Τι έγινε στη δεύτερη μέρα του Διεθνούς Σεμιναρίου «Αθήνα 2013» του ΣΕΠΚ-Συνεντεύξεις Μπάνκι και Ουόλμπεργκ-Πλούσιο φωτορεπορτάζ

Η πρώτη ημέρα του Διεθνούς Σεμιναρίου «Αθήνα 2013» είχε αρκετή θεωρία, όμως η δεύτερη, είχε αυξημένης έντασης πρόγραμμα και πλούσιο ασκησιολόγιο από τους Vance Walberg και Luca Banchi.






Οι συμμετέχοντες έδειξαν επίσης μεγάλο ενδιαφέρον για την ομιλία του πρωταθλητή Ευρώπης, Γιώργου Μπαρτζώκα, και του συνεργάτη του, Χρήστου Μαρμαρινού.

Η αρχή της ημέρας καθήλωσε όλους τους προπονητές που βρέθηκαν στο κλειστό του Αγίου Θωμά. Ο κορυφαίος τεχνικός της Ευρωλίγκα για την φετινή σεζόν, Γιώργος Μπαρτζώκας, μαζί με τον συνεργάτη του που ειδικεύεται στον τομέα του scouting, Χρήστο Μαρμαρινό, ανέλυσαν λεπτομερώς την «αγωνιστική φιλοσοφία του Ολυμπιακού», ενώ στην συνέχεια μίλησαν για την «εφαρμογή του scouting στην αμυντική τακτική». Για τον τομέα του scouting οι δύο προπονητές έφεραν ως παράδειγμα το παιχνίδι των ημιτελικών με την ΤΣΣΚΑ αναλύοντας βήμα προς βήμα τον τρόπο με τον οποίο διάβασαν τον αντίπαλο walbeck"ξεκλειδώνοντας την πόρτα" για την κατάκτηση της Ευρωλίγκα. Οι ομιλίες των Μπαρτζώκα, Μαρμαρινού συνεπήραν τους συμμετέχοντες που μέσω των ερωτήσεων τους έδειξαν το ενδιαφέρον τους.

Στην συνέχεια της ημέρας ήρθαν τα... δύσκολα για την ομάδα επίδειξης, καθώς το μικρόφωνο πέρασε στον Αμερικανό, Vance Walberg, ο οποίος μιλώντας για την «dribble drive motion-drills» παρουσίασε ένα πλούσιο ασκησιολόγιο. Ο 56χρονος κόουτς έδειξε με κάθε λεπτομέρεια τον τρόπο δουλειάς του στο σύστημα που ο ίδιος έχει επινοήσει πριν περίπου 20 χρόνια.

Η αυλαία της δεύτερης ημέρας έπεσε με τον Luca Banchi να μιλάει για το «transition game - drills». Ο πρωταθλητής Ιταλίας έδειξε αρκετές ενδιαφέρουσες ασκήσεις κάτι που άρεσε πολύ στους προπονητές που τον παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον.

Το Διεθνές Σεμινάριο «Αθήνα 2013» ολοκληρώνεται σήμερα (Κυριακή 30/6) με τον Βαγγέλη Αγγέλου αρχικά να μιλάει για το «χτίσιμο της επίθεσης: πάσα - συγχρονισμός - θέση». Στην συνέχεια ο Luca Banchi θα αναλύσει «to play with double high pick & roll», ενώ το Σεμινάριο θα ολοκληρωθεί με τον Vance Walberg να αναλύει την «full court defense».

Μπάνκι: «Υψηλό το επίπεδο των Ελλήνων προπονητών»

Ο Λούκα Μπάνκι άφησε άριστες εντυπώσεις στις δύο πρώτες ομιλίες του στο Διεθνές Σεμινάριο «Αθήνα 2013». Ο Ιταλός προπονητής μίλησε στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ (sepk.gr) και εκθείασε την οργάνωση του Σεμιναρίου  αλλά και το επίπεδο των Ελλήνων προπονητών, τους οποίους έχει σε μεγάλη εκτίμηση.  Αναλυτικά όσα δήλωσε

Πως σας φάνηκε το επίπεδο του σεμιναρίου;

«Το σεμινάριο είναι πραγματικά πολύ ενδιαφέρον. Το  παρών έδωσαν πάρα πολλοί προπονητές, οι οποίοι βρίσκονται σε υψηλό επίπεδο. Θεωρώ ότι είναι μια άριστη διοργάνωση».

Ποια είναι η άποψη  σας για τη οργάνωση του Σεμιναρίου;

«Οργανωτικά όλα είναι εξαιρετικά. Είμαι ικανοποιημένος που μου δόθηκε και έμενα η ευκαιρία να συμμετέχω, είχα πάρει μέρος και σε ένα παρόμοιο Σεμινάριο για μικρές ηλικίες. Οι αναμνήσεις που είχα επιβεβαιώθηκαν, καθώς το επίπεδο των Ελλήνων προπονητών είναι από τα καλύτερα της Ευρώπης».

Πως σας φαίνονται οι Έλληνες προπονητές;

«Έχω την τύχη να γνωρίζω προσωπικά κάποιους από τους Έλληνες  προπονητές που βρίσκονται σε υψηλό επίπεδο, όπως είναι οι Φώτης Κατσικάρης και Ηλίας Ζούρος, οι οποίοι εργάζονται εκτός Ελλάδος. Φέτος συνάντησα κι άλλους, τους οποίους εξίσου εκτιμώ για τη δουλειά τους όπως είναι ο κόουτς Μπαρτζώκας. Επίσης είχα την ευκαιρία να γνωρίσω τον Αγγέλου και άλλους ταλαντούχους Έλληνες προπονητές, όπως ο Σφαιρόπουλος, ο οποίος μπορώ να πω ότι η τεχνική που χρησιμοποιεί είναι από τις πιο καλές στην Ευρώπη».

Ποια θέματα αναλύσατε και που δώσατε περισσότερη έμφαση;

«Χθες μίλησα για κάποιες τεχνικές του αθλήματος. Ελπίζω οι προπονητές να "κλέψουν" κάποιες από τις ιδέες μου διότι αυτό είναι πολύ σημαντικό στην νοοτροπία του παιχνιδιού. Το παιχνίδι μας μπορεί συνέχεια να εξελίσσετε όμως το μπάσκετ είναι ένα κι έτσι καλό θα είναι να τα ακούμε όλα και να... "κλέβουμε" κάποιες ιδέες ώστε να εφοδιαζόμαστε με περισσότερες γνώσεις».

Ουόλμπεργκ: «Η προσέλευση είναι μεγάλη»

Όσοι βρέθηκαν στο κλειστό του Αγίου Αμαρουσίου για το Διεθνές Σεμινάριο «Αθήνα 2013» έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον για τις ομιλίες του Αμερικανού, Vance Walberg. Ο ασίσταντ κόουτς των Ντένβερ Νάγκετς μίλησε στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ (sepk.gr) για τις εντυπώσεις του αλλά και για τα πράγματα που τον εξέπληξαν ευχάριστα. Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για το επίπεδο του Σεμιναρίου

«Το επίπεδο του Σεμιναρίου είναι πολύ υψηλό. Είναι χαρά μου να βλέπω και να παρακολουθώ όσα έχουν να πουν αναγνωρισμένοι προπονητές από την Ευρώπη».

Για τις εντυπώσεις του από το Διεθνές Σεμινάριο
«Τα τελευταία επτά χρόνια έχω παρακολουθήσει πολλά σεμινάρια ανά τον κόσμο. Έχω ταξιδέψει στην Ευρώπη, το Κατάρ, το Πουέρτο Ρίκο και γενικά έχω αρκετή εμπειρία από Σεμινάρια. Αυτό που μου προκαλεί εντύπωση είναι ότι η προσέλευση είναι μεγάλη και όλοι οι προπονητές - ομιλητές μένουν στο γήπεδο και μετά την ομιλία τους για να παρακολουθήσουν τους επομένους».

Για τις ομιλίες που ανέπτυξε

«Η ομιλία μου είχε να κάνει με ασκήσεις για τη "dribble drive motion" και πιστεύω ότι είχε ενδιαφέρον, καθώς φάνηκε ότι οι παρευρισκόμενοι ενδιαφέρθηκαν αρκετά για αυτά που άκουσαν.

Για τους Έλληνες προπονητές

«Ήταν πολύ χρήσιμα όσα άκουσα από τους Έλληνες προπονητές, αλλά αυτόν που γνωρίζω καλύτερα είναι ο Κώστας Κούφος. Έκανε μια εκπληκτική χρόνια φέτος με εμάς στους Ναγκετς, αλλά έφυγε. Σίγουρα πάντως θα του τηλεφωνήσω μόλις γυρίσω στις Ηνωμένες Πολιτείες».











Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια