Παπαροϊδάμη: «Η όλη ατμόσφαιρα μάς έδωσε έξτρα κίνητρο, να ξεκινήσουμε απ’ την άμυνα στη ρεβάνς»

 

Ο Ηρακλής κέρδισε με 61-50 την Ουνιβερσιτάτεα Κλουζ, σε αγώνα  για τα προκριματικά του EuroCup Γυναικών, και η γκαρντ του «Γηραιού», Δέσποινα Παραοϊδάμη, «φιλοξενήθηκε» στην εκπομπή «Woman to woman» του EOK WebRadio με τη Μαριάννα Αξιοπούλου και την Εβίνα Μάλτση. Αναλυτικά είπε:

 

Για το τι ήταν αυτό που τους έδωσε τη νίκη:

 

«Όλα μάς έδωσαν κίνητρο για τον αγώνα. Σίγουρα ότι παίζαμε ένα ευρωπαϊκό ματς, κάτι που δεν έχουμε ξαναζήσει, εννοείται ο κόσμος μας είχε κάνει καταπληκτική ατμόσφαιρα, δε σταμάτησε λεπτό να τραγουδάει. Οι παλιές παίκτριες που είχαν ζήσει την ίδια εμπειρία με εμάς και ήρθαν να μας δουν. Όλο το κλίμα, όλα αυτά μαζί οδήγησαν και στη νίκη και γενικά μάς έδωσαν κίνητρο να παίξουμε με πάθος και να κερδίσουμε».

 

Για τη δυναμική της Ουνιβερσιτάτεα Κλουζ:

 

«Και απ’ τo scouting που κάναμε είχαμε δει ότι δεν είναι απ’ τις πιο δυνατές ομάδες στα προκριματικά. Προφανώς ξέραμε ότι θα ήταν δύσκολος αγώνας. Είναι και το πρώτο ματς που παίξαμε, είχαμε ξεκινήσει προετοιμασία απ’ τον Αύγουστο και είναι αρκετά νωρίς για να παίξεις οποιοδήποτε ματς, πόσο μάλλον ευρωπαϊκό. Επειδή είμαστε και μικρές ηλικιακά, είναι η άγνοια κινδύνου που έχεις όταν πας να παίξεις ένα τέτοιο ματς. Σίγουρα ξέραμε ότι δεν είναι κάτι άπιαστο η νίκη. Παίξαμε για να το χαρούμε κι έτσι καταφέραμε να πάρουμε τη νίκη».

 

Για το «κλειδί» της ρεβάνς:

 

«Εκεί που έγινε η διαφορά στο πρώτο ματς ήταν στην άμυνά μας στο 2ο ημίχρονο. Θεωρώ ότι αν μπούμε συγκεντρωμένες απ’ την αρχή του ματς στην άμυνα, θα είναι ακόμη ευκολότερο να μας βγουν οι επιθέσεις. Σίγουρα πρέπει να αρχίσουμε απ’ την άμυνα. Το δεύτερο ματς είναι τελείως διαφορετικό, είναι στην έδρα τους, ήταν άστοχες στο ματς εδώ. Δεν πρέπει να χάσουμε τη συγκέντρωσή μας και να μπούμε στο 100% στην άμυνα απ’ την αρχή».

 

Για το αν έχει τύχει να μιλήσουν με τις παλιές παίκτριες του Ηρακλή:

 

«Εγώ και άλλες δύο συμπαίκτριές μου είχε τύχει να βρεθούμε με δύο απ’ τις παλιές παίκτριες. Δε συζητήσαμε πάρα πολύ, αλλά θυμάμαι να μας λένε πως όταν έπαιζαν εκείνες δεν υπήρχε κλειστό γήπεδο, ότι έκαναν προπονήσεις έξω, μερικές φορές χρειαζόταν να σκουπίσουν τα χιόνια για να κάνουν προπόνηση. Τότε τα πράγματα ήταν πιο εύκολο να πεις ότι θα πας να παίξεις μπάσκετ, ενώ τώρα η καθημερινότητα έχει γίνει πιο πιεστική. Σίγουρα οι παροχές, οι εγκαταστάσεις είναι πιο προσβάσιμες για ‘μας. Μας στηρίζουν, μας είχαν πει ότι θα έρθουν να μας δουν, μας είδαν και μετά τον αγώνα, μας έδωσαν συγχαρητήρια. Είναι απίστευτη εμπειρία να μιλάς με παίκτριες που έχουν ζήσει την ίδια εμπειρία στην ίδια ομάδα πριν 52 χρόνια».

 

Για το αν μπορούν να ανταπεξέρθουν με τις ενδεχόμενες μεσοβδόμαδες υποχρεώσεις:

 

«Προς το παρόν χρησιμοποιούνται όλες οι παίκτριες της δωδεκάδας. Σίγουρα υπάρχει μια επιβάρυνση και είναι πολύ απαιτητικό για όλες τις ομάδες να έχεις διπλές αγωνιστικές. Με την κατάλληλη προετοιμασία, να ξεκουραζόμαστε πριν και μετά από κάθε ματς, μπορεί να συμβεί. Να είμαστε πρώτα υγιείς όλες μας, θεωρώ ότι μπορούμε να το καταφέρουμε».

 

Για τη σχέση της με τον Ηρακλή:

 

«Είναι η 5η μου χρονιά στην ομάδα. Όταν ήρθαν στη Θεσσαλονίκη ήταν η πρώτη ομάδα στην οποία πήγα και δεν έχω φύγει από τότε. Γενικά τη νιώθω σαν οικογένειά μου την ομάδα του Ηρακλή, με τον κόσμο, με τη διοίκηση, με τις συμπαίκτριές μου, παλιές και καινούργιες, νιώθω χημεία. Είμαι και άτομο που “δένομαι” πάρα πολύ με τις ομάδες και έχω φτάσει σε σημείο να παίζω για τον Ηρακλή. Καταλαβαίνω και νιώθω την ιστορία του συλλόγου και θέλω να αποτελώ κομμάτι του. Υπάρχει χημεία με τον κόσμο εδώ, γι’ αυτό και μπορεί να αναφέρεται το όνομά μου. Ξέρουν ότι πάντα δίνω το 100% του εαυτού μου, πάντα θα προσπαθώ για την ομάδα».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια