Λεμονίδης: «Η μεγαλύτερη μεταγραφή που κάναμε είναι ότι κρατήσαμε τον βασικό μας “κορμό”»

Ο ΓΑΣ Κομοτηνή επικράτησε εκτός έδρας της Νίκης Βόλου με 68-63, σε αγώνα για την 1η αγωνιστική της Α’ Φάσης του Κυπέλλου Ελλάδος, και ο προπονητής των νικητών, Νεοκλής Λεμονίδης, μίλησε στην εκπομπή «Άμεσο Ριπλέι» του EOK WebRadio με την Έλενα Βογιατζή. Αναλυτικά είπε:

 

Για τη νίκη επί της Νίκης Βόλου:

 

«Το καλό για εμάς ήταν πως έγινε κεκλεισμένων των θυρών. Η Νίκη βόλου φημίζεται για το φανατικό κοινό της. Παίξαμε λόγο… ανορθόδοξο μπάσκετ, γιατί δεν είχαμε τον Ζίζιτς, τον Σιγκούνα και τον Ναλμπάντη, χωρίς τους παίκτες στις θέσεις 3-4-5. Όπως είπα στα παιδιά στην αρχή, αν παίζουμε σωστό μπάσκετ επιθετικά και αμυντικά δε θα “κολλάμε’ σε θέσεις. Όλοι μπορούν να προσφέρουν από διαφορετικές θέσεις. Αυτό έκαναν τα παιδιά, είχαμε πρώτους ριμπάουντερ τους playmakers μας. Το παιχνίδι ήταν δύσκολο, γιατί η Νίκη Βόλου πήρε έμπειρα παιδιά. Αυτό που μας άρεσε περισσότερο είναι όχι τόσο η νίκη, αλλά το ότι παίξαμε σωστά και βγάλαμε αντίδραση όταν βρεθήκαμε στο -6 στο 4ο δεκάλεπτο. Ένα “συν” που είχαμε απέναντι του Βόλου ήταν η ετοιμότητά μας. Είναι νέα ομάδα η Νίκη Βόλου, πήραν κάποιους παίκτες  με μεταγραφές, ενώ εμείς βασιστήκαμε στα παλιά, γι’ αυτό και ήμασταν πιο έτοιμοι απ’ τη Νίκη τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο. Στο πρωτάθλημα θα είναι τελείως διαφορετικά τα μεταξύ μας ματς.».

 

Για την επόμενη φάση στο Κύπελλο, απέναντι στον Αίαντα Ευόσμου (14/09):

 

«Εφόσον μπήκαμε στο κύπελο θα πάμε για να κερδίσουμε. Απ’ την άλλη, δε θα ρισκάρουμε αν έχουμε κάποιο θέμα τραυματισμού για να κερδίσουμε. Προτιμώ να έχουμε καλή απόδοση ακόμη κι αν χάσουμε. Δεν είναι σκοπός μας η νίκη, αλλά το να παίζουμε καλό μπάσκετ και να προετοιμαστούμε καλά για το πρωτάθλημα. Σίγουρα θα πάμε για τη νίκη, απλά δε θέλουμε να ρισκάρουμε κάτι».

 

Για τους φετινούς στόχους:

 

«Κοιτάζουμε το Κύπελλο σαν επίσημα φιλικά. Μας ενδιαφέρει το πρωτάθλημα και γι’ αυτό δε θέλαμε να ρισκάρουμε με τα παιδιά που είχαν τους μικροτραυματισμούς. Οι στόχοι μας είναι να ξαναμπούμε στα play-offs, να τερματίσουμε όσο ψηλότερα γίνεται και να διεκδικήσουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε».

 

Για το πόσο θα βοηθήσει το ότι κράτησαν τον «κορμό»:

 

«Είναι για 3η διαδοχική χρονιά τα ίδια παιδιά. Θα βοηθήσει πάρα πολύ. Θέλαμε να κρατήσουμε τον περσινό “κορμό”, αλλάξαμε μόνο τον ψηλό μας γιατί έπρεπε να πάει στρατό. Πήραμε στη θέση του ένα ταλαντούχο νέο παιδί απ’ το Μαυροβούνιο, το οποίο θα ταιριάξει στην φιλοσοφία της ομάδας. Αυτό μάς βοήθησε περισσότερο στην προετοιμασία, να θυμίσουμε πιο γρήγορα τις αρχές μας, τόσο επιθετικά όσο και αμυντικά. Δίνουμε περισσότερη έμφαση στη φυσική κατάσταση τώρα. Η μεγαλύτερη μεταγραφή που κάναμε φέτος είναι ότι κρατήσαμε τα ίδια παιδιά, τα οποία έχουν ήδη έναν χρόνο στη National League 1, πράγμα που θα είναι ένα “συν” για εμάς».

 

Για την αγωνιστική «ταυτότητα» της ομάδας του:

 

«Μέσα στον Βόλο δε μπορέσαμε να δείξουμε την “ταυτότητά” μας. Είμαστε πολύ νεανική ομάδα, πολύ αθλητική, όπου θέλουμε να πιέσουμε πάρα πολύ, να τρέξουμε και να παίξουμε γρήγορο μπάσκετ. Νομίζω ότι το δείξαμε και πέρυσι και το ευχαριστήθηκε ο κόσμος».

 

Για το μπάσκετ στην Κομοτηνή:

 

«Είναι πολύ ανεπτυγμένο στην περιοχή μας το μπάσκετ. Έχουμε μια ομάδα στη National League 1 και τέσσερις ομάδες στο Α’ ΕΚΑΣΑΜΑΘ. Πάρα πολλά  παιδιά ασχολούνται με το μπάσκετ. Όλοι οι σύλλογοι αλληλοβοηθιούνται. Το βήμα παραπάνω είναι καθαρά οικονομικό, να μπορέσουμε να διεκδικήσουμε μια άνοδο, την οποία ακόμη και αν την κάνουμε δεν ξέρω αν μπορέσουμε να τη στηρίξουμε».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια