«Γεμίζει» τη ρακέτα του με Τες Άμουντσεν ο Εύνικος

 

 

Η ύψους 1,85μ. Αμερικανίδα φόργουορντ έρχεται για να ολοκληρώσει την τριάδα των ξένων του Εύνικου, εν όψει της νέας αγωνιστικής περιόδου.

 

Mya Berkman, Madison Griggs και Tess Amundsen. Αυτές θα είναι οι τρεις ξένες παίκτριες του Εύνικου, στην απαιτητική νέα Α1 Γυναικών μπάσκετ, με την Αμερικανοσουηδέζα ν’ αποτελεί το τελευταίο χρονικό απόκτημα της ομάδας.

 

Πρόκειται για αθλήτρια που πέρυσι αγωνίστηκε στην Ευρώπη και συγκεκριμένα στο πρωτάθλημα της Σουηδίας με την ομάδα της Αλβίκ Στοκχόλμης. Με τη φανέλα της σουηδικής ομάδας η Άμουντσεν έπαιξε σε 24 ματς σκοράροντας σχεδόν 19 πόντους σε κάθε ματς, με ποσοστό 44,4% στα δίποντα και 36,5% στα τρίποντα, στοιχείο που δείχνει ότι μπορεί να προσφέρει σκορ και μέσα, αλλά και έξω από τη γραμμή του τριπόντου. Επίσης, με το ύψος της, 1,85μ. μπορεί να προσφέρει λύσεις αμυντικά και μέσα στη ρακέτα της ομάδας, καθώς πέρυσι ¨κατέβαζε» κατά μέσο όρο 1 επιθετικό και 4 αμυντικά ριμπάουντ. Κορυφαία επιθετική συγκομιδή της ήταν οι 31 πόντοι που σημείωσε απέναντι στην Νόρκεπιγκ τον περασμένο Δεκέμβρη, ενώ στους 29 σταμάτησε απέναντι στην Ουψάλα σχεδόν έναν μήνα νωρίτερα όταν και έσπασε τα κοντέρ με το 37 στο Ranking.

 

Ούσα αθλήτρια του κολεγίου της Καλιφόρνια η Τες συμπεριλήφθηκε για δύο διαδοχικές χρονιές (2021-2022 και 2022-2023) στη δεύτερη καλύτερη πεντάδα της Περιφέρειας, ενώ κατείχε το 8ο καλύτερο ποσοστό στις βολές ως απόφοιτη σουτάροντας με 82,1%. Η κόρη του Τιμ και της Γουέντ Άμουντσεν για μία σεζόν έπαιξε στο κολέγιο μαζί με την αδερφή της Λάνεϊ, ενώ σπούδασε επικοινωνία και κατέχει τίτλο στο real estate.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια