Ο Στέργιος Ποργιόπουλος, νέος προπονητής του Λεύκιππου Ξάνθης

 

Ο Λεύκιππος Ξάνθης ανακοίνωσε την έναρξη της συνεργασίας του με τον Στέργιο Ποργιόπουλο, ο οποίος αναλαμβάνει την τεχνική ηγεσία της ανδρικής ομάδας ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου. Η συμφωνία με έναν προπονητή της εμπειρίας και της διαδρομής του εντάσσεται στο γενικότερο πλάνο αγωνιστικής ανάπτυξης και οργάνωσης του συλλόγου για τα επόμενα χρόνια.

 

Πέρα από την παρουσία του στην ανδρική ομάδα, ο coach Ποργιόπουλος θα έχει ενεργό και ουσιαστικό ρόλο στη λειτουργία και την εξέλιξη των τμημάτων υποδομής και της ακαδημίας του συλλόγου, συμβάλλοντας στον σχεδιασμό, την εκπαίδευση και τη συνολική αγωνιστική φιλοσοφία του Λεύκιππου. Η πολυετής εμπειρία του στην ανάδειξη νεαρών αθλητών αποτελεί σημαντικό κομμάτι της νέας προσπάθειας του σωματείου.

 

Το βιογραφικό του νέου προπονητή

 

Είναι πτυχιούχος του Α.Π.Θ. -Τ.Ε.Φ.Α.Α. Θεσσαλονίκης και κάτοχος μεταπτυχιακού στη κινησιολογία αθλημάτων το 2011 από το Α.Π.Θ.-Τ.Ε.Φ.Α.Α. Σερρών.

 

Μετεκπαίδευση με υποτροφία από το ΣΕΠΚ το 1996 στις Η.Π.Α.(University Connecticut, Indiana, Bostos) για παρακολούθηση προγραμμάτων προπόνησης κολεγιακών ομάδων. Διδάσκων ως αποσπασμένος στο Τ.Ε.Φ.Α.Α. Σερρών από το 2005(ειδικότητα καλαθοσφαίρισης).

 

Εισηγητής και ομιλητής σε σεμινάρια που διοργάνωσε το Υπουργείο Παιδείας και ο Σύνδεσμος Ελλήνων προπονητών καλαθοσφαίρισης. Παρακολούθηση 28 διεθνών σεμιναρίων. Ερευνητικό έργο και δημοσιεύσεις σε επιστημονικά συνέδρια Ελλάδος και εξωτερικού.

 

Προπονητική εμπειρία:

 

Κατέχει προπονητική εμπειρία συνολικά 35 ετών (στα σωματεία Ίκαροι Σερρών,  Πανσερραϊκός, Α.Ε. Σερρών, Απόλλων Πτολεμαΐδας, Πρωτέας Ελευθερίου Κορδελιού Θεσσαλονίκης, Κ.Α.Ο. Κορίνθου, Αίαντα Ευόσμου, ΜΕΝΤ) από τα οποία τα 20 σε εθνικές κατηγορίες (Α2-Β-Γ ανδρών, Α1-Α2-Β γυναικών). Εργάστηκε ως πρώτος προπονητής σε όλες της κατηγορίες πλην της Α1 ανδρών και κατέχει σημαντικές διακρίσεις (πανελλήνιες νίκες, πρωταθλήματα και ανόδους), καθώς επίσης και συμμετοχή στο Ευρωπαϊκό κύπελλο Γυναικών Ρονκέτι.

 

Σημαντικότερες διακρίσεις:

 

1999-2000: 3η πανελλήνια θέση στην Α1 γυναικών και 2ος κυπελλούχος Ελλάδος (φιναλίστ) με τον Απόλλωνα Πτολεμαϊδας και  ταυτόχρονη εξασφάλιση συμμετοχής στο Ευρωπαϊκό κύπελλο

2011-2012: 3η θέση στην Α2 ανδρών με τους Ικάρους Σερρών

1998-99 :Πρωταθλητής και άνοδος αήττητος στην Α ΕΚΑΣΑΜΑΘ ανδρών με το Πανσερραίκό

2007-2008:Πρωταθλητής και άνοδος στη Γ εθνική ανδρών με το Πανσερραϊκό.

2015-16:Νικητής στο μπαράζ ανόδου για Β εθνική(Ίκαροι Σερρών-Διόσκουροι Κοζάνης).

2016-2017:Άνοδος στη Β εθνική κατηγορία ανδρών με τους Ικάρους Σερρών (ισοβαθμία στην 1η θέση)

2017-18:Ως νεοφώτιστη πρόκριση στα μπαράζ ανόδου για την Α2 ανδρών.

1996-1997:Άνοδος στην Α2 εθνική γυναικών (ενιαία πανελλαδική κατηγορία) με το Πανσερραϊκό.

2012-13:Πρωταθλητής Εκασαμαθ με το εφηβικό των Ικάρων Σερρών.

2010-2011:Ισοβαθμία στη 1η θέση στο παιδικό της Εκασαμαθ με το Πανσερραϊκό.

1999:Ως ομοσπονδιακός (προεπιλογή εθνικής νεανίδων)

2019-20:Πρώτη θέση (ως μοναδική αήττητη ομάδα πριν την διακοπή του πρωταθλήματος) στο πρωτάθλημα Κ20 Θεσσαλονίκης με τον Αίαντα Ευόσμου.

Ανέδειξε αθλητές και αθλήτριες που στελέχωσαν της Εθνικές ομάδες παίδων, κορασίδων, νεανίδων και γυναικών

 

Ως αθλητής κατέχει 2η πανελλήνια νίκη παίδων με τον ΑΟ Σερρών και συμμετοχή σε δύο πανελλήνια εφήβων, καθώς επίσης και συμμετοχή στην Β εθνική. Αγωνίστηκε στην Γ εθνική κατηγορία με την ομάδα του Πανσερραϊκού. Λόγω ενός σοβαρού τραυματισμού εγκατέλειψε ως αθλητής και ξεκίνησε την προπονητική σε ηλικία 23 ετών.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια