Final 4: Πρωταθλητής της Elite League Ερρίκος Ντυνάν ο Μίλωνας-Επικράτησε με 87-79 του Πανιωνίου-Το στατιστικό του αγώνα και φωτορεπορτάζ-Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών

 

Ο Μίλωνας επιβλήθηκε του Πανιωνίου 87-79 σε έναν συγκλονιστικό αγώνα κατακτώντας το πρωτάθλημα στην Elite League Ερρίκος Ντυνάν και εξασφαλίζοντας την άνοδο στην Basket League για τρίτη φορά στην ιστορία του. Πλέον οι ηττημένοι θα αντιμετωπίσουν την Κυριακή (19/5, 16:00) τον Ηρακλή (που νωρίτερα νίκησε 80-73 τον Ερμή Σχηματαρίου) στο Ολυμπιακό Κέντρο Άνω Λιοσίων για το δεύτερο εισιτήριο της ανόδου.

 

Γκίκας, Μιλεντίγεβιτς, Παπαδιονυσίου, Ντέιβις και Κακλαμανάκης από τη μια, Μπράιαντ, Μπαρτ, Δημάκος, Πετρίδης και Μελισσαράτος από την άλλη ήταν οι πρώτες πεντάδες της αναμέτρησης. Ο Πανιώνιος με οδηγούς τους Μιλεντίγεβιτς και Ντέιβις αποσπάστηκε νωρίς στο σκορ, 18-5, χάρη σε ένα 12-0. Ο Μίλων απάντησε με ένα σερί 7-0 δια χειρός Δημάκου για το 18-12, για να ολοκληρωθεί η πρώτη περίοδος με buzzer beater του Χάρις για το 22-14. Μπράιαντ και Μπαρτ ανέλαβαν δράση για την ομάδα του Μάικ Κουρή που πλησίασε στον πόντο, 27-26 και στη συνέχεια ισοφάρισε (36-36). Το ημίχρονο έκλεισε με 41-38, με τους Ντέιβις και Μπράιαντ να βάζουν το θαυμαστικό με εντυπωσιακές τάπες σε Πετρίδη και Βουγιούκα αντίστοιχα.

 

Ο Μίλων πήρε προβάδισμα, 41-42, στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους, ενώ παρότι ο Πανιώνιος αντέδρασε (52-48), οι τυπικά φιλοξενούμενοι απάντησαν με εννιά αναπάντητους πόντους φτάνοντας στο 52-57, 3:44 πριν το τέλος της τρίτης περιόδου. Οι «κυανέρυθροι» μετά το τάιμ άουτ του Άρη Λυκογιάννη βελτίωσαν την άμυνά τους και έκλεισαν το δεκάλεπτο με 60-59. Ο Μίλων προσπέρασε και πάλι με διαδοχικά τρίποντα από Μοτσενίγο και Κανονίδη, 65-68, ενώ ο Μπράιαντ οδήγησε την ομάδα του και πάλι στο +5, 71-76, φτάνοντας στο τελευταίο πεντάλεπτο της αναμέτρησης. Το κλέψιμο του Μπράιαντ στον Παπαδιονυσίου οδήγησε σε κάρφωμα στο ανοιχτό γήπεδο για το 78-82, 1:03 πριν το τέλος. Ο Πανιώνιος δεν μπόρεσε να αντιδράσει και ο Μίλων πανηγύρισε τη νίκη που συνεπάγεται πρωτάθλημα και άνοδο.

 

Διαιτητές: Πουρσανίδης, Συμεωνίδης, Χριστινάκης

Δεκάλεπτα: 22-14, 41-38, 60-59, 79-87

Πανιώνιος (Λυκογιάννης): Σκάνδαλος, Μιλεντίγεβιτς 16 (4), Παπαδιονυσίου 6, Αντωνάκης, Χάρις 11 (1), Κακλαμανάκης 15, Βουγιούκας 2, Ντέιβις 19 (1), Γκίκας 10 (3).

Μίλων (Κουρής): Μπράιαντ 23, Σκορδίλης 10, Πετρίδης 2, Μελισσαράτος 11 (1), Μοτσενίγος 7 (1), Μπαρτ 12, Ζούμπος, Δημάκος 12 (1), Κανονίδης 9 (1).

 

Δείτε εδώ τη στατιστική του αγώνα: https://stats.basket.gr/2023-2024/elite-league/gamedetails/id/2673AAC0-DDF8-4DEE-A724-B74848711E0F#Statistics

 

Η συνέντευξη Τύπου μετά την αναμέτρηση Πανιώνιος-Μίλων (79-87) για το Final 4 της Elite League Ερρίκος Ντυνάν.

 

Άρης Λυκογιάννης (προπονητής Πανιωνίου): «Συγχαρητήρια στον Μίλωνα και ευχαριστούμε τον κόσμο μας. Ξέρουμε ότι τους πικράναμε σήμερα. Κάναμε κάποια λάθη, δεν διαχειριστήκαμε σωστά τα φάουλ στο τρίτο δεκάλεπτο και το παιχνίδι κρίθηκε στις λεπτομέρειες. Καθοριστικό σημείο ήταν το 78-80, όπου το καλάθι ξέρασε την μπάλα στο σουτ του Γκίκα και στη συνέχεια ο Μπράιαντ έκλεψε από τον Παπαδιονυσίου. Καταλαβαίνω ότι υπάρχει απογοήτευση στα παιδιά, αλλά πρέπει να έχουμε μνήμη χρυσόψαρου. Πρέπει να προετοιμαστούμε τώρα για το παιχνίδι με τον Ηρακλή την Κυριακή. Δεν είναι η στιγμή να συζητήσουμε για το φορμάτ που υπάρχει. Αυτά τα παιχνίδια είναι καθαρά παιχνίδια μέρας. Ποιος παίκτης θα είναι σε καλή και ποιος σε μέτρια μέρα. Εμείς σήμερα είχαμε κάποια παιδιά που δεν ήταν στα συνήθη τους στάνταρ. Είμαστε και καταπονημένοι από το σημερινό παιχνίδι. Τώρα ψυχολογία, φρεσκάρισμα, αποφόρτιση και έλεγχος συναισθημάτων, τίποτα παραπάνω».

 

Ίαν Βουγιούκας (παίκτης Πανιωνίου): «Είμαστε απογοητευμένοι από το αποτέλεσμα. Ο Μίλωνας έπαιξε σήμερα με λίγο πιο καθαρό μυαλό. Ήταν ένα οριακό ματς και οι παίκτες του πήραν πιο σωστές αποφάσεις στο τέλος. Δεν τελείωσε κάτι, θα παίξουμε την Κυριακή για την άνοδο, ήταν ένα σενάριο που υπήρχε εξ αρχής. Ήμασταν όλη τη χρονιά πρώτοι, τώρα έχουμε μια δεύτερη ευκαιρία. Συγχαρητήρια στον Μίλωνα, ευχαριστούμε τον κόσμο μας που ήρθε και μας βοήθησε, ελπίζουμε να είναι δίπλα μας και την Κυριακή. Δυστυχώς ήμουν από τους παίκτες που δεν μπόρεσαν να βοηθήσουν την ομάδα σήμερα. Ελπίζω την Κυριακή να βοηθήσω την ομάδα να πάρει την άνοδο».

 

Μάικ Κουρής (προπονητής Μίλωνα): «Η χαρά μας είναι απέραντη. Μπράβο στα παιδιά, αλλά και στον Νίκο Καραγιάννη που ήταν προπονητής τα τελευταία τέσσερα χρόνια κι έφτιαξε αυτή την ομάδα. Τα παιδιά έβγαλαν το πραγματικό τους πρόσωπο, όπως τους ζήτησα. Κάθε μέρα που δουλεύαμε έβλεπα το πάθος στις προπονήσεις και πίστευα στις δυνατότητες της ομάδας μας. Τις βγάλαμε την κατάλληλη στιγμή. Μπράβο στα παιδιά που κράτησαν τα αποδυτήρια, όλα παίζουν ρόλο σε μια ομάδα μπάσκετ. Θέλω να πω κι ένα μπράβο στην ΕΟΚ, για όλη τη σεζόν της Elite League Ερρίκος Ντυνάν και το Final 4. Έχετε πάει σε ένα άλλο επίπεδο, το προϊόν κάθε χρόνο βελτιώνεται. Μπράβο και πάλι στα παιδιά μου, ήταν παλικάρια. Εγώ προσωπικά δεν έκανα κάτι τρομερό, η ομάδα χρειαζόταν ψυχολογία. Βγάλαμε τις δυνατότητες που είχε η ομάδα, δεν υπάρχουν μυστικά, μόνο με δουλειά ήρθε η επιτυχία. Δεν είμαστε εμείς οι προπονητές που τα κάνουμε όλα, είναι αυτά τα παιδιά που τα δίνουν όλα για να φτάσουμε σε αυτές τις στιγμές. Το πρωτάθλημα είναι πολύ ανταγωνιστικό, όλες οι ομάδες μπορούν να χάσουν. Υπάρχουν πολλοί καλοί παίκτες, πολλοί καλοί ξένοι, πολλοί καλοί προπονητές».

 

Σπύρος Μοτσενίγος (παίκτης Μίλωνα): «Είχαμε μια πολύ δύσκολη χρονιά, με πολλά σκαμπανεβάσματα, αλλά καταφέραμε να είμαστε έτοιμοι και φορμαρισμένοι εδώ που μετρά πιο πολύ. Είχαμε βάλει στόχο να τελειώσουμε σήμερα τη χρονιά και να είμαστε πρωταθλητές. Αξίζουν συγχαρητήρια στον Πανιώνιο, αξίζουν κι αυτοί να είναι στην Α1. Είμαι ιδιαίτερα συγκινημένος γιατί είμαι στον Μίλωνα από την Γ’ Εθνική. Είναι τεράστιο αυτό που καταφέραμε, είναι ένα όνειρο. Κρατηθήκαμε όλοι μαζί, οι μεταγραφές του Μπράιαντ και του Σκορδίλη μάς βοήθησαν και είναι μεγάλη η χαρά. Κάναμε κοιλιά μέσα στη χρονιά, αλλά μεταξύ μας ήταν μια γροθιά. Παίζουμε ο ένας για τον άλλο και ξέραμε ότι θα βγει κάποια στιγμή μέσα στη χρονιά. Σήμερα ήταν η στιγμή μας».

 

Γιάννης Δημάκος (παίκτης Μίλωνα): «Η σεζόν τελειώνει μαγικά, πολύ όμορφα πραγματικά. Η χαρά είναι τεράστια. Ήταν ένα μεγάλο παιχνίδι, αρχίσαμε λίγο νωθρά, έπαιξε ρόλο και η αποχή που είχαμε για έναν μήνα, αλλά στη συνέχεια νομίζω πως ήμασταν πολύ ανώτεροι. Υπήρξε ένα όραμα για μένα, όταν ήρθα. Ο στόχος επετεύχθη, πάμε για τον επόμενο».



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια