Gen A Stars U16: Το Final 4 μέσα από τα μάτια των πρωταγωνιστών

 

Το πρώτο Gen A Stars U16 πέρασε στην ιστορία, με τον Ολυμπιακό να κατακτά το τρόπαιο, επικρατώντας της ΔΕΚΑ στον τελικό με 94-85, ενώ λίγο νωρίτερα τα Εκπαιδευτήρια Πλάτωνα κέρδισαν το Περιστέρι με 88-83 στην παράταση, σε μια τελική φάση, που διεξήχθη στη Μύκονο με τέσσερα συναρπαστικά παιχνίδια, που άπαντες παρακολούθησαν με… κομμένη την ανάσα.

 

Οι νεαροί πρωταγωνιστές, μετά από μια γεμάτη παρθενική σεζόν σε ένα σύνολο 92 αγώνων, από τα προκριματικά μέχρι το Final 4 στο Νησί των Ανέμων και στο Κλειστό της Ανω Μεράς, αποκόμισαν σπουδαίες εμπειρίες για το μέλλον τους, με μια νέα διοργάνωση που προσδίδει ακόμη περισσότερη αξία στις επιδόσεις τους στην ηλικιακή τους κατηγορία και, φυσικά, στην εξέλιξή τους σε όλα τα επίπεδα για το μέλλον.

 

Οι «ερυθρόλευκοι» ήταν οι νικητές στην παρθενική διοργάνωση και ο Μπάμπης Χριστοδούλου αναδείχθηκε MVP του Final 4, μιλώντας για τον… ποταμό συναισθημάτων που έφερε η σεζόν στο Gen A Stars U16 και, φυσικά, το νικηφόρο τελείωμά της για την ομάδα του στη Μύκονο. «Είναι τρομερό το συναίσθημα να κερδίζεις τον τίτλο και να φτάνεις ατομικά στον τίτλο του MVP, ειδικά όταν παίζεις σε ένα σύλλογο σαν τον Ολυμπιακό. Είναι ομαδική, φυσικά, η επιτυχία, αλλά δεν μπορώ να κρύψω και την χαρά μου, που βοήθησα την ομάδα μου. Ευχαριστώ τον κόουτς και τους συμπαίκτες μου για την πολύ καλή δουλειά, το παιχνίδι δεν άρχισε πολύ καλά, συνεχίσαμε ωστόσο και επιστρέψαμε, αντιδρώντας και όταν η ΔΕΚΑ έκανε τη δική της ανατροπή. Η φετινή διαδικασία με το πρωτάθλημα του Gen A Stars και όσα συνέβησαν στο Final 4 μας έδειξαν, ότι τίποτα δεν είναι εύκολο και πρέπει να το μάθουμε για τη ζωή μας, χρειάζεται προσπάθεια σε όλα. Η εμπειρία αυτή μας δίνει δύναμη, πρέπει να δουλέψουμε κι άλλο και να επικεντρωθούμε στην επόμενη μεγάλη διοργάνωση, που θα είναι το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα», ανέφερε ο ίδιος.

 

Ο Νίκος Πεππές ήταν ανάμεσα στους πολλούς παίκτες του Γιώργου Παντελάκη, που ξεχώρισαν με τις επιδόσεις τους, με τον ίδιο να σχολιάζει πως «είμαστε πολύ χαρούμενοι που τα καταφέραμε να φτάσουμε μέχρι την κούπα, θέλαμε πολύ αυτή την επιτυχία από την αρχή της σεζόν. Η εμπειρία του Gen A Stars U16 μας έδωσε πολλά, έχοντας τη δυνατότητα να συναντήσουμε τόσες εξαιρετικές ομάδες με πολύ ταλαντούχους αθλητές σε όλη την Ελλάδα. Το Final 4 ήταν μια πολύ όμορφη διοργάνωση, όπου όλοι παίξαμε μπάσκετ αντάξιο της ποιότητας των ομάδων. Κάθε κύπελλο πρέπει να σου δίνει δίψα για περισσότερα, για αυτό και θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε ταπεινά. Χαίρομαι που βοήθησα κι εγώ την ομάδα μου, αλλά ήταν ομαδικός ο τίτλος. Μαζεύουμε, πλέον, τις δυνάμεις μας για τις υποχρεώσεις μας στα υπόλοιπα πρωταθλήματα».

 

Η ΔΕΚΑ ήταν παρούσα σε ακόμη ένα αναπτυξιακό πρωτάθλημα ως πρωταγωνίστρια, παίρνοντας τη δεύτερη θέση και χάνοντας στις λεπτομέρειες την κορυφή, με τον Αναστάση Γκάγκα να επισημαίνει, ότι «το Gen A Stars U16 ήταν μια πολύ όμορφη διοργάνωση, εμείς αποκομίσαμε σπουδαίες εμπειρίες σε αυτή τη διοργάνωση και μαθήματα, που δεν αφορούν μόνο την απόδοσή μας στο παρκέ, κάτι που κατάλαβαν όσοι ήταν παρόντες στο Final 4 στη Μύκονο. Δεν έχουμε ξαναζήσει κάτι τέτοιο, ήταν μια χρονιά, όπου μάθαμε πολλά. Το αποτέλεσμα του τελικού μπορεί να μην ήταν αυτό, που θέλαμε, αλλά θα μας βοηθήσει να φανούμε ακόμη πιο δυνατοί στο μέλλον».

 

Τα Εκπαιδευτήρια Πλάτωνα κατέλαβαν την τρίτη θέση και ο Ιάσονας Βαρβαρίτης αποτέλεσε εκ των πρωταγωνιστών τους. «Το Gen A Stars U16 ήταν μια πολύ ωραία διοργάνωση, με πολύ δυνατές ομάδες από όλη την Ελλάδα. Παίξαμε δύο πολύ σκληρά παιχνίδια και όσα ζήσαμε σε αυτή τη σεζόν, μας δίνουν συνολικά μια σπουδαία εμπειρία για το μέλλον μας. Προσωπικά, αγωνιζόμενος με τόσους εξαιρετικούς αθλητές, κατάλαβα ότι πρέπει να κάνω ακόμη καλύτερη δουλειά με το σώμα μου, όλη η ομάδα πρέπει να προπονηθεί ακόμη περισσότερο, αν και ήδη παρουσίασε ένα πολύ ανταγωνιστικό πρόσωπο σε όλη τη διοργάνωση. Πάμε δυνατά, πλέον, για τις επόμενες υποχρεώσεις μας», είπε ο νεαρός αθλητής.

 

Πολύ σημαντική ήταν η εμπειρία του Gen A Stars U16 και για το Περιστέρι, κάτι που αποτύπωσε με τον τρόπο του ο Ηλίας Πελεχρίνης: «Πήραμε πολλές εμπειρίες και εικόνες από το Gen A Stars U16 και το Final 4 της Μυκόνου, όπως φυσικά και από τους προηγούμενους αγώνες, που δώσαμε. Δεν έχει τόσο μεγάλη σημασία το ότι χάσαμε στα δύο ματς του Final 4, αν και δε σας κρύβω, ότι στενοχωρηθήκαμε που ηττηθήκαμε σε τόσο μικρές λεπτομέρειες. Παρά το γεγονός αυτό, όμως, σημαντικό είναι το ότι παλέψαμε, δώσαμε τον καλύτερο εαυτό μας και πρέπει να συνεχίσουμε, αξίζουν συγχαρητήρια στις ομάδες, με τις οποίες αγωνιστήκαμε. Η όλη αυτή διαδικασία, με τα παιχνίδια που δώσαμε και την ευκαιρία, που είχαμε να δεθούμε ακόμη περισσότερο με τους συμπαίκτες μας μέσα από τα ταξίδια και την παρέα που κάνουμε και εκτός γηπέδου, είχε επίσης τη δική της σημασία. Προσωπικά, προσπαθώ να βελτιώνομαι διαρκώς και είμαι αισιόδοξος για το μέλλον μας, θα επιχειρήσουμε να βελτιωθούμε ακόμη περισσότερο, καθώς έχουμε κι άλλους στόχους να κυνηγήσουμε».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια