Β. Ξανθόπουλος: «Το ισχυρότερο κίνητρο η Εθνική»

Τακτικός στις «μικρές» Εθνικές Ομάδες καταγράφοντας μεγάλες επιτυχίες, ο Βασίλης Ξανθόπουλος παίρνει για δεύτερη φορά μέρος στην προετοιμασία της Εθνικής Ανδρών. Η πρώτη ήταν το 2008, η δεύτερη φέτος. Για τον ίδιο η παρουσία στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα είναι τιμή, χαρά και κίνητρο. Και δίνει ψήφο εμπιστοσύνης σε αυτό και για το φετινό Ευρωμπάσκετ.
«Είναι πάντα μεγάλη τιμή κυρίως, αλλά και χαρά για μένα, για τον οποιονδήποτε, να βρίσκεται στην Εθνική Ομάδα. Υπάρχει καλή διάθεση από όλους, όπως υπάρχουν και πολλοί νέοι παίκτες, κάτι το οποίο μεταφράζεται και σε ένα έξτρα κίνητρο ίσως. Αν και η Εθνική Ομάδα, η παρουσία σε αυτή, είναι από μόνη της το ισχυρότερο κίνητρο. Άσχετα με την ηλικία και τις συμμετοχές που έχεις σε αυτήν, όταν ξέρεις τι έχει καταφέρει αυτή η ομάδα και τι σημαίνει, η κλήση και μόνο είναι κίνητρο».

-Το πρώτο στάδιο της προετοιμασίας ολοκληρώνεται σήμερα, επιστρέφετε στην Αθήνα και ακόμη γίνεται λόγος για τις απουσίες, ίσως ξεχνώντας κάποιοι το ότι κάποιοι δουλεύουν καθημερινά στο Καρπενήσι.

«Οι απουσίες είναι πολλές. Λείπουν πολλοί, καλοί παίκτες και το γνωρίζουμε όλοι. Υπάρχουν όμως εδώ κάποια παιδιά και προσπαθούμε καθημερινά, όσο δύσκολο κι αν είναι αυτό, να καλύψουμε κάπως τις απουσίες αυτές που είτε τις γνωρίζαμε από την αρχή της προετοιμασίας, είτε προέκυψαν στην πορεία. Το κλίμα είναι πολύ καλό, οικογενειακό, όπως ήταν και στις «μικρές» Εθνικές κοινός στόχος είναι η καλύτερη δυνατή πορεία. Θα προσπαθήσουμε όλοι για το καλύτερο δυνατό, αλλά και για μια θέση στη δωδεκάδα, έχοντας όλοι στο μυαλό μας το πώς θα βοηθήσουμε την Εθνική Ομάδα όσο μπορούμε περισσότερο».

-Σε πείσμα των απουσιών οι περισσότεροι εμμένετε στην άποψη ότι η Εθνική Ομάδα θα διατηρήσει τους στόχους της σε υψηλό επίπεδο. Είναι μια άποψη την οποία ασπάζεσαι κι εσύ;

«Η αλήθεια είναι ότι κάθε Ευρωμπάσκετ είναι δύσκολο. Φιλοσοφία της Εθνικής είναι να κοιτά κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και να διεκδικεί τη νίκη σε καθένα από αυτά. Είναι μια φιλοσοφία την οποία υιοθετώ κι εγώ. Γενικότερα… Είναι καλό να πηγαίνεις βήμα βήμα, να πηγαίνεις για το πρώτο παιχνίδι και μετά να κοιτάς το επόμενο, τη συνέχεια. Οι στόχοι παραμένουν υψηλοί παρά τις απουσίες και δεν μπορεί να γίνει διαφορετικά. Είναι μειονέκτημα, ειδικά από τη στιγμή που εξαιτίας και του λοκ άουτ άλλες ομάδες θα παρουσιαστούν ενισχυμένες, αλλά και πριν από δύο χρόνια υπήρχαν απουσίες και η φτάσαμε στο χάλκινο μετάλλιο».

-Η φιλοσοφία αγωνιστικά της ομάδας ποια θα είναι, έχοντας ήδη ένα καλό πρώτο δείγμα από το νέο τεχνικό επιτελείο και με δεδομένο ότι εσύ έχεις συνυπάρξει με τον Ηλία Ζούρο και στον Πανελλήνιο;

«Η ομάδα θα κρατήσει σίγουρα την άμυνα. Ήταν το σήμα κατατεθέν της Εθνικής Ομάδας τόσα χρόνια, έχει κερδίσει αγώνες μέσα από αυτήν. Οπότε σε αυτό η φιλοσοφία δεν αλλάζει, καθώς και για τον κόουτς η άμυνα ήταν πάντα σε πρώτο ρόλο. Από εκεί και πέρα θα προσπαθήσουμε να παίξουμε γρήγορα, αποφεύγοντας τα πολλά λάθη… Περιμένουμε και τα φιλικά τα οποία σίγουρα θα μας βοηθήσουν περισσότερο».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια