Στην Α2 γυναικών ο Ολυμπιακός Βόλου-Ηττήθηκε με από τον Ικαρο στην Καλλιθέα που παραμένει στην κατηγορία-Πλούσιο φωτορεπορτάζ από το παιχνίδι


Το 3-0 στη σειρά των πλέι-άουτ με τον Ολυμπιακό Βόλου έκανε ο Ίκαρος Καλλιθέας, επικρατώντας της ομάδας της Θεσσαλίας με σκορ 70-62. Με αυτή τη νίκη η ομάδα του Άγγελου Τσίκληρα εξασφάλισε την παραμονή της στην Α1 και έστειλε στην Α2 τον Ολυμπιακό Βόλου.






Οπως γράφει το www.insidesports.gr με κορυφαία τη Τζασμίν Έρβινγκ η οποία πέτυχε 25 πόντους και μάζεψε 12 ριμπάουντ, η ομάδα της Καλλιθέας έκαμψε με μεγάλη δυσκολία την αντίσταση του Ολυμπιακού Βόλου στο κλειστό του Έσπερου. Στα τρία πρώτα δεκάλεπτα οι δύο ομάδες συμβάδιζαν στο σκορ, με τον Ολυμπιακό Βόλου να έχει συνήθως ένα ισχνό προβάδισμα. Το σύνολο του Μιχάλη Καπουρνιώτη πήρε δύο φορές προβάδισμα επτά πόντων (23-30 και 27-34) λίγο πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, έχοντας μεγάλο ποσοστό ευστοχίας στα τρίποντα. Το πρώτο μέρος έληξε με τις φιλοξενούμενες να προηγούνται με 34-30.

Στο δεύτερο μέρος ο Ίκαρος Καλλιθέας δεν επέτρεψε στην ομάδα του Βόλου να ελέγξει το ρυθμό του παιχνιδιού. Στα μέσα της τρίτης περιόδου ξαναπήρε το προβάδισμα και έκτοτε δεν το έχασε ως το τέλος της αναμέτρησης. Καταλυτικό ρόλο ίσως έπαιξε και ο τραυματισμός της Σουλτάνη στις αρχές της τελευταίας περιόδου.

Το τελικό 70-62 αντικατοπτρίζει μια δίκαιη νίκη για τις γηπεδούχες η οποία ήρθε με πολύ άγχος απέναντι σε μια ομάδα με μικρότερο βάθος στον πάγκο, που ήθελε όμως πάση θυσία να στείλει τη σειρά στο Βόλο για να διατηρήσει ακέραιες τις ελπίδες για παραμονή στην κορυφαία κατηγορία του γυναικείου μπάσκετ.
Η νίκη των γηπεδούχων βεβαίως σηματοδοτεί το τέλος των φετινών υποχρεώσεων για τις δύο ομάδες, με το σύνολο του Ικάρου να πραγματοποιεί μια αρκετά καλή χρονιά παρά τα προβλήματα κατά τη διάρκεια της χρονιάς και τον Ολυμπιακό Βόλου να ακολουθεί ΔΑΣΑΛ και Πανιώνιο στην Α2.

Δεκάλεπτα: 16-13, 30-34, 49-46, 70-62
Διαιτητές: Καρακάσης-Κώτσου
ΊΚΑΡΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ (Τσίκληρας): Τζεγιαννάκη 10, Καλογήρου 13 (6ρ., 8 ας.), Αθανασίου 6, Λουκάτου 6, Γιαννακοπούλου 10, Έρβινγκ 25 (12ρ.).
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ (Καπουρνιώτης): Ταντουρόφσκα 10, Αγαγιώτη 3 (7ρ.), Σουλτάνη 13, Χαβαλέ 21, Ζέρβα 9 (11ρ.), Ζήτη 6.























Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια