Δικαιουλάκος: «Ούτε οι πιο αισιόδοξοι δεν περίμεναν την πορεία της Ταργκοβίτσε»

Τα τελευταία χρόνια είναι από τους καταξιωμένους προπονητές του γυναικείου μπάσκετ στην Ευρώπη και απολαμβάνει τον σεβασμό όλων. Η πορεία του Τζώρτζη Δικαιουλάκου είναι συνεχώς ανοδική κι αυτό φρόντισε να το αποδείξει και φέτος ηγούμενος της ρουμανικής Ταργκοβίστε.



Ο Έλληνας τεχνικός μίλησε στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ (sepk.gr) για τη συνεργασία του με τον σύλλογο, την πορεία στην Ευρωλίγκα, τα οικονομικά προβλήματα που παρουσιάζονται, ενώ αποκάλυψε πως θα τον ενδιέφερε να κοουτσάρει ξανά αντρική ομάδα. Αναλυτικά όσα δήλωσε

-Για την μέχρι τώρα πορεία της Ταργκοβίστε στο πρωτάθλημα

«Το πρωτάθλημα της Ρουμανίας είναι πολύ περίεργο, με ομάδες δυο ταχυτήτων οι οποίες έχουν μεγάλη απόσταση μεταξύ τους αλλά και με ομάδες οι οποίες έχουν 6 ξένες στο ρόστερ τους με το δικαίωμα να είναι όλες αμερικάνες. Εμείς παρότι κάναμε μια ήττα, είμαστε στην κορυφή της βαθμολογίας με τα ντέρμπι στην έδρα μας».

-Για τις ιστορικές νίκες που πέτυχε στην Ευρωλίγκα και πως τις υποδέχτηκαν στην ομάδα

«Η Ρουμανία δεν ήταν ποτέ στον χάρτη του μπάσκετ ούτε στο γυναικείο ούτε στο αντρικό μπάσκετ. Αυτά που πετύχαμε σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα δεν τα περίμεναν ούτε οι πιο αισιόδοξοι, ούτε και οι πιο ειδικοί αναλυτές. Είμαι πολύ περήφανος για το μπάσκετ που παίξαμε και για την διαφαινόμενη άνετη πρόκριση στην επόμενη φάση της Ευρωλίγκα. Είναι μια επιτυχία την οποία την αφιερώνω στους συνεργάτες μου Παραλίκα Λιθόπουλο και Πουλή οι οποίοι είναι παράδειγμα προς μίμηση τεχνικής κατάρτισης επαγγελματισμού και ήθους, και τους ανήκει μεγάλο μέρος αυτής της μέχρι τώρα επιτυχίας».

-Για τα οικονομικά προβλήματα που ακούγεται ότι υπάρχουν στην ομάδα και πως βλέπει το μέλλον του εκεί

«Θα δούμε πως θα πάνε τα πράγματα. Για να είμαι ειλικρινής δεν είμαι και τόσο αισιόδοξος. Σημαντικές παίχτριες δεν θα επιστρέψουν μετά το τέλος των γιορτών αναζητώντας αλλού καταφύγιο. Κρίμα γιατί ότι χτίσαμε με τόσο κόπο το βλέπουμε να καταστρέφεται».

-Για το αν θα επέστρεφε να κοουτσάρει στο ελληνικό πρωτάθλημα μετά τις επιτυχίες που έχει σε ομάδες του εξωτερικού σε επίπεδο Ευρωλίγκας

«Δεν το νομίζω. Έφυγα από την Ελλάδα αναζητώντας καλύτερες συνθήκες εργασίας σε όλα τα επίπεδα. Το Ελληνικό πρωτάθλημα δεν μπορεί να προσφέρει κάτι σε παίχτριες ή προπονητές οι οποίοι έχουν φύγει και ήδη δουλεύουν και έχουν καταξιωθεί στο εξωτερικό. Αν και στην ζωή ποτέ δεν πρέπει να λέμε ποτέ».

-Για το αν θα σκεφτόταν να δουλέψει σε αντρική ομάδα

«Κάθε χρονιά έχω και κάποια πρόταση από αντρική ομάδα αλλά δεν με κάλυπτε οικονομικά. Δεν ξεχωρίζω το γυναικείο μπάσκετ από το αντρικό ή το εφηβικό, ο προπονητής είναι προπονητής όπου και να είναι. Άλλωστε στο αντρικό μπάσκετ δούλευα χρόνια, τυχαία μα πολύ όμορφα βρέθηκα στο γυναικείο. Πάντα στο μυαλό μου είναι να επιστρέψω στο αντρικό».

-Για τις ευχές που κάνει ενόψει της νέας χρονιάς

«Η υγεία είναι το παν στον άνθρωπο και αυτό είναι το πρώτο που εύχομαι πάντα σε όλο τον κόσμο. Εύχομαι οι Έλληνες προπονητές να έχουν κάθε χρονιά καλύτερες συνθήκες εργασίας και κυρίως να έχουν πάντα την εσωτερική δύναμη και γαλήνη που χρειάζεται όχι μόνο για να κοουτσάρουν αλλά κυρίως για να διαπαιδαγωγούν και να βάζουν στέρεες βάσεις στις νέες γενιές αθλητών».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια