις (Vrania, Leskovac, Nis).
Ευχαριστούμε πολύ τους ανθρώπους εκεί και τους προπονητές για τη φιλοξενία τους.

Γι΄ αυτούς το μπάσκετ είναι τρόπο ζωής, σε κάθε παιχνίδι υπήρχαν δύο ή τρεις διαιτητές, γραμματεία, μας τίμησαν κρεμώντας την ελληνική σημαία στα γήπεδα τους και γινόταν πάντα παρουσίαση παιχτών. Μετά από συζητήσεις που έκανα με προπονητές, εκεί δίνουν πολύ περισσότερη έμφαση στις ακαδημίες, στους παίδες και έφηβους αθλητές και δεν τους ενδιαφέρουν σχεδόν καθόλου αθλητές άνω των 25 και 26 ετών.

Ενώ κάτι ακόμη που μου έκανε εντύπωση είναι ότι οι σύλλογοι μεριμνούν κυρίως για την εκπαίδευση των έφηβων παιχτών τους και τους στέλνουν σε σχολεία-όχι απαραίτητα κολέγια-με τα οποία συνεργάζονται ώστε οι καθηγητές να τους βοηθούν με έξτρα διδασκαλία όταν χάνουν ώρες μαθήματος. Ευχαριστώ θερμά τους γονείς των αθλητών μου για τη στήριξη και τη συνεργασία».
















Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια