Επιστρέφει στην Ελλάδα η Εθνική γυναικών-Εχασε με 55-64 από την Γαλλία

Η Εθνική ομάδα δεν τα κατάφερε κόντρα στη Γαλλία. Τα κορίτσια του Κώστα Μίσσα πάλεψαν, προσπάθησαν αρκετά, αλλά ηττήθηκαν με 64-55 και αποκλείστηκαν από τη συνέχεια του Ευρωμπάσκετ της Πολωνίας καθώς στην ισοβαθμία με την Κροατία η «γαλανόλευκη» υστερούσε. Ετσι θα πάρει το αεροπλάνο της επιστροφής ως τελευταία του τέταρτου ομίλου.

Η Εθνική μπήκε στο παιχνίδι αποφασισμένη να πουλήσει ακριβά το τομάρι της. Κάτι που φάνηκε από την εκπληκτική της άμυνα στα πρώτα λεπτά του αγώνα. Άμυνα που μας επέτρεψε να προηγηθούμε 8-5 στο πρώτο πεντάλεπτο με τις Καλτσίδου και Καλέντζου να κάνουν σπουδαία δουλειά στην επίθεση. Η "γαλανόλευκη" συνέχισε να έχει το πάνω χέρι μέχρι και ένα λεπτό πριν το τέλος του πρώτου δεκαλέπτου (13-11), αλλά η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη. Η Γαλλία με σερί 5-0 προηγήθηκε 16-13 στο πρώτο δεκάλεπτο.
Η Εθνική στο δεύτερο δεκάλεπτο... ξέχασε να μπει στο παρκέ. Τα δίποντα ήταν 1/14 με αποτέλεσμα να σκοράρουμε μόνο με βολές και τρίποντα. Κάτι που η έμπειρη Γαλλία εκμεταλλεύτηκε και αύξησε τη διαφορά. Χρειάστηκε να περάσουν τέσσερα λεπτά για να πετύχουμε τους πρώτους πόντους στο δεύτερο δεκάλεπτο και να μειώσουμε σε 18-16. Έκτοτε, όμως, όλα πήγαν ανάποδα. Η Γαλλία με επιμέρους σκορ 13-3, κατάφερε να προηγηθεί με 31-19 στο ημίχρονο.
Το να κυνηγάς στο σκορ τη Γαλλία δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα του κόσμου. Μαζί με τις «τρικολορ», η Εθνική κυνηγούσε και τα ριμπάουντ τα οποία έχανε το ένα μετά το άλλο. Αν και η διαφορά έφτασε ακόμη και στο -17, η αφύπνιση της Εβίνας Μάλτση βοήθησε την Εθνική μας να μειώσει στους 11 (39-28), τέσσερα λεπτά πριν το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου. Με τρίποντο της Μάλτση η διαφορά έφτασε στο -10 (41-31), τρία λεπτά πριν το τέλος της περιόδου, αλλά η Γαλλία με σερί 5-0 έστειλε και πάλι τη διαφορά στους δεκαπέντε (46-31).
Η Εθνική προσπάθησε για τη μεγάλη αντεπίθεση στις αρχές του τελευταίου δεκαλέπτου. Με τρίποντο της Τούλας Καλέντζου η διαφορά έπεσε στους εννιά 48-39, οκτώ λεπτά πριν το τέλος του ματς. Λίγο αργότερα, με νέο τρίποντο, η διαφορά πήγε στους οκτώ 51-43, αλλά ως εκεί. Κάτι οι διαιτητές, κάτι η Γκρουντά δεν μας άφησαν να πλησιάσουμε περισσότερο. Η Εθνική όμως, δεν τα παράτησε και προσπάθησε για τη μεγάλη αντεπίθεση μειώνοντας στους τέσσερις (54-50), τρία λεπτά πριν το τέλος του ματς. Ένα χαμένο ριμπάουντ στην επόμενη επίθεση και ένα καλάθι της Μπεκέ έκανε το 56-50, αλλά η Μάλτση απάντησε για το 56-52, δύο λεπτά πριν τη λήξη του παιχνιδιού. Η εμπειρία της Γαλλίας και η κλάση της Γκρουντά και η κούραση των Μάλτση και Καλέντζου  έριξαν την Εθνική μας στο καναβάτσο.
Δεκάλεπτα: 13-16, 19-31, 35-46, 55-64
ΕΛΛΑΔΑ (Μίσσας): Καλέντζου 14 (6ριμπ), Δημητράκου, Χατζηνικολάου, Καλτσίδου 10 (5ριμπ), Μάλτση 16, Παπαμιχαήλ 4 (6ριμπ), Σωτηρίου 2, Σπυριδοπούλου 7, Σπανού 2.
 ΓΑΛΛΙΑ: Γιακούμπου, Μιγέμ 8, Μπέικες 6, Γκρουντά 19, Λόουσον 3, Ντουμέρ 6, Ντιγκμπέ 8, Γκομίς 10, Λεπρόν, Ν' Ντονγκ 2, Μπονάν.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια