Σε πλήρη εξέλιξη το ευρωπαϊκό πρόγραμμα CGBV in Basketball

 

Το #Cancel GBV in Basketball διαπραγματεύεται το ευαίσθητο θέμα της έμφυλης βίας στο άθλημα της Καλαθοσφαίρισης. Στόχος του προγράμματος είναι να μειώσει το χάσμα ανάμεσα στο πρόβλημα και στους τρόπους αντιμετώπισής του, ενθαρρύνοντας τα θύματα να μοιραστούν τις σκέψεις τους με τους προπονητές του. Παράλληλα, στοχεύει στο να εκπαιδεύσει τους αθλητές, ώστε να μην βλάπτουν και οι ίδιοι συνανθρώπους μας, δημιουργώντας ένα πλαίσιο διαχείρισης παρόμοιων υποθέσεων.

 

Το CGBV in Basket είναι μια πρωτοβουλία της ΕΟΚ σε συνεργασία με τις  Ομοσπονδίες Καλαθοσφαίρισης της Κύπρου, της Βουλγαρίας και της Βόρειας Μακεδονίας με τη συμμετοχή του εκπαιδευτικού κέντρου Universal Education και του ερευνητικού φορέα “Κέντρο Κοινωνικής Καινοτομίας Κυπρου (CSI-CY)”.

 

Οι εργασίες του ευρωπαϊκού προγράμματος θα ολοκληρωθούν καλύπτοντας τους εξής στόχους:

 

-Την έγκαιρη αναγνώριση συμπεριφοράς που σχετίζεται με εκδήλωση έμφυλης βίας, με στόχο την διαφύλαξη του υψηλού επιπέδου ασφάλειας στο άθλημα της καλαθοσφαίρισης.

 

-Την χρήση  εκπαιδευτικών και συμπεριφοριστικών τεχνικών που θα εμπλακούν ενεργά αθλητές για την εξάλειψη των εκδηλώσεων έμφυλης βίας  στο άθλημα της καλαθοσφαίρισης

 

-Την δημιουργία πλαισίου ψυχολογικής υποστήριξης των θυμάτων και νομικών διαδικασιών διαχείρισης θεμάτων έμφυλης βίας στο άθλημα της καλαθοσφαίρισης.

 

-Την  ενίσχυση της ευαισθητοποίησης σχετικά με την καταπολέμηση της έμφυλης βίας  στο άθλημα της καλαθοσφαίρισης σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης.

 

Τα αποτελέσματα του ευρωπαϊκού προγράμματος θα είναι δημόσια διαθέσιμα και στο site της ΕΟΚ.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια