Μίσσας: «Θέλουν δουλειά οι αθλητές της Δυτικής Μακεδονίας»


Το Σάββατο που μας πέρασε πραγματοποιήθηκαν προπονητικά καμπ των μικτών ομάδων της ΕΚΑΣΔΥΜ. Ο Κώστας Μίσσας αφού τελείωσε την προπόνηση με το πρώτο γκρουπ των γεννημένων το 1996 παραχώρησε στην επίσημη ιστοσελίδα των Διόσκουρων Κοζάνης  www.dioskouroibc.gr, συνέντευξη, να εκθέσει τις εντυπώσεις του. Γενική εντύπωση που αποκόμισε από όλη την επικράτεια είναι ότι οι νέοι αθλητές στην πλειοψηφία τους δεν έχουν αθλητική παιδεία, με την έννοια ότι τους λείπουν βασικά στοιχεία της καλαθοσφαίρισης.

Επίσης δεν έχουν δώσει αρκετό βάρος στην σωματική εκγύμνασή τους, χρειάζεται αρκετές ώρες γυμναστική την εβδομάδα για να μπορέσουν να παίξουν μπάσκετ σε υψηλό επίπεδο. Στην ερώτηση σε ποιο επίπεδο βρίσκονται οι αθλητές που είδε από την Δυτική Μακεδονία η απάντηση ήταν αποκαρδιωτική λέγοντας ότι η περιοχή υπολείπεται των άλλων περιφερειών, με καλύτερη περιφέρεια για φέτος την Αττική και συγκεκριμένα τον Πειραιά και μετά την Κρήτη.
Το πλάνο που έχει ο ομοσπονδιακός προπονητής Κ. Μίσσας μαζί με τους συνεργάτες του κ.κ. Δοξάκη, Λημνιάτη, Τούφα είναι να συγκεντρώσουν έναν βασικό κορμό 30 παικτών όπου θα προετοιμάσουν τους αθλητές επί διετίας για να πάρουν μέρος στην Εθνική παίδων.
Στην τελευταία ερώτηση εάν τους κέντρισαν το ενδιαφέρον κάποιοι παίκτες από την περιοχή που σκέφτονται να τους συμπεριλάβουν στον κεντρικό κορμό των κλιμακίων της εθνικής ομάδος απάντησε ότι τους ενδιαφέρουν δύο παίκτες τους οποίους και θα παρακολουθούν για να διαπιστώνουν την εξέλιξή τους.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια