er

Η ισχύς εν τη ενώσει στο Πανόραμα

 

Κάνοντας πράξη με τον καλύτερο τρόπο το ρητό «η ισχύς εν τη ενώσει» το μπάσκετ μπαίνει σε μια νέα εποχή στο Πανόραμα.

 

Εκεί ο ΑΣ Πανόραμα και οι Πρωταθλητές Πανοράματος, δύο από τους πιο ενεργούς συλλόγους της Θεσσαλονίκης, ανακοίνωσαν την «ένωσή» τους με στόχο την δημιουργία μιας πρότυπης ακαδημίας στην Ανατολική Θεσσαλονίκη με πάνω από 300 αθλητές και αθλήτριες στο δυναμικό της και προσανατολισμό την ανάπτυξη του μπάσκετ σε όλα τα επίπεδα.

 

Ο ΑΣ Πανόραμα με έτος ίδρυσης το 2007 έχει διαγράψει μια σπουδαία πορεία στο άθλημα της καλαθοσφαίρισης όλα αυτά τα χρόνια με τα αναπτυξιακά τμήματα να συμμετέχουν σε όλα τα Τουρνουά και Πρωταθλήματα και με τα αγωνιστικά τμήματα να είναι συνεχώς σε δυνατούς ομίλους με αποκορύφωμα τη συμμετοχή στο Final 6 του παιδικού της ΕΚΑΣΘ το 2016-2017. Το ανδρικό τμήμα του Συλλόγου αγωνιζόταν πέρυσι στην Β’ ΕΚΑΣΘ, ενώ το Γυναικείο τμήμα του Συλλόγου αγωνίζεται σταθερά τα τελευταία 5 χρόνια στην Α2 Γυναικών του Βορρά.

 

Έχει αναδείξει δεκάδες παίκτες οι οποίοι έχουν φτάσει να παίζουν σε ομάδες Basket League και Elite League, αποδεικνύοντας έμπρακτα τον αναπτυξιακό χαρακτήρα του συλλόγου. Παράλληλα διοργανώνει δράσεις τόσο προβολής του αθλήματος (3on3 το 2024 σε συνεργασία με την Περιφέρεια Μακεδονίας με συμμετοχή πάνω από 500 αθλητών) όσο και φιλανθρωπικές ενέργειες στηρίζοντας οργανισμούς όπως το Παιδικό Χωριό SOS στο Φίλυρο.

 

Ο ΑΣ Πρωταθλητές Πανοράματος (Champions) με έτος ίδρυσης το 2014 γνώρισε ραγδαία αύξηση σε επίπεδο ακαδημιών με τα τμήματα να παίρνουν μέρος σε όλα τα ηλικιακά τουρνουά και πρωταθλήματα, ενώ τα Παίδων και Εφήβων κατατάσσονται πλέον στην πρώτη 20αδα στον πίνακα βαθμολογίας της τελευταίας 5ετίας της ΕΚΑΣΘ.

 

Το ανδρικό τμήμα του Συλλόγου έφτασε ένα βήμα πριν την National League 2 τη χρονιά που μας πέρασε ξεπέρασε κάθε προσδοκία, φτάνοντας μέχρι τα μπαράζ ανόδου, ενώ η ομάδα Νέων (U21) είχε και αυτή μία αξιοσημείωτη πορεία καθ’ όλη τη χρονιά.

 

Η ακαδημία την περσινή χρονιά ήταν ανάμεσα στις 50 πανελλαδικά που επιλέχθηκαν στο πρόγραμμα «Αθλητικές Ακαδημίες ΟΠΑΠ» και οι οποίες έλαβαν αθλητικό εξοπλισμό, προπονητικές κατευθύνσεις με βάση τα διεθνή πρότυπα και πλήρη ασφαλιστική κάλυψη για όλους τους αθλητές της.

Η σπουδαία απόφαση

 

Οι δύο σύλλογοι τον περασμένο Ιούλιο έκαναν πράξη αυτό που όλη η περιοχή ζητούσε εδώ και χρόνια. Να δημιουργηθεί μία δυνατή ομάδα στην ανατολική Θεσσαλονίκη και ιδιαίτερα στο Πανόραμα η οποία θα πρωταγωνιστεί σε όλα τα αναπτυξιακά πρωταθλήματα αλλά και στις εθνικές κατηγορίες. Η νέα χρονιά βρίσκει το σύλλογο στη National League 2 (Άνδρες) μέσω Wild Card και στην Α2 Γυναικών (όμιλος βορρά).

 

Επίσης θα συμμετέχει στο πρωτάθλημα Νέων (U21), αλλά και σε όλα τα πρωταθλήματα που διοργανώνει η ΕΚΑΣΘ: πρωτάθλημα Εφήβων (U18) με 2 ομάδες, πρωτάθλημα κορασίδων και πρωτάθλημα παίδων (U16) και πρωτάθλημα παμπαίδων (U15) καθώς και σε όλα τα ηλικιακά τουρνουά αγοριών και κοριτσιών που θα διεξαχθούν κατά τη διάρκεια της χρονιάς. Οι στόχοι που έχουν τεθεί συνολικά είναι αρκετά υψηλοί και επιθυμία όλων είναι οι ομάδες να είναι άκρως ανταγωνιστικές παίζοντας σύγχρονο και όμορφο μπάσκετ – μένει να φανεί αν θα φανεί στο γήπεδο η σκληρή δουλειά που έχει ξεκινήσει από τις 19 Αυγούστου.

 

Το κοινό όραμα

 

Το κοινό (πλέον) όραμα των δύο συλλόγων είναι να γίνει το Πανόραμα κοιτίδα ανάπτυξης του μπάσκετ, ανάδειξης ταλέντων και τα νέα παιδιά να αγαπήσουν και να μάθουν το άθλημα από μία ομάδα καταξιωμένων και έμπειρων προπονητών. Αρωγός σε αυτή την προσπάθεια είναι ο Δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη ο οποίος παραχωρεί δωρεάν το κλειστό γήπεδο μπάσκετ στο Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο Πανοράματος – το οποίο συνεχώς εκσυγχρονίζεται και ανακαινίζεται όποτε χρειάζεται, καθώς όλες τις εγκαταστάσεις του για τις προπονήσεις των ακαδημιών και των αγωνιστικών τμημάτων.

 

Οι πρωτεργάτες

 

Οι πρωτεργάτες και εμπνευστές αυτής της ένωσης Λίνα Ριτζαλέου και Θωμάς Λαζάρου δήλωσαν στο e-magazine της ΕΟΚ ότι: «Η ένωση των δύο συλλόγων και η απόκτηση της Wild Card βάζει ξανά στο μπασκετικό χάρτη της Ελλάδας, το Πανόραμα Θεσσαλονίκης. Θέλουμε να δείξουμε ότι μπορούμε να αναπτύξουμε σωστά το άθλημα που τόσο αγαπάμε, αλλά και να ανταγωνιστούμε ομάδες σε όλη την Ελλάδα ξεφεύγοντας από τα γεωγραφικά όρια της πόλης μας. Γνωρίζουμε ότι η διαδρομή που επιλέξαμε να ακολουθήσουμε μόνο εύκολη δε θα είναι αλλά είμαστε αποφασισμένοι και προσηλωμένοι στο πλάνο μας. Ελπίζουμε η τοπική κοινωνία να αγκαλιάσει την προσπάθεια και κάθε Κυριακή το γήπεδό μας να γεμίζει από οικογένειες και παιδιά που αγαπούν τον αθλητισμό και το μπάσκετ μετατρέποντας τον κάθε αγώνα σε μία μικρή γιορτή».

 

Ο πρόεδρος του ΑΣ Πανοράματος, Βαγγέλης Ριτζαλέος επισήμανε μεταξύ άλλων ότι «τίποτα από όλα αυτά που συζητάμε τώρα δε θα είχαν γίνει πραγματικότητα χωρίς την ύπαρξη πλήθος ανθρώπων που πλαισιώνουν την ομάδα και βοηθάνε στα καθημερινά θέματα που προκύπτουν και αυτούς που τη στηρίζουν προκειμένου να εδραιωθεί το Πανόραμα στις Εθνικές κατηγορίες. Όλους αυτούς τους αφανείς ήρωες θέλουμε να τους ευχαριστήσουμε. Το μπάσκετ έχει ανάγκη από τέτοιους ανθρώπους».

 

Ευχή όλων που αγαπούν το μπάσκετ πλέον είναι η προσπάθεια αυτή να είναι η αρχή για κάτι ωφέλιμο για το Άθλημα και μακάρι και άλλοι σύλλογοι να ακολουθήσουν το παράδειγμα, όπως λένε φίλοι του. Αποτελεί πεποίθηση ότι κάθε πόλη (είτε μικρή είτε μεγάλη) έχει ανάγκη από πολλές δυνατές ομάδες για να μπορέσει να αναπτυχθεί το μπάσκετ και όλο και περισσότερα παιδιά να ασχοληθούν ενεργά με αυτό.

 

Η ένωση στο Πανόραμα δείχνει τον δρόμο!

 

Πηγή: ΕΟΚ e-magazine

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια