Ιστορική νίκη επί της Κλουζ (61-50) για τις γυναίκες του Ηρακλή στο πρώτο παιχνίδι του EuroCup Women-Το στατιστικό του αγώνα και φωτορεπορτάζ-Μικρά μικρά από το Ιβανώφειο-Βίντεο από την φοβερή κερκίδα

 

Το πρώτο βήμα για την πρόκριση στους ομίλους του Eurocup Γυναικών έκανε ο Ηρακλής, ο οποίος επικράτησε στη Θεσσαλονίκη με 61-50 της Κλουζ από τη Ρουμανία που έχει στον πάγκο της το Γιάννη Κούκο.

 

Ο Ηρακλής ήταν καλύτερος, επέβαλε τον ρυθμό του στο δεύτερο ημίχρονο και τρέχοντας ένα επιμέρους 20-10 στο τρίτο δεκάλεπτο πήρε διαφορά. Για την ελληνική ομάδα αυτή ήταν η πρώτη της νίκη σε ευρωπαϊκή διοργάνωση. Ο επαναληπτικός θα πραγματοποιηθεί την επόμενη Πέμπτη στη Ρουμανία.

 

Το παιχνίδι ήταν ισορροπημένο στο πρώτο ημίχρονο με τις δύο ομάδες να είναι κοντά στο σκορ και καμιά να μην μπορεί να πάρει διαφορά.

 

Ο Ηρακλής μπήκε όμως πιο δυνατά στο β’ ημίχρονο και με σωστές επιλογές τόσο μέσα από τη ρακέτα όσο και από την περιφέρεια άρχισε να χτίζει διαφορά. Στο 29’ μάλιστα η ψαλίδα άνοιξε με την ελληνική ομάδα να ξεφεύγει με +13 (49-36) με δύο βολές της Αυτζή.

 

Οι παίκτριες του Θόδωρη Πολυμένη έχοντας τον έλεγχο του αγώνα κράτησαν τη διαφορά φτάνοντας στην πολύτιμη νίκη 61-50 που τους δίνει το προβάδισμα για την πρόκριση.

 

Η Αυτζή με 16 πόντους και η Γουεστμπρουκ με 12 ήταν οι πρώτες σκόρερ του Ηρακλή.

 

Διαιτητές: Νίνκοβιτς (Σερβία), Ιβάνοβιτς (Σερβία), Εντις (Τουρκία)

Δεκάλεπτα: 13-12, 29-28, 49-38, 61-50

Ηρακλής (Πολυμένης): Αυτζή 16(2), Αγγελακίδου, Ντίκι 9(1), Γιαπιτζόγλου 2, Γκομπετζισβίλι 2, Γκοριάνατς 3(1), Παπαροϊδάμη 9(1), Ρίμπα, Σιουμουρέκη 4, Τσινασλανίδου 4, Γουέστμπροκ 12.

 

Δείτε την στατιστική του παιχνιδιού: https://www.fiba.basketball/en/events/eurocup-women-24-25/games/124122-IRA-UCJ#boxscore

 

Μικρά μικρά από το Ιβανώφειο-Βίντεο από την φοβερή κερκίδα

 

*Ιστορικές στιγμές έζησε το κλειστό του Ηρακλή στο πρώτο, μετά από πολλά χρόνια, Ευρωπαϊκό παιχνίδι του γυναικείου τμήματος. Το γήπεδο ήταν σχεδόν κατάμεστο, πράγμα πρωτόγνωρο για γυναικείο μπάσκετ στην Ελλάδα..

*Η παρουσία αρκετών φιλάθλων της ομάδας ήταν το πρώτο θετικό στοιχείο, ενώ σημαντικότατη ήταν η παρουσία των οργανωμένων οπαδών στο γνωστό πέταλο.

*Ο γ.γ. της ΕΟΚ Λάμπρος Τάκης και ο Υπεύθυνος Βετερανισμού και Αρχειακού Υλικού της Ομοσπονδίας και γνωστός Ηρακλειδέας Γιάννης Τσουμής, βρέθηκαν στα επίσημα του γηπέδου και δέχθηκαν πολλά συγχαρητήρια για την πρόσφατη εκλογή τους.

*Η παλιά δόξα του συλλόγου Εύα Κατωπόδη ήταν στον σχολιασμό του αγώνα για λογαριασμό της ΕΤ-3.

*Πανό για τον Παύλο Φύσσα ανοίχτηκε κατά τη διάρκεια του αγώνα από την ΑΘ-10 Ασβεστοχωρίου και έγινε δεκτό με χειροκροτήματα από τους παραβρισκόμενους στο γήπεδο.

*Προπονητής στην Κλούζ είναι ο Ελληνας Γιάννης Κούκος, με μεγάλη θητεία στον Απόλλωνα Πτολεμαΐδας και σε άλλες ομάδες, ο οποίος τα τελευταία χρόνια διαπρέπει σε ομάδες του εξωτερικού.

*Πολλές παλιές δόξες του μπάσκετ γυναικών της Θεσσαλονίκης έδωσαν το παρών στον αγώνα.

 

*Δείτε βίντεο από την φοβερή κερκίδα του Ηρακλή:

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια