Πανελλήνιο Νεανίδων: Στον ΠΑΟΚ το δεύτερο εισιτήριο του τελικού-Επιβλήθηκε τον ημιτελικό της Θεσσαλονίκης του Παναθλητικού με 54-44- Το στατιστικό του αγώνα, οι δηλώσεις και φωτορεπορτάζ

Ο ΠΑΟΚ ήταν ο νικητής στο δεύτερο ημιτελικό του 40ού Πανελληνίου Πρωταθλήματος Νεανίδων στους Αγίους Θεοδώρους, επικρατώντας του Παναθλητικού με 54-44 και παίρνοντας θέση δίπλα στον Πρωτέα Βούλας για το μεγάλο τελικό (14:30), με τις δύο ομάδες να βρίσκονται ξανά σε τελικό, μετά από εκείνον του W Rising Stars στο Ολυμπιακό Χωριό, με νικήτρια τότε την ομάδα των Νοτίων προαστίων με 67-66, ενώ οι παίκτριες του Νίκου Καμπούρη θα αντιμετωπίσουν νωρίτερα (12:00) τον Παναθηναϊκό στο μικρό τελικό.

 

Ο ΠΑΟΚ μπήκε καλύτερα στο παιχνίδι, με την Μπεκίρι να έχει τις πρωτοβουλίες και να στήριγμα από αρκετές συμπαίκτριές της απέναντι στην προσπάθεια της Ντοκμετζή να κρατήσει τον Παναθλητικό, με το σκορ να βρίσκεται στο 11-4 στα πρώτα έξι λεπτά, τις φιλοξενούμενες να αντιδρούν με σερί 0-6, αλλά την περίοδο να λήγει στο 14-10 χάρη στη δράση των Μανάβη και Κανλή. Όταν το μακρινό σουτ μπήκε στην «εξίσωση» για τον «Δικέφαλο», η διαφορά ανέβηκε ακόμη περισσότερο, με την Νικολάου να γίνεται δεύτερος επιθετικός πόλος δίπλα στην Μπεκίρι και τις παίκτριες της Σοφίας Καμπίτση να κλείνουν στο +14 το ημίχρονο (33-19).

 

Το παιχνίδι έγινε πιο σκληρό στην τρίτη περίοδο και ο ΠΑΟΚ συνέχιζε να βρίσκεται άνετα στο «τιμόνι», με τη Ζορμπαλά και τη Μανάβη να στηρίζουν την Μπεκίρι και την ομάδα τους ανεβάζει ακόμη πιο ψηλά τον πήχη για τον Παναθλητικό, κλείνοντας την τρίτη περίοδο στο +19 (42-23). Ο Παναθλητικός πάλεψε, πίεσε και έκλεψε αρκετές μπάλες, με την Κουμαρά να μπαίνει στην «εξίσωση» και να μειώνει τη διαφορά σε μονοψήφιο νούμερο στα 107″ για τη λήξη (50-42), με τις Μπεκίρι και Μανάβη από την πλευρά τους να είναι ψύχραιμες από τη γραμμή των βολών, «σφραγίζοντας» την πρόκριση του ΠΑΟΚ στον τελικό με 54-44, με τις ηττημένες να παίζουν με τον Παναθηναϊκό στο μικρό τελικό για την τρίτη θέση.

 

Διαιτητές: Ζιώγας-Κωνσταντινίδου-Αλεξόπουλος Χρ.

Δεκάλεπτα: 14-10, 33-19, 42-33, 54-44

ΠΑΟΚ (Καμπίτση): Τακίδου 2, Μαύρου 5, Νικολάου 3 (1), Μπεκίρι 19 (2), Ζορμπαλά 8, Τρικαλοπούλου, Μανάβη 12, Χανταβά, Βεζαλή, Γαβρή, Κανλή 5 (1)

Παναθλητικός (Καμπούρης): Νικάκη, Ασλανίδου, Κυναμέα, Βίγκα 8, Κουμαρά 6 (1), Ντοκμετζή 15, Σκούμα 4, Καβελίδη 3, Κακαρά 8

 

Μπορείτε να δείτε τη στατιστική του αγώνα: https://mismatch.gr/fans/


Οι δηλώσεις

 

 Μετά την αναμέτρηση, οι προπονητές των δύο ομάδων, Σοφία Καμπίτση (ΠΑΟΚ) και Νίκος Καμπούρης (Παναθλητικός), ο αρχιπροπονητής της Ακαδημίας του ΠΑΟΚ, Ευρυπίδης Μελετιάδης, καθώς και οι αθλήτριες, Σταυρούλα Μαύρου (ΠΑΟΚ) και Όλγα Κυναμέα (Παναθλητικός), μίλησαν για όσα έγιναν στο ματς.

 

Αναλυτικά, όσα δήλωσαν:

 

Σοφία Καμπίτση: «Πρέπει κανονικά να είμαι χαρούμενη, που περάσαμε στον τελικό, αλλά έχω μια κακή αίσθηση στο τέλος. Κάναμε ένα μεγάλο κενό στο δεύτερο ημίχρονο και δεν μπορώ να χαρώ με την εμφάνιση. Η ομάδα ήταν εξαιρετική στο πρώτο ημίχρονο, με υποδειγματική άμυνα, και στη συνέχεια… καθίσαμε αγωνιστικά σε όλο το δεύτερο ημίχρονο. Μπορεί να χάσαμε τη Ζορμπαλά για αρκετή ώρα, λόγω του τραυματισμού στο κεφάλι της, αλλά δεν είναι δικαιολογία αυτό το γεγονός, κάποιες παίκτριες έπρεπε να βγουν μπροστά. Ηταν λογικό να αντιδράσει μια εξαιρετική ομάδα, όπως ο Παναθλητικός, αλλά όλα τελείωσαν καλά και πάμε για την πρώτη θέση».

 

Ευρυπίδης Μελετιάδης: «Είμαι ο αρχιπροπονητής σε όλα τα τμήματα υποδομής του ΠΑΟΚ κι έχω την τύχη να εμπιστεύομαι τη Σοφία Καμπίτση στις Νεάνιδες, όπου τα πάει περίφημα. Εμείς παράγουμε μπάσκετ, έχουμε μια ομάδα με δέκα Κορασίδες στο Πανελλήνιο Νεανίδων. Είναι μεγάλη επιτυχία, αλλά… δεν μπορώ να την χαρώ, επειδή για 28 λεπτά παίξαμε εξαιρετικό μπάσκετ με ένα σπουδαίο αντίπαλο, όπως ο Παναθλητικός, κερδίζαμε με πάνω από 20 πόντους, και ύστερα υπήρξε αυτή η χαλάρωση, η οποία οδήγησε στο χειρότερο δεκάλεπτο, που έχω δει να παίζει αυτή η ομάδα στην τετραετία, όπου βρίσκομαι στο σύλλογο. Θα πει κανείς, φυσικά, ότι μιλάμε για παιδιά, αλλά για αυτό ακριβώς μιλάμε για ζητήματα διαπαιδαγώγησης και εκπαίδευσης. Στο τέλος, φυσικά, όλα πήγαν καλά, αξίζουν συγχαρητήρια και στις δύο ομάδες, και κυρίως στους γονείς των κοριτσιών μας, που προσπαθούν τόσο πολύ για την ευτυχία τους».

 

Νίκος Καμπούρης: «Είναι αλήθεια, ότι όπως παίζουμε ένα ματς και κερδίζουμε ή χάνουμε, υπάρχει πάντα ένα επόμενο. Δεν ξεκινήσαμε καλά σε αυτό το νοκ άουτ, ο ΠΑΟΚ διάβασε σωστά το παιχνίδι και πήρε μια μεγάλη διαφορά, που προσπαθήσαμε να μαζέψουμε. Δεν τα καταφέραμε, παλέψαμε όμως μέχρι το τέλος και πρέπει να το μεταφέρουμε στο μικρό τελικό, ο οποίος δίνει ένα μετάλλιο».

 

Σταυρούλα Μαύρου: «Εχουμε κάνει σπουδαία δουλειά όλη την χρονιά και θεωρώ, ότι θα καταφέρουμε να ανταπεξέλθουμε στις απαιτήσεις του τελικού, όπως κάναμε και στον ημιτελικό. Είμαστε αισιόδοξες και θεωρούμε, ότι θα πετύχουμε το στόχο της πρώτης θέσης, πρέπει όμως να το αποδείξουμε στο γήπεδο, όπου ενδεχομένως… χρωστάμε στον Πρωτέα Βούλας».

 

Όλγα Κυναμέα: «Θέλαμε πάρα πολύ αυτό το παιχνίδι, δε μας πήγε όμως, όπως θα το περιμέναμε. Είχαμε προετοιμαστεί καλά, αλλά ο ΠΑΟΚ αποδείχθηκε, ότι ήταν καλύτερα προετοιμασμένος. Προσπαθήσαμε μέχρι το τέλος, δεν τα καταφέραμε και πάμε δυναμικά, πλέον, για την τρίτη θέση».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια