Δάγλας: «Τέσσερις οι στόχοι του Πρωτέα Βούλας»

Ο Αλέκος Δάγλας είναι από τους προπονητές που ποτέ δεν κρύφτηκαν και δεν φοβήθηκαν τις ευθύνες.Ο τεχνικός του Πρωτέα Βούλας που επέστρεψε στην Α1 γυναικών μίλησε στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ (sepk.gr) για το αήττητο ξεκίνημα της ομάδας του, τους στόχους που είναι υψηλοί παρότι η ομάδα ανέβηκε πέρσι από την Α2 αλλά και για το πρωτάθλημα της Α1 γυναικών που έχει ανέβει πολύ και είναι κρίμα να μην έχει τηλεοπτική στέγη. Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για τις νίκες επί του Αθηναϊκού και του Ικάρου που ήταν ουσιαστικά δύο συνεχόμενα ντέρμπι

«Όλα τα παιχνίδια για εμάς είναι σημαντικά και δεν σημαδεύουμε ματς. Στα μάτια μας όλοι οι αγώνες είναι ίδιοι και αντιμετωπίζονται με την ίδια σοβαρότητα και τυγχάνουν της ίδιας προετοιμασίας. Θέλουμε να παίζουμε όσο καλύτερα γίνεται σε κάθε παιχνίδι ανεξαρτήτου αντιπάλου. Από εκεί και πέρα είναι δύο σημαντικές νίκες που μας χαροποιούν γιατί συνδυάστηκαν με καλές για την εποχή εμφανίσεις χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν υπάρχουν αρκετά περιθώρια βελτίωσης. Προσωπικά είμαι ευχαριστημένος από τις νίκες και την εικόνα μας την δεδομένη χρονική στιγμή».

Για τις φιλοδοξίες του Πρωτέα στην επιστροφή του στην Α1

«Το καλοκαίρι όταν ξεκινήσαμε θέσαμε τέσσερις στόχους για φέτος. Ο πρώτος είναι να μπούμε μέσα στην πρώτη τετράδα του πρωταθλήματος ούτως ώστε να παίξουμε στα πλέι οφ του πρωταθλήματος. Ο δεύτερος είναι να παίξουμε καλό και ελκυστικό μπάσκετ που θα αρέσει στο κόσμο και θα το χαιρόμαστε κι εμείς. Τρίτος στόχος είναι να φτάσουμε στο Final 4 του Κυπέλλου από το οποίο απέχουμε μία νίκη. Τέταρτος στόχος είναι να ανταποκριθούμε στη φιλοσοφία που έχει ο σύλλογος και δεν είναι άλλη από την συμμετοχή νέων παιδιών. Θέλουμε να δώσουμε τη δυνατότητα στα νέα παιδιά να παίξουν στο υψηλότερο επίπεδο, να πάρουν εμπειρίες ώστε στο μέλλον να γίνουν ο κορμός αυτής της ομάδας».

Για το ρόστερ της ομάδας

«Βασικός μας στόχος ήταν να κρατήσουμε τον περσινό βασικό κορμό κάτι που επιτεύχθηκε. Ήταν σημαντικό αυτό γιατί μας δίνει ομοιογένεια και μία συνέχεια της δουλειάς που γίνεται στην προπόνηση τα τελευταία χρόνια. Σε αυτόν το κορμό προσθέσαμε δύο παίκτριες πολύ καλές σε θέσεις σημαντικές που είχαμε ανάγκη. Είμαστε πιο ενισχυμένοι σε σχέση με πέρσι, ενώ πλέον έχουμε ακόμα μεγαλύτερη ποιότητα και βάθος. Είμαι ικανοποιημένος από το ροστέρ αλλά και τη χημεία που έχει η ομάδα».

Για το πρωτάθλημα της Α1 γυναικών

«Το επίπεδο του πρωταθλήματος με έχει εκπλήξει θετικά από πολλές απόψεις. Η πρώτη μου παρατήρηση είναι ότι τα παιχνίδια έχουν υψηλά σκορ κάτι που σημαίνει ότι υπάρχει θέαμα και παίζεται ελκυστικό μπάσκετ για όλους. Θα είναι σίγουρα πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα από κάθε άλλη χρονιά, καθώς περιμένω το ενδιαφέρον να κρατήσει μέχρι τέλους σε κορυφή και πλέι άουτ.

Η απόφαση που πήρε η Ομοσπονδία να περιορίσει τις ομάδες ήταν προς την σωστή κατεύθυνση γιατί αυξήθηκε ο ανταγωνισμός. Τα τελευταία χρόνια υπήρχαν ομάδες που κατέβαιναν με κορασιδονεάνιδες, όμως πλέον αυτό το φαινόμενο εξαλείφθηκε. Από εκεί και πέρα παρότι υπάρχει η δυνατότητα για μία ξένη σε κάθε ομάδα έχουν έρθει πολύ καλές αθλήτριες κάτι που ανεβάζει τον ανταγωνισμό.

Είναι ευχάριστο ότι βλέπουμε κόσμο στα γήπεδα κι αυτό δείχνει ότι το άθλημα ανεβαίνει. Με τόσα ωραία παιχνίδια και έχοντας πλέον ένα καλό προϊόν στα χέρια μας πρέπει οπωσδήποτε να βρεθεί άμεσα μία τηλεοπτική στέγη για την Α1 γυναικών γιατί θα κάνει μεγάλο καλό στο πρωτάθλημα και παράλληλα θα ανεβάσει το πρεστίζ του.


Για προβλέψεις είναι ακόμα νωρίς, όμως για το πρωτάθλημα Παναθηναϊκός και Ελληνικό φαίνεται να έχουν ένα προβάδισμα, καθώς είναι πληρέστερες ομάδες. Από εκεί και πέρα υπάρχουν 5-6 ομάδες που θα παλέψουν για τα πλέι οφ».  

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια