Αναστέλλονται τα σχολικά πρωταθλήματα;-Επερώτηση του βουλευτή Βασίλη Κεγκέρογλου στον Υπουργό Παιδείας

Με ερώτηση του προς τον Υπουργό Παιδείας, ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ν. Ηρακλείου, κ. Βασίλης Κεγκέρογλου, ζητά να μάθει ποιες είναι οι προθέσεις του Υπουργείου σε σχέση με τα σχολικά πανελλήνια πρωταθλήματα και τη διοργάνωση τους, μετά την φημολογία για το ενδεχόμενο αναστολής τους. Αναλυτικά το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:


«Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Τοπικού Τύπου, έχει παρθεί η απόφαση για την αναστολή όλων των σχολικών πρωταθλημάτων από τα Λύκεια της χώρας.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, από την αρμόδια Γραμματεία του Υπουργείου Παιδείας, υπήρξε τηλεφωνική ενημέρωση των διευθυντών των αθλητικών Λυκείων, ότι πρέπει να σταματήσουν άμεσα όλες οι ενδοσχολικές αθλητικές διοργανώσεις, σε μια προσπάθεια για την περικοπή δαπανών.

Επειδή η μαθητική κοινότητα είναι ανάστατη, με τις αντιδράσεις, να αναμένονται μεγάλες, σε περίπτωση που τελικά η απόφαση αυτή ισχύσει και
επειδή πρόκειται αναμφίβολα για ένα ακόμη πλήγμα για την Παιδεία, καθώς σε ενδεχόμενη υλοποίηση ενός τέτοιου μέτρου, χιλιάδες μαθητές αποκόπτονται από τη διέξοδο προς τον αθλητισμό.

Ερωτάσθε κ. Υπουργέ,

Ποιες είναι οι προθέσεις του Υπουργείου σε σχέση με τα σχολικά πανελλήνια πρωταθλήματα και τη διοργάνωση τους;

Γιατί δεν αναβαθμίζετε τα περιφερειακά πρωταθλήματα που προφανώς έχουν μικρότερο κόστος διοργάνωσης; Έχετε αποτανθεί στις Περιφέρειες ή σε άλλους περιφερειακούς φορείς για την οικονομική στήριξη της διοργάνωσής τους;

Έχετε αναζητήσει συνεργασίες με ιδρύματα  ή φορείς του αθλητισμού που μπορούν να στηρίξουν οικονομικά την τελική φάση του πανελλήνιου πρωταθλήματος;

Με ποια μέτρα θα στηρίξετε τα Αθλητικά σχολεία, τα οποία αποτελούν πηγή για τη διάπλαση του χαρακτήρα και των προσωπικοτήτων των παιδιών μας;»

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια