Κρες: «Ομάδα με όλη την σημασία της λέξης ο Αθηναϊκός»

Τα κορίτσια του Αθηναϊκού κατάφεραν να κερδίσουν το τρίτο συνεχόμενο αήττητο πρωτάθλημα τους αποδεικνύοντας ότι το γυναικείο μπάσκετ έχει παρόν και μέλλον. Οι παίκτριες του Γιάννη Κτιστάκη δεν δυσκολεύτηκαν να επιβάλλουν το ρυθμό τους  και διατήρησαν την συγκέντρωση τους στα επιθετικά ξεσπάσματα των φιλοξενουμένων, ειδικά στην τρίτη περίοδο. Το superbasket.gr ήταν στην στέψη του πρωταθλητή Αθηναϊκού και όταν κόπασαν οι πανηγυρισμοί συνομίλησε με την σέντερ της ομάδας Μαρίνα Κρες για την κατάκτηση του νταμπλ και το μέλλον της στην Ελλάδα.

-Κατακτήσατε τον τίτλο της πρωταθλήτριας ομάδας ύστερα από ένα δυνατό παιχνίδι με σκληρές άμυνες. Το κλειδί του θριάμβου ήταν η άμυνα;

«Ναι, σίγουρα ήταν το κλειδί, το στοιχείο που μας βοήθησε περισσότερο για να κερδίσουμε και να φτάσουμε στην κατάκτηση του τίτλου. Αλλά ολόκληρη τη σεζόν ο Αθηναϊκός βασίζεται στην καλή αμυντική του λειτουργία. Περιμέναμε ότι θα γίνει ένας σκληρός αγώνας και η Φ.Ε.Α. ήταν ένας δυνατός αντίπαλος. Αλλά πάντα συμπεριφερόμαστε ως ομάδα και καταφέρνουμε να παίρνουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε μέσα στο γήπεδο. Είμαστε πολύ χαρούμενες και ικανοποιημένες που κατακτήσαμε το πρωτάθλημα και το κύπελλο. Ήταν μια επιτυχημένη χρονιά».

-Καθ’ όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού είχατε επιβάλλει το ρυθμό σας εκτός από την τρίτη περίοδο που η απόδοση της ομάδας είχε κενά. Αγχωθήκατε για την έκβαση του παιχνιδιού;

«Η αλήθεια είναι ότι είχαμε ένα νεκρό διάστημα στο τρίτο δεκάλεπτο αλλά αυτό συμβαίνει σε οποιαδήποτε αθλητική δραστηριότητα. Έτσι συνέβη και σήμερα αλλά επειδή ακριβώς έχουμε μάθει να αντιδρούμε με ομαδικό πνεύμα, διατηρηθήκαμε μπροστά στο σκορ και κρατηθήκαμε στον ρυθμό μας. Ήταν δύσκολο ματς αλλά δεν επιτρέψαμε στον αντίπαλο να μας απειλήσει τόσο ώστε να χάσουμε την συγκέντρωση μας. Δεν μας δημιούργησε άγχος παρότι η Φ.Ε.Α . είναι πολύ καλή ομάδα επειδή γνωρίζουμε πως πρέπει να αντιδράσουμε. Όλες οι συμπαίκτριες μου προσπάθησαν πάρα πολύ και φάνηκε από το αποτέλεσμα. Είμαστε ομάδα με όλη τη σημασία της λέξης».

-Κατακτήσατε το νταμπλ αλλά χάσατε το στόχο της Ευρώπης. Σας πείσμωσε αυτό για να κλείσετε επιτυχημένα τη χρόνια κατακτώντας τους εγχώριους στόχους σας;

«Είναι επιτυχημένη η χρονιά για εμάς. Σίγουρα αν είχαμε καταφέρει και στις ευρωπαϊκές μας υποχρεώσεις θα ήταν το ιδανικό. Το γεγονός ότι δεν τα καταφέραμε έξω μας έδωσε επιπλέον ώθηση να κατακτήσουμε το νταμπλ στις εγχώριες διοργανώσεις. Είμαστε πολύ ευτυχισμένες και ικανοποιημένες από την κατάκτηση του πρωταθλήματος και του κυπέλλου».

-Θεωρείς ότι ο Αθηναϊκός στην Ελλάδα,  αγωνίζεται χωρίς δυνατό αντίπαλο;

«Όχι δεν το πιστεύω. Το ελληνικό πρωτάθλημα έχει πολλές δυνατές και αξιόλογες ομάδες, όπως η σημερινή μας αντίπαλος. Απλά ο Αθηναϊκός είναι μία ομάδα με συνοχή , πολύ καλή χημεία και καλή συνεργασία μεταξύ των παικτριών. Βλέπουμε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και δουλεύουμε πάνω σ’ αυτό. Όλες οι ελληνικές ομάδες διαθέτουν καλά στοιχεία και καλές παίκτριες και πιστεύω πως με κάποιες αλλαγές θα τα πάνε πολύ καλύτερα».

-Ποια είναι τα πλάνα σου για την επόμενη σεζόν;

«Δεν είναι ακόμα σίγουρο το που θα βρίσκομαι μετά το καλοκαίρι. Εξετάζω κάποιες επιλογές που έχω για να φύγω στο εξωτερικό. Δεν γνωρίζω ακόμη βέβαια τι θα προκύψει. Είναι πολύ νωρίς για να συζητήσω κάτι τέτοιο».

-Η οικονομική κατάσταση της Ελλάδας ενισχύει τις σκέψεις σου, στο να αγωνιστείς  στο εξωτερικό του χρόνου;

«Η αλήθεια είναι ότι δεν έχω ξεκάθαρη εικόνα για την ακριβή κατάσταση, στην οποία βρίσκεται αυτή την στιγμή η Ελλάδα. Αλλά ακούω πολύ έντονα ότι τα πράγματα δεν πάνε πολύ καλά. Θα εξετάσω όλες τις προτάσεις που θα έχω και αν τύχει και η καλύτερη πρόταση για μένα να έρθει από την Ελλάδα, τότε μπορεί και να μείνω».

-Είσαι μια αθλήτρια με σπουδαία καριέρα και εμπειρία και από άλλα ευρωπαϊκά γήπεδα. Πως κρίνεις το επίπεδο του ελληνικού γυναικείου μπάσκετ;

«Το επίπεδο του ελληνικού πρωταθλήματος είναι διαφορετικό από των υπόλοιπων ευρωπαϊκών χωρών. Κυρίως υπάρχουν διαφορετικές νοοτροπίες. Δεν αμφισβητείται βέβαια ότι το επίπεδο είναι αρκετά καλό. Έχω αγωνιστεί πολλές φορές απέναντι στις υπόλοιπες ελληνικές ομάδες και καταλαβαίνω πως λειτουργεί. Υπάρχουν εξαιρετικοί προπονητές και πολύ καλές παίκτριες στο ελληνικό πρωτάθλημα».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια