Η ΕΟΚ και η refeelme φέρνουν το «Zero Waste» μοντέλο στους αγώνες της Εθνικής Ανδρών

 

Στον αγώνα της Εθνικής Ανδρών με την Πορτογαλία, στις 5 Ιουλίου, η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης σε συνεργασία με την refeelme, αλλάζουν το παιχνίδι! Βάζουν «τάπα» στο πλαστικό μιας χρήσης και εφαρμόζουν, για πρώτη φορά, στη Sunel Arena, το σύστημα επαναχρησιμοποιούμενων ποτηριών με εγγυοδοσία (DRS), με στόχο τον εκμηδενισμό των πλαστικών απορριμμάτων στις κερκίδες.

 

Η πρωτοβουλία αυτή υλοποιείται στο πλαίσιο των δράσεων Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της Ομοσπονδίας, με στόχο τη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος των διοργανώσεών της και την προώθηση μιας πιο βιώσιμης κουλτούρας στον αθλητισμό, ενθαρρύνοντας τη συμμετοχή των φιλάθλων σε μια απλή αλλά ουσιαστική περιβαλλοντική δράση.

 

Συγκεκριμένα, όλα τα ροφήματα θα σερβίρονται στους φιλάθλους αποκλειστικά σε επαναχρησιμοποιούμενα ποτήρια της refeelme με εγγύηση 2 ευρώ. Ένας μεγάλος αριθμός από τα ποτήρια θα είναι συλλεκτικά με τον ΕΡΜΗ, τη μασκότ της Εθνικής Ανδρών, και οι φίλαθλοι είτε λάβουν το συλλεκτικό είτε το generic ποτήρι, μπορούν να το κρατήσουν για το σπίτι ή αν επιθυμούν να το επιστρέψουν σε οποιοδήποτε κυλικείο του γηπέδου για να πάρουν 2 ευρώ πίσω στο χέρι.

 

Τι πρέπει να γνωρίζουν οι φίλαθλοι πριν πάνε στο κυλικείο:

 

Η Εγγύηση: Στην τιμή κάθε ροφήματος που θα αγοράσετε, περιλαμβάνεται μια εγγύηση 2€ για τη χρήση του επαναχρησιμοποιούμενου ποτηριού (ισχύει για όλα τα ποτήρια).

Συλλεκτικά τεμάχια (Limited): Ένα μέρος των ποσότητας θα είναι συλλεκτικά ποτήρια με τον ΕΡΜΗ, τη μασκότ της Εθνικής Ομάδας, τα οποία θα σερβίρονται μέχρι εξαντλήσεως των αποθεμάτων.

Κράτησε το ή Επίστρεψέ το: Είτε λάβετε το συλλεκτικό είτε το κλασικό ποτήρι της refeelme, μπορείτε να το κρατήσετε και να το πάρετε μαζί σας στο σπίτι! Αν δεν επιθυμείτε να το κρατήσετε, απλώς το επιστρέφετε σε οποιοδήποτε κυλικείο του γηπέδου μετά τη χρήση και παίρνετε τα 2€ της εγγύησης.

 

Η ΕΟΚ συνεχίζει με αυτόν τον τρόπο την παρουσία της στο τομέα της ανακύκλωσης και προστασίας του περιβάλλοντος με μία ακόμη δράση και ο καλύτερος συμπαίκτης είστε εσείς!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια