Δίπλα στην νέα γενιά για τέταρτη σεζόν το Rising Stars Εθνική Ασφαλιστική

Το Rising Stars Εθνική Ασφαλιστική είναι έτοιμο να επιστρέψει για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά. Η διοργάνωση που φέρνει την επόμενη γενιά σε πρώτο πλάνο, είναι έτοιμη να δώσει χώρο και χρόνο στο παρκέ σε ακόμη περισσότερες ομάδες, σε ακόμη περισσότερους παίκτες.

 

Η προκριματική φάση που πραγματοποιήθηκε πέρυσι με 21 ομάδες, αναβαθμίζεται και θα γίνει φέτος με τη συμμετοχή 76 ομάδων από όλη την Ελλάδα και όλων των Ενώσεων και Τοπικών Επιτροπών. Για κάθε Ένωση θα δημιουργηθεί ένας όμιλος, στον οποίο θα αγωνιστούν τέσσερις ομάδες με την υψηλότερη βαθμολογία βάσει της περσινής κατάταξης και ποιοτικών κριτηρίων (π.χ. αριθμός εγγεγραμμένων παιδιών σε κάθε ακαδημία) στα αντίστοιχα πρωταθλήματα. Ειδικά για τις Ενώσεις ΕΣΚΑ, ΕΣΚΑΝΑ και ΕΚΑΣΘ θα δημιουργηθούν δύο όμιλοι των τεσσάρων ομάδων. Οι τέσσερις τοπικές επιτροπές θα δημιουργήσουν έναν όμιλο, από τον οποίο θα προκριθεί η πρώτη ομάδα.

 

Οι αγώνες των ομάδων στην προκριματική φάση σε κάθε Ένωση/Τ.Ε. θα διεξαχθούν ως εξής:

 

#1 έναντι #4 (1)

#2 έναντι #3 (2)

 

Ο νικητής του αγώνα (1) θα αγωνιστεί με τον νικητή του αγώνα (2)

 

Οι νικητές των ομίλων θα αγωνιστούν μεταξύ τους σε knock-out αγώνες που διαμορφώνονται βάσει γεωγραφικών κριτηρίων και θα προκύψουν τέσσερις ομάδες, δύο από τον Βορρά και δύο από το Νότο, οι οποίες θα εξασφαλίσουν τη συμμετοχή τους στη φάση της κανονικής περιόδου του Rising Stars Εθνική Ασφαλιστική.

 

Στην κανονική περίοδο θα αγωνιστούν ακόμη οι πέντε πρώτες ομάδες του ranking, μία ευρωπαϊκή ομάδα, μία μικτή από όλη τη χώρα U18 και μία μικτή ομάδα U16 (η οποία θα συμμετέχει σε δύο από τις πέντε αγωνιστικές, ενώ στις άλλες τρεις θα δοθούν wild cards, μία για κάθε αγωνιστική).

 

*Δείτε περισσότερα για το Rising Stars Εθνική Ασφαλιστική όλη τη σεζόν στο rising stars.basket.gr.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια