Πασπαρά: «Δεν αλλάζουν οι στόχοι του Ιπποκράτη»

Ο Ιπποκράτης Κω είναι η ομάδα που έχει σίγουρα ξεχωρίσει μέχρι τώρα στο πρωτάθλημα της Α1 γυναικών.  Με ρεκόρ 4-2, βρίσκεται στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας και ζει το... όνειρό του στο κορυφαίο εθνικό πρωτάθλημα με χαμόγελο. Βεβαίως τα αποτελέσματα δεν έρχονται από μόνα τους και δεν εξασφαλίζουν ανάλογη συνέχεια.

Διαβάστε τη συνέντευξη που παραχώρησε στο sportshero.gr, η πρόεδρος της διοικούσας επιτροπής του ΑΣ Κώων Ιπποκράτης, Μένη Πασπαρά:

- Η φετινή σας πορεία μπορεί να χαρακτηριστεί μόνο εξαιρετική μέχρι στιγμής. Αλλάζουν οι στόχοι της ομάδας;

Οι στόχοι της ομάδας μας, παραμένουν οι ίδιοι. Η παραμονή μας στην μεγάλη κατηγορία είναι αυτό που θέλουμε να πετύχουμε και μην ξεχνάμε ότι έχουμε ακόμη πολύ δρόμο μπροστά μας.

- Πως κυλάει η εβδομάδα της προετοιμασίας πριν από κάθε παιχνίδι; Υπάρχει αυτό που λέμε μυστικό που οδηγεί στην επιτυχία;

Εγώ θα αναφερθώ στο λειτουργικό κομμάτι, καθώς για το αγωνιστικό αρμόδιο είναι το τεχνικό μας τιμ. Στα εντός έδρας παιχνίδια είναι λίγο πιό εύκολα τα πράγματα γιατί πλέον όλο το νησί περιμένει πως και πως να έρθει η Κυριακή για να έρθουν στο γήπεδο. Είναι μέρα γιορτής για όλους τους Κώους χωρίς αυτό να ακουστεί υπερβολικό, οπότε για εμένα και την Ελένη είναι μία καλή ευκαιρία χαλάρωσης μέχρι να οργανώσουμε το επόμενο εκτός έδρας παιχνίδι μας, που θέλει πάρα πολύ τρέξιμο και πολύ χρόνο. Όμως όλα αυτά γίνονται με μεράκι και αγάπη για την ομάδα μας και το άθλημα. Όσο για το μυστικό μας, δεν θα σας το πω, γιατί πλέον δεν θα ήταν μυστικό.

- Ποιό είναι το δυνατό και ποιό το αδύνατο σημείο της ομάδας σας;

Προσωπικά χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν εκτιμώ τις μεταγραφές μας, το δυνατό σημείο της ομάδας είναι οι ντόπιες αθλήτριες που έχουν τρομερό πείσμα, πάθος και μεράκι, γιατί χωρίς αυτές και την υπομονή και επιμονή τους, δεν θα ήταν η ομάδα εκεί που είναι κάθε χρόνο. Αγκαλιάζουν τις ξένες αθλήτριες και τις κάνουν να νοιώθουν ότι είναι καλοδεχούμενες στην οικογένειά μας και όλοι μαζί θα ξεπεράσουμε κάθε δυσκολία. Φυσικά δύναμή μας είναι και ο κόσμος μας που είναι ο έκτος μας παίκτης, οι χορηγοί μας που παρά τις δύσκολες οικονομικές καταστάσεις μάς στηρίζουν και ο Δήμος μας.

Το αδύνατο σημείο μας είναι ότι το νησί και γενικά ο Νομός μας υστερεί σε γυναικείες ομάδες και αυτό κάνει το έργο των προπονητών μας δύσκολο όσο αφορά τα φιλικά παιχνίδια που αναζητούνται κατά την προετοιμασία μας και την αγωνιστική περίοδο.

- Έτσι όπως είναι φέτος δομημένο το πρωτάθλημα, κάθε παιχνίδι είναι ντέρμπι, θα αντέξετε μέχρι τέλους; τι θα χρειαστεί για να καταφέρετε τους στόχους που έχετε θέσει;

Υπομονή και καθημερινή δουλειά από όλους μας είναι αυτό που θα χρειαστεί για να τα καταφέρουμε μέχρι το τέλος. Όταν υπάρχει όρεξη για δουλειά και καλή διάθεση όλα γίνονται γιατί η αφετηρία πάντα είναι εύκολη, αλλά σε μεγάλες κούρσες ο τερματισμός είναι δύσκολος και εμείς έχουμε στόχο και προγραμματισμό να τερματίσουμε.

- Τι γίνεται με το αύριο της ομάδας, πόσο καλά δουλεύουν οι ακαδημίες σας;

Η ακαδημία μας έχει περισσότερα από 200 παιδιά αγόρια και κορίτσια, με προπονητές έμπειρους καθηγητές φυσικής αγωγής. Σκοπός μας δεν είναι μόνο να αναπτύξουμε το άθλημα, αλλά γενικότερα το αθλητικό πνεύμα. Μέσα σε αυτά τα παιδιά υπάρχουν αρκετά ταλέντα που μπορούν σε ένα με δύο χρόνια να ενσωματωθούν στην γυναικεία ομάδα.

- Πόσο δύσκολο είναι για την διοικούσα επιτροπή να «τρέξει» την ομάδα, με δεδομένες τις ιδιαιτερότητες που υπάρχουν στον νησιώτικο αθλητισμό;

Δεν είναι εύκολο και τα λόγια δεν μπορούν να περιγράψουν τις κινήσεις μας ούτε την καθημερινή μας προσπάθεια αν δεν το ζει κάποιος μαζί μας. Με την Ελένη είμαστε παιδικές αδελφικές φίλες με πάθος για το μπάσκετ, φέτος σαν συνεργάτες είμαστε κάτι ανάλογο με το «yinan dyang», έχουμε βρει τις ισσοροπίες μεταξύ μας. Αυτό φαίνεται και από την μέχρι τώρα πορεία της ομάδας μας έργο δύσκολο, αλλά όχι ακατόρθωτο. Έχοντας συνεχώς τον κόσμο του νησιού και τον Δήμο μας κοντά μας να αναγνωρίζουν την προσπάθειά μας, πιστεύουμε ότι θα φέρουμε ακόμη πιό πολλούς κοντά μας.

Κλείνοντας θα ήθελα να ευχαριστήσω τις ντόπιες αθλήτριες Ελένη, Μαρία, Ειρήνη, Κατερίνα, Αιμιλία, Βίκυ, Ελενίτσα, αλλά και τις μικρές μας αθλήτριες, τις μεταγραφές μας Ζωή, Ξένια, Ελίνα, Ηρώ, Νιβέενκ, το τεχνικό μας τιμ Μιχάλη, Γιάννη, Πόπη, που καθημερινά με όρεξη, ήθος, αγάπη, φιλία, επαγγελματισμό όλοι μαζί σαν μιά μεγάλη οικογένεια κάνουν περήφανο το νησί μας σε όλη την Ελλάδα!


Κορίτσια το όνειρο ήταν δικό σας και επειδή αξίζει, κάθε μέρα θα είμαι δίπλα σας και θα προσπαθώ για το καλύτερο της ομάδας και το δικό σας».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια