er

Τσιροπούλης: «Έχουμε παιδιά που “ξεχειλίζουν” από ταλέντο, είμαι συνδεδεμένος με τη ΔΕΚΑ»

 

 

Ο γκαρντ της ΔΕΚΑ (National League 1, 3ος όμιλος), Μάριος Τσιροπούλης, «φιλοξενήθηκε» στην εκπομπή «Άμεσο Ριπλέι» του EOK WebRadio με την Έλενα Βογιατζή και τον Λεωνίδα Πιστιόλη. Αναλυτικά είπε:

 

Για τους φετινούς στόχους στο πρωτάθλημα:

 

«Μπορεί να ακουστεί κλισέ, αλλά ματς με το ματς θέτουμε μικρούς στόχους και σύντομους, όχι μακροχρόνιους, έτσι ώστε να μπορέσουμε να κάνουμε ένα καλό ξεκίνημα και να διατηρούμαστε. Δε θέτουμε από την αρχή έναν στόχο. Κοιτάμε προπόνηση με τη προπόνηση να βελτιωνόμαστε, να “δενόμαστε” σαν ομάδα και να κοιτάμε το επόμενο ματς».

 

Για το επερχόμενο (26/10) εκτός έδρας παιχνίδι με τον Πανσερραϊκό:

 

«Ο Πανσερραϊκός είναι μια ομάδα που παραδοσιακά μας δυσκολεύει, όποτε έχουμε παίξει στο γήπεδο των Σερρών έχουμε δυσκολευτεί αρκετά. Είναι μια πολύ έμπειρη ομάδα, όπως και οι περισσότερες ομάδες της κατηγορίας. Θα παρουσιαστούμε σοβαροί και συγκεντρωμένοι. Θα προετοιμαστούμε σήμερα και αύριο για να αντιμετωπίσουμε την ομάδα των Σερρών και να πάρουμε εννοείται τη νίκη, γιατί γι’ αυτό παίζουμε».

 

Για το πρότζεκτ και τους παίκτες που βγάζει η ομάδα:

 

«Αυτό δείχνει την δουλειά που γίνεται στην ομάδα. Υπάρχει μια μεγάλη “δεξαμενή” νέων παικτών που έρχονται από τα χαμηλότερα τμήματα και αναπτύσσονται σιγά-σιγά και φτάνουν να παίζουν στον ανδρικό. Υπάρχουν παιδιά ταλαντούχα που “ξεχειλίζουν” από ταλέντο και στέκονται στα πολύ δυνατά πρωταθλήματα των εθνικών κατηγοριών και αυτό δείχνει τη δουλειά που κάνει ο κόουτς Χατζηβρέττας με τους προπονητές και τον Ιωσήφ Νικολαΐδη».

 

Για το ότι στη ΔΕΚΑ δείχνουν σαν μια οικογένεια:

 

«Αυτό με την οικογένεια φαίνεται και στο γήπεδο. Όλα αυτά τα χρόνια ομάδα που η ομάδα έχει φτάσει από τα αναπτυξιακά επίπεδα στη National League 1, αυτό συμβαίνει γιατί είμαστε μια οικογένεια μέσα στο γήπεδο. Βλέπω γύρω μου νεαρά παιδιά συνέχεια. Θυμάμαι τον εαυτό μου πάντα να παίζει με συνομήλικους και μικρότερούς μου. Η αλήθεια είναι ότι νιώθω… πολύ μεγάλος παίζοντας στη ΔΕΚΑ. Είναι πολύ ωραίο το συναίσθημα, γιατί κι εμείς μαθαίνουμε απ’ τους πιο μικρούς. Υστερούμε στην εμπειρία, αλλά υπερτερούμε στην αθλητικότητα και στον ενθουσιασμό».

 

Για την εξέλιξη της ΔΕΚΑ ανά τα χρόνια:

 

«Γυρνώντας πίσω τον χρόνο να σκεφτώ τι έχουμε περάσει όλα αυτά τα χρόνια, είναι πολύ μακρινό και μεγάλη η διαδικασία. Ήταν πολύ δύσκολο. Ο κόουτς Χατζηβρέττας έχει “επενδύσει” πάρα πολύ στην ομάδα και σε αυτό που κάνει, το κάνει με πολύ μεράκι. Μας έδωσε απ’ την πρώτη μέρα να καταλάβουμε ότι αυτό είναι η ζωή του. Μας “άνοιγε η όρεξη” επιτυχία με την επιτυχία και μας έδινε κίνητρο να πετύχουμε κι άλλα μεγαλύτερα πράγματα. Η μία άνοδος έφερνε την άλλη, είχαμε επιτυχίες στο εφηβικό, στο παιδικό, στα Πανελλήνια. Έτσι φτάσαμε να είμαστε στη National League 1 και να πρωταγωνιστούν τα παιδιά στο εφηβικό και το παιδικό πρωτάθλημα».

 

Για το ότι είναι αρχηγός της ομάδας:

 

«Είμαι στην ομάδα από τότε που αποτελούταν από 5 παιδιά και τον κόουτς Χατζηβρέττα. Ήμασταν 5 παιδιά και κάναμε προπόνηση και καταλήξαμε να πρωταγωνιστούμε στη National League 1 και να αναπτυχθούμε τόσο πολύ. Είναι πολύ σημαντικό να είμαι αρχηγός της ομάδας που έχει δημιουργήσει ο κόουτς Χατζηβρέττας, ο οποίος έχει παίξει τόσα χρόνια μπάσκετ, έχει πετύχει τόσα πολλά πράγματα στη ζωή του και στον αθλητισμό. Είναι μεγάλη μου τιμή να είμαι αρχηγός της ΔΕΚΑ».

 

Για τις προσωπικές του φιλοδοξίες:

 

«Μακάρι να μπορέσω να πετύχω με την ομάδα όσα περισσότερα πράγματα μπορώ. Μακάρι να ανέβουμε ακόμη και στην Α1 που λέει ο λόγος. Δεν παίρνουν τα μυαλά μας “αέρα”, ούτε λέει κάτι το φετινό μας ξεκίνημα με 3/3, ή το περσινό. Έχουμε πολύ δρόμο ακόμα. Είμαι συνδεδεμένος με την ομάδα και ελπίζω να παίξω όσο περισσότερο γίνεται».

 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια