Οι προπονητές και το οργανόγραμμα της νέας σεζόν στον Μακεδονικό

 

Η διοίκηση του ΑΣ Μακεδονικός ανακοίνωσε ότι καλωσορίζει στην «πράσινη» οικογένεια συνολικά τρεις νέους προπονητές, παράλληλα με την ανανέωση της συνεργασίας της με τον coach Κώστα Μπουτσιούκη.

 

Πιο συγκεκριμένα, ο Σταύρος Γουναρίδης αναλαμβάνει το ρόλο του Υπεύθυνου της Ακαδημίας, επιστρέφοντας για μια δεύτερη θητεία στον Μακεδονικό μετά τις επιτυχίες που κατέγραψε στα τμήματα υποδομών κατά την προηγούμενη του παρουσία στο κλειστό.

 

Μαζί του θα πορευτούν τρεις ακόμη πολύ αξιόλογοι προπονητές, αρχής γενομένης από τον Κώστα Μπουτσιούκη, ισόβιο προπονητή του Μακεδονικού και πρωταρχικό μέλος της οικογένειας του συλλόγου εδώ και δεκαετίες.

 

Παράλληλα, τους νεαρούς αθλητές συμφώνησαν να καθοδηγούν οι Άγγελος Κυρκόπουλος και Γρηγόρης Κοκκινίδης.

 

*Ο Άγγελος Κυρκόπουλος ξεκίνησε την ενασχόληση του με την προπονητική το 1996 στον Ίκαρο Σερρών, σύλλογο στον οποίο έκλεισε και την αθλητική του καριέρα ως καλαθοσφαιριστής! Το 2008 ανέλαβε το ρόλο του Υπεύθυνου της Ακαδημίας Μπάσκετ του Κενταύρου Καλλικράτειας για μια τριετία, καθοδηγώντας ως προπονητής και την ομάδα Εφήβων! Σε επίπεδο Ακαδημιών, εργάστηκε έπειτα με μεγάλα ηλικιακά τμήματα στην Μακαμπή Θεσσαλονίκης, στον Πρωτέα Κορδελιού, στον ΔΑΣΩ και στον Κεραυνό Ωραιοκάστρου, ενώ παράλληλα ή σε ξεχωριστές σεζόν, εργάστηκε και στις ομάδες ανδρών των παραπάνω συλλόγων (στην Μακαμπή ως βοηθός προπονητής), πετυχαίνοντας άνοδο στην Β ΕΚΑΣΘ με Πρωτέα και Κεραυνό. Η πρώτη του εμπειρία σε πάγκο ομάδας ανδρών ήταν για λογαριασμό του ΑΟ Μεσημβρίας.

 

*Ο Γρηγόρης Κοκκινίδης ολοκλήρωσε την αθλητική του πορεία στον Παναθλητικό, απ’ όπου και ξεκίνησε η δική του ενασχόληση με την προπονητική το 2002. Ως βοηθός προπονητής στην ομάδα Νεανίδων κατέκτησε το Πρωτάθλημα της ΕΚΑΣΘ και έπειτα την 4η θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, ενώ ως προπονητής οδήγησε τις Κορασίδες στην 3η (2004) και την 2η θέση (2010) της ΕΚΑΣΘ!

 

Σε επίπεδο Ακαδημιών, εργάστηκε στην συνέχεια στην ΑΕ Συκεών, στον Απόλλωνα Καλαμαριάς και στην Ελπίδα Αμπελοκήπων, όπου ανέλαβε την σεζόν 2023/24 και καθήκοντα Υπεύθυνου Ακαδημίας, στο πλάι του Σταύρου Γουναρίδη.

 

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι από το 2002 συνεργάζεται με την ΕΚΑΣΘ στο επίπεδο των αναπτυξιακών της κλιμακίων.

 

Σε ομάδες ανδρών και γυναικών, κατέγραψε τη μεγαλύτερη του επιτυχία το 2008 ως βοηθός προπονητής, κατακτώντας το double με τον Παναθλητικό και την άνοδο στην Α2! Ως προπονητής, ήταν φιναλίστ του Κυπέλλου ΕΚΑΣΘ με τις γυναίκες του Παναθλητικού, ενώ αργότερα εργάστηκε στο τμήμα γυναικών του Μεγάλου Αλεξάνδρου Καλοχωρίου και στον νεοφώτιστο στην Α1 Ηρακλή.

 

Το οργανόγραμμα της σεζόν 2024/25

 

Υπεύθυνος Ακαδημίας: Σταύρος Γουναρίδης

 

Εφηβικό | Άγγελος Κυρκόπουλος

Παιδικό | Γρηγόρης Κοκκινίδης

Προπαιδικό | Σταύρος Γουναρίδης

Μίνι | Κώστας Μπουτσιούκης

Προμίνι | Κώστας Μπουτσιούκης

Ακαδημία | Σταύρος Γουναρίδης – Άγγελος Κυρκόπουλος – Γρηγόρης Κοκκινίδης

 

Η διοίκηση του συλλόγου καλωσορίζει όλους τους νέους συνεργάτες στην μεγάλη «πράσινη» οικογένεια και, φυσικά ανανεώνει… όρκους πίστης με τον Κώστα Μπουτσιούκη, ευχόμενοι σε όλους τους προπονητές υγεία και δημιουργικότητα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια