er

Μπουντούρης: «Είμαστε ομάδα, στηρίζουμε ο ένας τον άλλον»

 

Ο Χρήστος Μπουντούρης είναι ένας ακόμη παίκτες στη διάρκεια αυτού του Ευρωμπάσκετ U20 που έρχεται από τον πάγκο να δώσει λύσεις. Μπήκε στο παιχνίδι με ένα τρίποντο ουσίας και ψυχολογίας νικώντας το χρόνο στο τέλος της πρώτης περιόδου και ευστόχησε σε δύο ακόμη μακρινά σουτ, συμβάλλοντας στη νίκη της ελληνικής ομάδας επί του Ισραήλ που την οδήγησε στους οχτώ της διοργάνωσης.

 

«Όταν βάζεις ένα τέτοιο σουτ η ψυχολογία ανεβαίνει, νιώθεις καλύτερα», λέει ο Μπουντούρης. «Όλα γίνονται από το πάθος για την ομάδα και τη νίκη. Όποιος έρχεται από τον πάγκο θέλει να βοηθήσει, να προσπαθήσει. Για να λέμε την αλήθεια και από τον πάγκο ακόμη, ακόμη κι αν δεν παίξει κάποιος από εμάς είναι για να στηρίξει και να υποστηρίξει τους συμπαίκτες του. Είμαστε ομάδα».

 

Η πρόκριση ήρθε αλλά το σύνθημα από τον Μπουντούρη είναι ξεκάθαρο:

 

«Εννοείται ότι δεν σταματάμε εδώ. Δεν σημαίνει ότι επειδή προκριθήκαμε στους οχτώ είμαστε εντάξει. Θα συνεχίσουμε για να φτάσουμε όσο πιο ψηλά γίνεται».

 

Η νίκη έφερε χαμόγελα, η ήττα από τη Γαλλία έφερε αποφασιστικότητα για τους Έλληνες παίκτες όπως τονίζει:

 

«Όταν χάσαμε από τη Γαλλία και ήμασταν όλοι στα αποδυτήρια, είπαμε αμέσως πως πρέπει να συγκεντρωθούμε στο επόμενο βήμα. Ότι δεν πρέπει να χάσουμε το επόμενο παιχνίδι. Δουλέψαμε πολύ γι’ αυτόν τον στόχο και δεν θέλαμε να χαθεί. Γι’ αυτό πετύχαμε σήμερα ως ομάδα».

 

Όχι ότι ήταν και τόσο εύκολο, αφού το Ισραήλ ήταν μαχητικό, κάλυψε διψήφιες διαφορές και πάλεψε ως το φινάλε:

 

«Σίγουρα δεν εύκολο. Πιστεύω όμως με τις οδηγίες του προπονητή και τις σωστές οδηγίες από το τεχνικό επιτελείο, συν τον χαρακτήρα που δείξαμε πήραμε αυτό που έπρεπε. Ακούσαμε τις εντολές του προπονητή μας και όλα πήγαν καλά».

 

Η συνέχεια λέει Τουρκία ή Λιθουανία σε ένα Ευρωμπάσκετ από το οποίο δεν έχουν λείψει οι εκπλήξεις, όπως για παράδειγμα ο αποκλεισμός της Σερβίας, που ήταν από τα φαβορί για τον τίτλο, από την Τσεχία:

 

«Δεν υπάρχει εδώ που είμαστε κακή ομάδα και καλή ομάδα. Για να είμαστε εδώ όλες οι ομάδες είναι δυνατές, καλές… Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι, να δώσουμε το καλύτερο που μπορούμε σε κάθε στιγμή… Δεν υπάρχει η κούραση στο μυαλό μας. Όλες οι ομάδες άλλωστε την ίδια κούραση έχουν. Θέλουμε να παίξουμε ως ομάδα, να στηρίξουμε ο ένας τον άλλον, να είναι ακόμη και ο πάγκος ενεργός. Δεν υπάρχει δεν παίζω, δεν συμμετέχω. Είμαστε μια ομάδα, κάθε παίκτης είναι πολύτιμος όπως μας έχει πει και ο κόουτς και έτσι θα συνεχίσουμε».

 

 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια