Παπαβασιλείου: «Διαφορετική ομάδα ο Ηρακλής από του χρόνου»

Συνέντευξη στο www.bluearena.gr και στην Σμαρώ Παυλού, παραχώρησε η αθλήτρια του Ηρακλή, Μαρία Παπαβασιλείου, στην οποία αναφέρει τα εξής:










Ο αθλητισμός θέλει πείσμα, λέει και μάλλον το γνωρίζει καλά αυτό καθώς αν και μικρή ακόμη σε ηλικία η Μαρία Παπαβασιλείου έχει ξεπεράσει τραυματισμούς που την ταλαιπώρησαν και συνεχίζει να ακολουθεί με επιτυχία τη μεγάλη της αγάπη, το μπάσκετ. Μετά το τέλος του πρώτου γύρου του πρωταθλήματος η Μαρία Παπαβασιλείου κάνει απολογισμό της μέχρι τώρα πορείας της ομάδας, μιλά για τα συν και πλην της φετινής ομάδας αλλά και για το ξεκίνημα της σε ηλικία μόλις οκτώ ετών.

Ποια είναι η εκτίμησή σου για τη μέχρι τώρα πορεία του Ηρακλή;

«Ξεκινήσαμε με προβλήματα, είχαμε τρεις αλλαγές προπονητών που αυτό είναι καταστροφικό για μία ομάδα. Παρόλα αυτά καταφέραμε να μείνουμε στους στόχους μας και κάναμε τις νίκες που έπρεπε να κάνουμε. Η ομάδα έχει δέσει με τον καινούριο προπονητή πιο γρήγορα από ότι περιμέναμε και από τη νέα χρονιά θα είμαστε μια τελείως διαφορετική ομάδα, θα κάνουμε αυτό που έπρεπε από την αρχή και δεν μπορέσαμε λόγω των αλλαγών και πιστεύω ότι μπορούμε να κάνουμε νίκες και εκτός προγράμματος. Από την μέχρι τώρα απόδοση και τα αποτελέσματα είμαστε ευχαριστημένες».

Σε ποια στοιχεία θεωρείς ότι η ομάδα υστερεί;

«Σίγουρα είναι η απειρία, η ηλικία (το ότι είμαστε μικρές), η μεγαλύτερη παίκτρια είναι 22 χρονών αλλά έχουμε καλή σχέση μεταξύ μας και το κλίμα είναι καλό και καλύπτουμε αυτά τα κενά».

Και το πιο δυνατό σημείο;

«Η καλή χημεία που έχουμε μεταξύ μας, το καλό κλίμα γιατί όταν μια ομάδα είναι νεαρή και άπειρη μόνο αυτό μπορεί να σε σώσει».

Έχεις ξεχωρίσει κάποια φαβορί μέχρι τώρα στο πρωτάθλημα;

«Εκ του αποτελέσματος τα φαβορί είναι η Λευκάδα και ο Παναθλητικός, οι οποίες δε συγκρίνονται το υλικό και τα ρόστερ που έχουν σε σχέση με τις άλλες ομάδες και για να τις «χτυπήσεις» σίγουρα θέλει σκληρή προπόνηση. Από 'κει και πέρα τα περιμένω όλα από όλες τις ομάδες».

Ποια αντίπαλος σε έχει δυσκολέψει περισσότερο;

«Σαν αντίπαλος είναι η Σταμολάμπρου (τώρα βρίσκεται στο εξωτερικό). Είναι ότι χειρότερο μπορεί να σου τύχει σαν άμυνα και είναι πραγματικά πονοκέφαλος να την αντιμετωπίσεις».

Από την δική σου απόδοση είσαι ευχαριστημένη;

«Είμαι αλλά δεν πιστεύω ότι αυτά φτάνουν. Μπορώ να δώσω πολλά περισσότερα. Ένας παίκτης δεν είναι ποτέ ευχαριστημένος, δεν υπάρχει ο τέλειος παίκτης πάντα υπάρχει το κάτι παραπάνω».

Πως ξεκίνησες να ασχολείσαι με το μπάσκετ;

«Ξεκίνησα από μικρή, 8 χρονών. Έπαιξα στον Απόλλωνα Πτολεμαΐδας και έπειτα ήρθα στον Ηρακλή, όπου παίζω για 2 χρόνια. Βλέποντας τα ξαδέρφια μου που έπαιζαν μπάσκετ και βλέποντας αυτά που κάνουν οι μεγάλοι, τα κάνεις και εσύ. Ήθελα και εγώ και μου άρεσε».

Και για τον Απόλλωνα που έκανες τα πρώτα σου βήματα;

«Νιώθω περήφανη που βγήκα από αυτή την ομάδα, βγάζει πολλά ταλέντα και κάνουν καλή δουλειά στις υποδομές».maria%20papavasileiou.jpg

Πως αισθάνεσαι στον καινούριο σου ρόλο; (από τη νέα χρονιά θα αναλάβει μαζί με τη Δάφνη Τζαμαρία τις πιο μικρές ηλικίες της ακαδημίας)

«Είναι κάτι που μου αρέσει και θέλω να ακολουθήσω στο μέλλον και θα ήθελα κάποια στιγμή όταν μεγαλώσω να γίνω προπονήτρια, είναι στα όνειρα μου. Θέλω πρώτα να ασχοληθώ επαγγελματικά με το μπάσκετ (παράλληλα σπουδάζει) και αργότερα να γίνω και προπονήτρια».

Οι γονείς σου σε παρότρυναν να ασχοληθείς με το μπάσκετ;

«Στην αρχή δεν τους άρεσε και πολύ (είχα και τραυματισμούς)αλλά ποτέ δεν μου είπαν όχι ακόμη και τώρα έρχονται και με βλέπουν Την πρώτη φορά είχα άγχος γιατί έπρεπε να αποδείξω γιατί με φέρνουν στο μπάσκετ αλλά νομίζω ότι νιώθουν περήφανοι αλλά από ένα σημείο και μετά δε με άγχωνε, με έχουν δει και στα καλύτερα και στα χειρότερα».

Είχες συμμετοχές και με τις εθνικές ομάδες;

«Έπαιξα 4 χρόνια (παγκορασίδα κορασίδα νεάνιδα, νέα γυναίκα).Είναι η αποκορύφωση για ένα παίκτη και είναι ότι ψηλότερο μπορεί να φτάσει. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη ευχαρίστηση από το να φοράς τη φανέλα και να ακούς τον εθνικό ύμνο. Είχα την τύχη να αγωνιστώ και με πιο μεγάλες όπως οι Πατεράκη, Σπανού, Σλούκα, Χατζηγιακουμή που είναι ότι καλύτερο έχει περάσει από την εθνική και ήμουν τυχερή που έκανα προετοιμασία μαζί τους».

Η εκτίμηση σου για το γυναικείο μπάσκετ στην Ελλάδα;

«Δυστυχώς βλέπω να σβήνει το γυναικείο μπάσκετ και πάρα πολλές μικρές έχουν φύγει ήδη στο εξωτερικό και είναι κρίμα γιατί μπορεί να μην έχει το θέαμα που έχει το ανδρικό αλλά έχει το δικό του θέαμα. Δεν αποκλείω και εγώ να φύγω έξω αλλά είναι νωρίς ακόμη».

Για να συνεχίσει κάποιος να ασχολείται χρειάζεται εγωισμό;

«Σίγουρα ο αθλητισμός θέλει πείσμα και να μην τα παρατάς εύκολα γιατί και θα απογοητευτείς και θα κάνεις το καλύτερο παιχνίδι και θα πρέπει να προσγειωθείς».

Είχες κάποιο πρότυπο, όταν ήσουν πιο μικρή;

«Πρότυπο είχα την Έλενα Παπαδημητρίου που είχα την τύχη να κάνω και προπόνηση μαζί της. Για μένα είναι το κορυφαίο πλει μεικερ μαζί με την Καλέντζου. Είναι leader στο γήπεδο και την έχω ζήσει και στη ζωή της έξω, πρότυπο παντού».

Για το τέλος πες μου το δικό σου στόχο για τη χρονιά και μια ευχή για την ομάδα.

«Προσωπικό στόχο μπορώ να σου πω δέκα σημεία που υστερώ και δέκα που είναι τα δυνατά μου σίγουρα να βελτιώσω τα αδύναμα και να τελειοποιήσω τα δυνατά μου σημεία. Για την ομάδα, να έχουμε την υγεία μας, να διατηρήσουμε το καλό και κλίμα που έχουμε με τον προπονητή και με τη διοίκηση, να μη βγούμε εκτός στόχων να κάνουμε τις νίκες που πρέπει να κάνουμε και γιατί όχι και καμία παραπάνω».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια