Ο ΣΑΕ Αστέρια απαντά στον Φιλοκτήτη

Από τον ΣΑΕ Αστέρια πήραμε και δημοσιεύουμε το κάτωθι κείμενο που απαντά στις διαμαρτυρίες του Φιλοκτήτη για τον μεταξύ τους αγώνα:







«Παρά το γεγονός ότι το Σωματείο μας δε συνηθίζει να δίνει συνέχεια σε αγώνες και εκτός αγωνιστικού χώρου, είμαστε υποχρεωμένοι να απαντήσουμε στην ανακοίνωση του Φιλοκτήτη, ο οποίος μας κατηγορεί  για ανάρμοστη συμπεριφορά μετά τη λήξη του αγώνα που έγινε μεταξύ μας.

Προς αποκατάσταση του δεδομένου ήθους και αθλητικού ιδεώδους που έχουν οι επί σειρά ετών αγωνιζόμενοι σε εθνικές κατηγορίες και οι μικρότερης ηλικίας αθλητές μας, θα τονίσουμε τα εξής:

1. Καταρχήν, είναι απαράδεκτο αθλητής 20 ετών να υβρίζει χυδαία και να προπηλακίζει αθλητή ηλικίας 38 ετών, με μεγάλη ιστορία στο χώρο, και αφενός μεν να μην τιμωρείται από την διαιτητή, παρά το ότι ήταν μπροστά στο περιστατικό, αφετέρου δε, να προσπαθεί ο 38χρονος να τον νουθετήσει και ο ίδιος να εξακολουθεί να υβρίζει χυδαία και να κάνει χειρονομίες! Η φάση έγινε στο πρώτο κιόλας δεκάλεπτο.

2. Είναι απαράδεκτο, παίκτης της ομάδος του Φιλοκτήτη, να χτυπάει αθλητή της ομάδος μας με επικίνδυνη αγκωνιά εντός φάσης, ενδεχομένως όμως εσκεμμένη, και έπειτα να υψώνει και την φωνή του, επειδή ο αθλητής μας, του διαμαρτυρήθηκε, σε απόλυτα ήπιο τόνο, για το χτύπημα που δέχτηκε.

3. Είναι απαράδεκτο παίκτης του Φιλοκτήτη να τραυματίζει, ενδεχομένως «άθελά» (;;;) του, αθλητή μας, και να μην έχει τη στοιχειώδη ευθιξία να ζητήσει μία «αθλητική» συγγνώμη, αμέσως μετά τη φάση!!! Ο παίκτης αποσύρθηκε τραυματισμένος και έχει υποστεί κάταγμα στα πλευρά. Το χειρότερο είναι ότι ο τραυματισμός ήταν εμφανής εκείνη τη στιγμή, αφού έγινε αναγκαστική αλλαγή και ο αθλητής του Φιλοκτήτη, αδιαφόρησε πλήρως που με το προτεταμένο γόνατό του, τραυμάτισε τον αντίπαλο αθλητή.

4. Πολλά παρόμοια περιστατικά σε όλο τον αγώνα, που θα μας πάρει σελίδες για να γράφουμε, αντίστοιχης εντάσεως και εκτάσεως και ένας κακώς εννοούμενος «τσαμπουκάς» από τους περισσότερους αθλητές του Φιλοκτήτη, σε σημείο που ο αγώνας διήρκεσε 2 ώρες και 15 λεπτά, χωρίς παράταση….!!!

5. Μετά από μία τέτοια συμπεριφορά, της οποίας έγιναν αποδέκτες οι αθλητές μας,  μάλλον θα ήταν οξύμωρο να δοθούν τα χέρια στο τέλος του αγώνα, αφού οι αθλητές μας, οι οποίοι είναι εμπειρότατοι και απόλυτα μπασκετικοί και μεγαλωμένοι στα χρυσά χρόνια του μπάσκετ, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για το αθλητικό ιδεώδες που τους διακρίνει,  δεν θέλησαν να ανταποκριθούν στον μάλλον ειρωνικό χαιρετισμό των αντιπάλων…. Σε καμία περίπτωση, όμως, δεν υπήρξε η παραμικρή εξύβριση αντιπάλου αθλητή και σε καμία περίπτωση δεν έγινε το παραμικρό έκτροπο και όλα κύλησαν ομαλά.

6. Ο δε αθλητής μας που κρατήθηκε το δελτίο του, αυτό συνέβη λόγω προσωπικής διένεξής του με την διαιτητή του αγώνα και όχι επειδή συνέβη κάτι με αντίπαλο παίκτη, κάτι που προκύπτει και από το φύλλο αγώνος. 

7. Και προς αποκατάσταση της αλήθειας, αναφορικά με το σκορ, στο μεγαλύτερο μέρος του 3ου και 4ου δεκαλέπτου, οι δύο ομάδες εναλλάσσονταν στο προβάδισμα στο σκορ και μάλιστα 6’ λεπτά πριν λήξει ο αγώνας, η ομάδα μας ήταν 5 πόντους προηγούμενη… Η διαφορά των 10 πόντων, που ήταν και η μεγαλύτερη στον αγώνα γενικά, δημιουργήθηκε στο τελευταίο λεπτό….

8. Δε θα θέλαμε να κάνουμε κανένα σχόλιο για την κακή διαιτησία που αντιμετώπισε για πολλοστή φορά φέτος η ομάδα μας και την ανοχή των διαιτητών στο σκληρό παιχνίδι των αντιπάλων, που, εν προκειμένω, διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση του τελικού αποτελέσματος.

9. Κατά τα λοιπά, συγχαρητήρια στο Φιλοκτήτη για τη νίκη του και καλή συνέχεια στο πρωτάθλημα».

Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Αλλο ματς βλεπατε σιγουρα..