Δίκαια επικράτηση των γυναικών του Παναθηναϊκού


Ο Παναθηναϊκός επικράτησε με 66-53 του Κρόνου Αγίου Δημητρίου στο κλειστό της Κυψέλης στην εξ αναβολής αναμέτρηση της 1ης αγωνιστικής ημέρας της Α1 των Γυναικών.





Όπως γράφει το www.insidesports.gr ο πρωταθλητής Ελλάδος έχοντας σε εξαιρετική βραδιά και φέτος στο ξεκίνημα τις Ντέλβα  (23π.) και Καλέντζου (13π.) κατάφερε να ξεπεράσει το εμπόδιο του μαχητικού Κρόνου ο οποίος αντιστάθηκε όσο μπορούσε.

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε το ματς με στόχο να περάσει μπάλες μέσα στο καλάθι για τη Ντέλβα η οποία κυριάρχησε απέναντι στην σέντερ του Κρόνου την Χάρι με αποτέλεσμα οι πράσινες να μπουν μπροστά στο πρώτο δεκάλεπτο με 18-11.

Ο Κρόνος με την Σπαθάρου επιθετική αιχμή αποφάσισε να κλείσει την ρακέτα του ώστε να μην δέχεται εύκολα καλάθια από την Ντέλβα, πιέζοντας ψηλά στην περιφέρεια , αλλά ο Παναθηναϊκός έβρισκε τον τρόπο να χτυπά την άμυνα των παικτριών του κυρίου Περαντωνάκη  με αποτέλεσμα το ημίχρονο να  κλείσει με την ομάδα της Γιασεμή Σαμαντούρα μπροστά με 34-22.

Στο τρίτο δεκάλεπτο όμως εμφανίστηκε ένας άλλος Κρόνος στο ματς με πλουραλισμό στην επίθεση και άμυνα που έσπαγε κόκαλα και με τις Σπαθάρου, Τσουκαλά και Λουκάτου κατάφερε με την λήξη της περιόδου, με τρίποντο της Εμμανουηλίδου να μειώσει σε 46-44 και να βάλει φωτιά στο παιχνίδι.

Εκεί όμως που όλοι εκτός των πρασίνων περίμεναν ντέρμπι ήρθε να επιβεβαιωθεί το βάθος πάγκου του Παναθηναϊκού και φέτος, κάτι που δίνει ανάσες και την ευκαιρία στην ομάδα των πρασίνων να ανεβάζουν τον ρυθμό τους εκεί που όλοι οι άλλοι πέφτουν. Έτσι γρήγορα γρήγορα το 46-44, έγινε 62-46 υπέρ των τυπικά γηπεδούχων με αποτέλεσμα να κλειδώσει η νίκη και το τελικό 66-53 να έρθει απολύτως φυσιολογικά.

Χαρακτηριστικό ότι ο κόσμος του Παναθηναϊκού ακολούθησε την ομάδα για μια ακόμη φορά και γέμισε και το κλειστό της Κυψέλης δίνοντας ώθηση στο σημείο που η ομάδα είχε κολλήσει στο τρίτο δεκάλεπτο.

Επόμενα ματς για τις δύο ομάδες το Σάββατο με τον Παναθηναϊκό να αντιμετωπίζει εκτός τον Ίκαρο και τον Κρόνο εντός τον Πρωτέα Βούλας.

Δεκάλεπτα: 18-11, 34-22, 46-44, 66-53
Διαιτητές: Πόντας-Κάρδαρης
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Σαμαντούρα): Μαγκλάρα 10, Καλέντζου 13 (1), Δίελα 8 (2), Κοσμά 4, Ντέλβα 23, Χριστινάκη, Σλούκα 6, Καβάσιλα, Θεολόγου, Χρονοπούλου 2, Πριόνα.

ΚΡΟΝΟΣ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ (Περαντωνάκης): Σπαθάρου 14 (2), Καλαμπάκου 7, Τσουκαλά 6, Εμμανουηλίδου 5 (1), Χάρι 10, Μίχου 3, Λουκάτου 6, Κωνσταντίνου, Μιλωνάκη.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια