Πανερυθραϊκός-Αίας Ευόσμου: «Φωτιά» στα κόκκινα- Ελευθερούπολη-Ερμής Σχηματαρίου: Οριακή μονομαχία- Πανιώνιος-Παπάγου: Για το προβάδισμα

Ο Πανερυθραϊκός φιλοξενεί την Πέμπτη στις 16:00 τον Αίαντα Ευόσμου στο πρώτο παιχνίδι των δύο ομάδων για τα play out της Elite League Ερρίκος Ντυνάν. Η αναμέτρηση θα μεταδοθεί ζωντανά από το κανάλι της ΕΟΚ στο YouTube.

 

Οι γηπεδούχοι έχουν το πλεονέκτημα έδρας στη σειρά που θα κριθεί στις τρεις νίκες και ξεκινά από το 1-1 βάσει των αποτελεσμάτων της κανονικής περιόδου. «Είναι αλήθεια, ότι είχαμε στα χέρια μας την είσοδο στα play in, παίζοντας στο γήπεδό μας αλλά δεν τα καταφέραμε να αποφύγουμε τα play out. Έχουμε αντιμετωπίσει τον Αίαντα Ευόσμου και στην κανονική περίοδο της Elite League, όπου είχαμε από μία νίκη η κάθε ομάδα, επομένως τον γνωρίζουμε και μας γνωρίζει καλά. Θεωρώ, ότι είμαστε καλύτερη ομάδα, αλλά πρέπει να το αποδείξουμε και στο παρκέ, δίνοντας κάθε ικμάδα των δυνάμεών μας, για να τα καταφέρουμε και να συνεχίσουμε και του χρόνο σε αυτό το συναρπαστικό πρωτάθλημα. Θα θέλαμε στο πλευρό μας τον κόσμο μας, με τους απλούς φιλάθλους του Πανερυθραϊκού, τα παιδιά της Ακαδημίας και τους γονείς τους να μας έχουν στηρίξει όλη την χρονιά. Θέλουμε να πάρουμε ενέργεια από την φωνή τους και να τη μετουσιώσουμε στις δύο νίκες, που χρειαζόμαστε στο παρκέ», επισήμανε ο 22χρονος φόργουορντ του Πανερυθραϊκού, Δημήτρης Τσουργιάννης.

 

Οι φιλοξενούμενοι γνωρίζουν καλά πως θα χρειαστούν τουλάχιστον μία νίκη εκτός έδρας αν θέλουν να παραμείνουν στην κατηγορία. «Η ομάδα παρά τις δυσκολίες που προέκυψαν κατά τη διάρκεια της σεζόν, κατάφερε να πετύχει το μίνιμουμ στόχο, που ήταν η αποφυγή του απευθείας υποβιβασμού. Οι σειρές play off/out χρήζουν πάντα διαφορετικής προσέγγισης, αλλά είμαστε έτοιμοι και αποφασισμένοι για οποιαδήποτε πρόκληση μας παρουσιάσει ο αντίπαλο», τόνισε ο 30χρονος γκαρντ του Αίαντα Ευόσμου, Κώστας Αμπατζάς.

 

Το δεύτερο παιχνίδι της σειράς θα διεξαχθεί την Κυριακή στις 16:00 στην έδρα του Αίαντα Ευόσμου. 

 

Ελευθερούπολη-Ερμής Σχηματαρίου: Οριακή μονομαχία

 

Η Ελευθερούπολη υποδέχεται τον Ερμή Σχηματαρίου την Πέμπτη στις 16:00, στον πρώτο αγώνα των δύο ομάδων για τα playoffs. Στιγμιότυπα της αναμέτρησης θα μεταδοθούν από το Action 24, ενώ ολόκληρο το παιχνίδι μπορείτε να το παρακολουθήσετε από το κανάλι της ΕΟΚ στο YouTube.

 

Οι γηπεδούχοι έχουν το πλεονέκτημα έδρας στη σειρά που αρχίζει από το 1-1 και κρίνεται στις τρεις νίκες. «Μπροστά μας έχουμε το πρώτο τελικό.  Σίγουρα πρέπει να εκμεταλλευτούμε την έδρα μας. Φυσικά ο Ερμής είναι ένας πολύ δυνατός αντίπαλος.  Αυτά τα παιχνίδια πολλές φορές κρίνονται στις λεπτομέρειες.  Εμείς σαν ομάδα ήδη έχουμε πετύχει πολλά πράγματα στο φετινό πρωτάθλημα. Δεν υπάρχει άγχος. Σίγουρα οι φιλοδοξίες για κάτι παραπάνω υπάρχουν.  Θέλουμε τον κόσμο και πάλι κοντά μας όπως ήταν όλο το χειμώνα», τόνισε ο 22χρονος φόργουορντ του ΓΣΕ, Βαλάντης Κουρτίδης.

 

Οι φιλοξενούμενοι γνωρίζουν καλά πως θα χρειαστεί να κερδίσουν τουλάχιστον μία φορά στο κλειστό της Γεωργιανής. «Την Πέμπτη παίζουμε τον πρώτο τελικό απέναντι σε μια πολύ ποιοτική και δυνατή ομάδα. Πρέπει να ελέγξουμε τον ρυθμό του παιχνιδιού, να είμαστε σκληροί στην άμυνα και να μην αφήσουμε την Ελευθερούπολη να κάνει το παιχνίδι της. Είμαστε δύο νίκες μακριά από την εμφάνιση μας στο Final 4 και θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να το καταφέρουμε. Πιστεύω θα είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα σειρά που θα ευχαριστηθεί ο κόσμος», δήλωσε ο 30χρονος φόργουορντ του Ερμή Σχηματαρίου, Δημήτρης Γράβας.

 

Ο δεύτερος αγώνας της σειράς θα διεξαχθεί την Κυριακή στο Σχηματάρι.

 

Πανιώνιος-Παπάγου: Για το προβάδισμα

 

Ο Πανιώνιος υποδέχεται τον Παπάγου στο «Κροίσος Πέρσης» την Πέμπτη στις 16:00 για τα playoffs της Elite League Ερρίκος Ντυνάν. Το πρώτο παιχνίδι της σειράς, που θα κριθεί στις τρεις νίκες και αρχίζει από 1-1, θα μεταδοθεί τηλεοπτικά από το Action 24. H αναμέτρηση θα διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών.

 

Οι γηπεδούχοι ολοκλήρωσαν την κανονική περίοδο πρώτοι με 22-8 και θέλουν να εκμεταλλευτούν τη δύναμη της έδρας, όπου φέτος είχαν 14 νίκες σε 15 αγώνες. «Αρχίζει η διαδικασία των PlayOffs με το σκορ στις νίκες να είναι στο 1-1 και με εμάς να έχουμε μεν το πλεονέκτημα της έδρας αλλά χωρίς την παρουσία φιλάθλων μας λόγω της ποινής που μας έχει επιβληθεί. Έχουμε προετοιμαστεί κατάλληλα για την απαιτητική σειρά των αγώνων, απέναντι σε μια ομάδα που αντιμετωπίσαμε ήδη τρεις φορές και όλες οι αναμετρήσεις ήταν ενδιαφέρουσες. Θέλουμε να παίξουμε καλά και να φτάσουμε στο Final 4 ώστε να ευχαριστήσουμε τον κόσμο μας και να πλησιάσουμε ακόμα περισσότερο στο βασικό μας στόχο», τόνισε ο 29χρονος γκαρντ του Πανιωνίου, Χρήστος Σκάνδαλος.

 

Οι φιλοξενούμενοι μετά τις δύο σημαντικές νίκες που πήραν στα play in απέναντι στη Μύκονο εντός και τη Δόξα Λευκάδας εκτός έδρας, είχαν ρεκόρ 3-12 μακριά από το «Σαλούν» στην κανονική περίοδο. «Ανυπομονώ γι’ αυτό το παιχνίδι. Ο Πανιώνιος είναι ένας αντίπαλος που αξίζει τον σεβασμό κι αν θέλεις να γίνεις ο καλύτερος, πρέπει να αντιμετωπίσεις τους καλύτερους. Στην κανονική περίοδο είχαμε από μία νίκη, οπότε πρέπει να έχουμε αυτό κατά νου για να είμαστε ανταγωνιστικοί», σημείωσε ο 23χρονος φόργουορντ του Παπάγου, Ζάιον Γκρίφιν.

 

Το δεύτερο παιχνίδι θα διεξαχθεί την Κυριακή στην έδρα του Παπάγου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια