Τα αποτελέσματα και τα φύλλα αγώνα των σημερινών παιχνιδιών για τα Play Off της Α1 γυναικών

 

Συνεχίζονται σήμερα τα Play Off της Α1 γυναικών. Το μπλογκ θα σας ενημερώνει ανά δεκάλεπτο για την εξέλιξή τους.

 

Θέσεις 1-2

 

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 68-65

 

Στην παράταση κρίθηκε ο δεύτερος τελικός των Play Off της Α1 Γυναικών με τον Παναθηναϊκό να επικρατεί με 68-65 του Ολυμπιακού και να ισοφαρίζει τη σειρά σε 1-1. Οι δυο ομάδες ανανέωσαν το ραντεβού τους για την προσεχή Κυριακή (21/4) στην αίθουσα 5 του ΣΕΦ.

 

Το παιχνίδι ήταν ντέρμπι στο ξεκίνημά του με τις δύο ομάδες να είναι κοντά στο σκορ. Ο Παναθηναϊκός στο πρώτο δεκάλεπτο προηγήθηκε με 10-8 (7’) για να πάρει το προβάδισμα ο Ολυμπιακός και να κλείσει το ημίχρονο 20-15.

 

Η ομάδα του Θάνου Νίκλα αύξησε στη συνέχεια τη διαφορά φτάνοντας στο +10 (29-19, 13’) με προσπάθειες της Τόμπιν με τον Παναθηναϊκό να επιστρέφει και να μειώνει σε 33-30 με το τέλος του ημιχρόνου.

 

Ο Ολυμπιακός μπήκε καλύτερα στο δεύτερο ημίχρονο και ξέφυγε με 11 πόντους (45-34, 25’30’’) με τον Παναθηναϊκό να κλείνει την ψαλίδα (45-40, 26’10’’) και να φτάνει τη διαφορά στο καλάθι (54-52, 35’).

 

Με τη Τζόουνς να παίρνει πολλές προσπάθειες η ομάδα της Ελένης Καπογιάννη προηγήθηκε με 60-58 (38’35’’). Η Σπυριδοπούλου με δυο βολές 43 δευτερόλεπτα από το τέλος ισοφάρισε σε 60-60, στην συνέχεια η Τζόουνς αστόχησε σε τρίποντο για να γίνει μετά λάθος από την Νικολοπούλου. Ακολουθήσε άστοχο σουτ της Τζοουνς για να πάει το ματς στην παράταση.

 

Σωτηρίου και Αλέιν έδωσαν προβάδισμα τριών πόντων στον Παναθηναϊκό (64-61, 41’30’’) στην παράταση για να περάσει μπροστά ο Ολυμπιακός με δύο καλάθια της Νικολοπούλου (65-64).

 

Η Αλέιν έδωσε εκ νέου την πρωτοπορία στον Παναθηναϊκό (66-65, 44’20’’) με την ίδια παίκτρια να κάνει το 68-65, 16 δευτερόλεπτα από το τέλος της παράτασης. Τίποτα δεν άλλαξε στη συνέχεια με τον Παναθηναϊκό να φτάνει στη νίκη και να ισοφαρίζει σε 1-1 τη σειρά των τελικών.

 

Να σημειωθεί ότι ο Παναθηναϊκός αγωνίστηκε χωρίς την Αννα Νίκη Σταμολάμπρου που ήταν άρρωστη, ενώ για τον Ολυμπιακό στις αρχές του β΄ ημιχρόνου τραυματίστηκε η Κριστίν Βίτολα στη μύτη και δεν συνέχισε τον αγώνα.

Διαιτητές: Καπράνος, Θεωνάς, Παπαδόπουλος

Δεκάλεπτα: 15-20, 30-33, 45-52, 60-60 (κ.α.), 68-65

Παναθηναϊκός (Καπογιάννη): Καρακασίδου, Παυλοπούλου 8(1), Τσβίτκοβιτς 9(1), Σωτηρίου 7, Αλεξανδρή 7(2), Τζόουνς 25(1), Αλέιν 12.

Ολυμπιακός (Νίκλας):  Γουίλιαμς 13, Σπυριδοπούλου 9(1), Σύρρα 2, Νικολοπούλου 17(3), Καρλάφτη, Βίτολα 6, Χριστινάκη 7, Κολλάτου, Τόμπιν 11.

 

Δηλώσεις:

 

Ελένη Καπογιάννη: «Αυτά τα ματς είναι κλειστά. Ο ΟΣΦΠ έκανε ένα καλό παιχνίδι γιατί του επιστρέψαμε και δεν είμαστε τόσο σκληρές όσο θα έπρεπε. Η ομάδα μας έβγαλε χαρακτήρα και  έχει αποδείξει ότι ξέρει να επιστρέφει και πιστεύω στο τέλος πήραμε σωστές αποφάσεις. Θα μπορούσαμε να έχουμε τελειώσει το ματς στην κανονική διάρκεια όμως καις το τέλος είχαμε καλές αποφάσεις. Η Σταμολάμπρου ήταν μια απουσία της τελευταίας στιγμής και ήταν στο νοσοκομείο σήμερα. Ευχαριστούμε τους παίκτες που ήρθαν οι δύο παίκτες της ανδρικής ομάδας μπάσκετ. Ωστόσο και πάλι θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμο. Δεν έχω ξαναζήσει τέτοια ατμόσφαιρα. Είναι εκπληκτικό αυτό που συμβαίνει στο γήπεδο μας».

 

Πηνελόπη Παυλοπούλου: «Πολύ δύσκολο ματς και κρ΄λιθηκε στις λεπτομέρειες όπως γίνεται στους τελικούς. Μας έφερε και πάλι στα ίσα αυτή η νίκη. Ωστόσο πρέπει να πετύχουμε δύο ακόμα νίκες για να το καταφέρουμε. Τα βγάλαμε πέρα και κρατάμε τα θετικά. Θα ξαναβγάλουμε αυτή την ένταση που δείξαμε σήμερα»

 

Διονυσία Αλεξανδρή: «Η Σταμολάμπρου είναι ένα βασικό στέλεχος της ομάδας και το μάθαμε μισή ώρα πριν την έναρξη του αγώνα. Η ομάδα μας έχει βάθος και το δείξαμε. Καταφέραμε  μείναμε στο πλάνο και θέλω να δώσω συγχαρητήρια».

 

Φαίη Κωτούλα: «Αυτά τα παιχνίδια είναι πάντα ντέρμπι και στο τέλος σε κάποια σουτ φαίνεται η ψυχή και το πάθος. Αρνηθήκαμε να χάσουμε σήμερα και το δείξανε όλα τα κορίτσια ψυχή και σώμα».

 

Θάνος Νίκλας: «Αυτό που θέλω να πω και να εκφράσω μετά το τέλος αυτού του τελικού, είναι τη βαθιά μου λύπη και τα περαστικά μου στην τραυματισμένη μας αθλήτρια, την Κρίστιν Βίτολα, η οποία μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου. Το μυαλό μας και η συμπαράστασή μας είναι εκεί, της ευχόμαστε περαστικά. Όσον αφορά στο παιχνίδι, σίγουρα μπορούμε να πούμε πάρα πολλά πράγματα. Δεν συνηθίζω να μιλάω για διαιτησία, αλλά αυτά που βιώσαμε, είδαμε, έγιναν και αντιμετωπίσαμε δεν αντικατοπτρίζουν αγώνα μπάσκετ. Συγχαρητήρια στα κορίτσια, που παρά τις συνθήκες αυτές, έφτασαν το ματς στην παράταση. Δυστυχώς, δεν αντέξαμε στο τέλος, από δικά μας λάθη και από κάποια ριμπάουντ που δεν πήραμε στο φινάλε και έτσι, χάσαμε τη νίκη. Η σειρά έχει μέλλον. Τώρα, δίνουμε τον επόμενο τελικό στην έδρα μας, πολύ σημαντικό ματς, πρέπει να δούμε τι μπορούμε να διορθώσουμε. Πρέπει να δούμε σε τι κατάσταση θα είναι η Βίτολα».

 

Αγγελική Νικολοπούλου: «Ηταν ένα δύσκολο παιχνίδι. Θεωρώ, ότι το κάναμε δύσκολο εμείς οι ίδιες. Δεν παίξαμε καθόλου καλά στην επίθεση στο δεύτερο ημίχρονο και αυτό μας στοίχισε. Για ακόμη μια φορά, τα επιθετικά ριμπάουντ ήταν πληγή για εμάς, ειδικά αφού χάσαμε τη Βίτολα, μετά από χτύπημα στο πρόσωπο! Να ευχηθώ, σε αυτό το σημείο, περαστικά στη συμπαίκτρια μου. Η σειρά συνεχίζεται στο γήπεδο μας, με τον κόσμο μας, για το 2-1».


Θέσεις 5-6

 

Ηρακλής – ΠΑΣ Γιάννινα 64-69


Την 5η θέση στο πρωτάθλημα της Α1 Γυναικών κατέλαβε ο ΠΑΣ Γιάννινα μετά τη νίκη του με 69-64 επί του Ηρακλή στο Ιβανώφειο για την 2η Αγωνιστική των Play Off. Η ομάδα των Ιωαννίνων είχε επικρατήσει και στην έδρα της με 89-40.

Διαιτητές: Γεωργούλης, Λυγουράς, Καντζουρίδης

Δεκάλεπτα: 5-23, 23-39, 49-54, 64-69

Ηρακλής (Πολυμένης): Μανούση, Αυτζή 11(2), Γιαννούδη 18(2), Παπαροϊδάμη 3(1), Πράπα 18(3), Πατούνη 6(2), Στέφενς 8, Δαρούδη, Κούμαρα.

ΠΑΣ Γιάννινα (Μιχαήλ): Ξανθοπούλου, Δαμουλάκη 7(1), Μάρκοβιτς 20(1), Πηλακούτα 2, Σαρηγιαννίδου 5, Μαρίνη 17(2), Άσμπερι 18(1).


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια