Νεανική Εστία Μεγαρίδας-Ηρακλής: Από την… αρχή- Έσπερος Λαμίας-Ψυχικό: Η αγωνία συνεχίζεται

 

Η Νεανική Εστία Μεγαρίδας υποδέχεται τον Ηρακλή την Τετάρτη στις 16:00 για τα playoffs της Elite League Ερρίκος Ντυνάν. Η σειρά αρχίζει από το… μηδέν, αφού πλέον το σκορ είναι στο 2-2. Η αναμέτρηση θα μεταδοθεί τηλεοπτικά από το Action 24.

 

Οι γηπεδούχοι, που δεν έχουν πλέον προβάδισμα σε νίκες αλλά διατηρούν το πλεονέκτημα έδρας, καλούνται να αντιδράσουν μετά τις δύο διαδοχικές ήττες που υπέστησαν. «Το γεγονός ότι προερχόμαστε από δύο συνεχόμενες ήττες δεν πρέπει να μας επηρεάσει ψυχολογικά. Όσον αφορά το πλάνο μας δεν νομίζω ότι χρειάζεται να αλλάξουμε πολλά πράγματα. Θα πρέπει να συνεχίσουμε να είμαστε πιστοί σε αυτό και να είμαστε ακόμα πιο αποφασιστικοί για να φτάσουμε στη νίκη και να κάνουμε το 3-2 στην σειρά. Όλη τη χρονιά ο κόσμος γέμιζε το γήπεδο και ήταν ο έκτος παίχτης μας. Παρά την δύσκολη ώρα του αγώνα, είναι πολύ σημαντικό να γίνει το ίδιο και την Τετάρτη ώστε να μας βοηθήσει να φτάσουμε σε μία νίκη που θέλουμε και χρειαζόμαστε πάρα πολύ», τόνισε ο 29χρονος φόργουορντ της ΝΕΜ, Πέτρος Γερομιχαλός.

 

Οι φιλοξενούμενοι με την ψυχολογία στη δική τους πλευρά θέλουν να συνεχίσουν το νικηφόρο σερί τους και να «σπάσουν» ξανά την έδρα της ΝΕΜ, κάτι που είναι αναγκαίο αν θέλουν να προκριθούν στο Final 4. «Είναι πολύ καλό για εμάς που κερδίσαμε δύο σερί ματς σε τέσσερις ημέρες κόντρα σε μια πολύ καλή ομάδα, που έχει και έμπειρους παίκτες αλλά και νέους γεμάτους ενέργεια, όπως και έναν πολύ καλό Αμερικανό. Άρα θα πρέπει να είμαστε ακόμη καλύτεροι για να κερδίσουμε και τρίτη φορά, γιατί όπως κι εμείς τους μάθαμε, έτσι μας έμαθαν και αυτοί. Πιστεύω πως μην έχοντας τίποτα να κρύψουμε πλέον κι εμείς κι αυτοί, τα πάντα θα κριθούν απ’ την συγκέντρωση και την ψυχραιμία, αλλά και την αποφασιστικότητα. Εμείς πήραμε πολλή δύναμη απ’ το πρώτο διπλό, αλλά και απ’ το πάθος του κόσμου μας στο δεύτερο ματς, οπότε μπορούμε να τα καταφέρουμε και πάλι. Αν το κάνουμε, πιστεύω θα έχουμε ένα σοβαρό προβάδισμα πρόκρισης στο Final 4 , που είναι και ο στόχος μας», σημείωσε ο 34χρονος φόργουορντ του Ηρακλή, Νίκολα Μαλέσεβιτς.

 

To επόμενο παιχνίδι της σειράς θα γίνει το Σάββατο στο Ιβανώφειο (16:00).

 

Έσπερος Λαμίας-Ψυχικό: Η αγωνία συνεχίζεται

 

Ο Έσπερος Λαμίας φιλοξενεί το Ψυχικό την Τετάρτη στις 16:00 για τα play out της Elite League Ερρίκος Ντυνάν. Η αναμέτρηση θα μεταδοθεί από το κανάλι της ΕΟΚ στο YouTube.

 

Οι γηπεδούχοι έμειναν ζωντανοί για τη σωτηρία μετά τη σπουδαίας σημασίας νίκη που πέτυχαν το Σάββατο στο Ψυχικό και πλέον θέλουν να μειώσουν σε 3-2 εκμεταλλευόμενοι την έδρα τους. «Παρότι βρεθήκαμε πίσω με 0-3 καταφέραμε και κάναμε μια μεγάλη νικη στην έδρα του ψυχικού, και παραμείναμε ζωντανοί στην σειρα. Πλέον δεν υπάρχει περιθώριο για κανένα λάθος, πρέπει να μείνουμε συγκεντρωμένοι 100% και να δώσουμε τα πάντα για να παρουμε την νικη!», τόνισε ο 25χρονος γκαρντ του Εσπέρου Λαμίας, Γιάννης Νικολαΐδης.

 

Οι φιλοξενούμενοι έχασαν την ευκαιρία να «κλειδώσουν» την παραμονή τους το Σάββατο, αλλά διατηρούν το προβάδισμα με 3-1 και το πλεονέκτημα έδρας, στοχεύοντας να κερδίσουν για ακόμη μια φορά στο «Χαλκιοπούλειο». «Χάσαμε μια πολύ σημαντική ευκαιρία να τελειώσουμε τη σειρά το περασμένο Σάββατο, καθώς δεν καταφέραμε να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις του ματς. Στον αγώνα της Τετάρτης θα πρέπει να βγάλουμε αντίδραση και πάνω απ’ όλα να εμφανιστούμε σοβαροί και πειθαρχημένοι πάνω στο παρκέ. Δεν πρέπει να ξεγελιόμαστε από το γεγονός πως έχουμε κερδίσει ήδη 2 φορές στο γήπεδο της Λαμίας, καθώς αποτελεί μια πολύ δύσκολη και σκληρή έδρα. Στόχος μας βέβαια είναι να μην φέρουμε και πάλι τη σειρά στην έδρα μας, όμως για να συμβεί αυτό θα πρέπει να παίξουμε πολύ δυνατά στην άμυνα, να βγάλουμε μεγάλη ενέργεια, να ελέγξουμε το ρυθμό του ματς και να μείνουμε συγκεντρωμένοι και στα 40 λεπτά, στο αγωνιστικό μας πλάνο», ήταν τα λόγια του 20χρονου γκαρντ του Ψυχικού, Σωτήρης Οικονομόπουλος.

 

Το επόμενο παιχνίδι, αν χρειαστεί, θα γίνει το Σάββατο στο γήπεδο του Ψυχικού.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια