Νέων Ανδρών: Ελλάδα – Ισπανία 74-63-Το στατιστικό του αγώνα και φωτορεπορτάζ-Ναυπλιώτης: «Το μυαλό μας στο επόμενο φιλικό»

 

Η Εθνική Νέων Ανδρών επικράτησε 74-63 της Ισπανίας στο ΚΓ Ηρακλείου, στο πρώτο από τα δύο φιλικά που δίνουν ενόψει του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος U20 που θα διεξαχθεί στο Ηράκλειο (8-16/7). Οι δύο ομάδες θα αναμετρηθούν και πάλι αύριο (4/7) στις 19.00 στο ίδιο γήπεδο.

 

Το 2-7 (3’) στο οποίο βρέθηκαν νωρίς στο παιχνίδι οι Ισπανοί, έγινε γρήγορα 12-7 (4’45’’) με τέσσερις συνεχόμενους πόντους του Οικονομόπουλου. Πλώτας, Ζούγρης και Μπαζίνας συνέχισαν στη δική τους σκυταλοδρομία για να φτάσουν στο 19-13 (7’10’’). Η Ισπανία με μια ομάδα που γνωρίζεται καλά επέστρεψε για να γράψει το 21-23 (10’10’’).

 

Η Ελλάδα βρέθηκε και στο -5 (21-26, 13’30’’) με τους Ισπανούς να παίρνουν και δεύτερες ευκαιρίες και να δείχνουν πως ελέγχουν τον αγώνα. Και πάλι όμως το σκηνικό άλλαξε. Ναυπλιώτης, Νεόφυτος και Οικονομόπουλος φρόντισαν να διαμορφωθεί το 30-26 (17’20’’) με τον τελευταίο να γράφει και το 35-29 λίγο πριν το συμπλήρωση του εικοσαλέπτου.

 

Η ελληνική ομάδα με την άμυνα να δίνει λύσεις, έφτασε ως το +9 (52-43, 27’35’’) από τα χέρια του Πλώτα με τη διαφορά να παίρνει διψήφια τιμή για πρώτη φορά στην τέταρτη περίοδο με τον Καρακώστα να γράφει το 54-43 (30’17’’). Η απόσταση μειώθηκε και πάλι (60-58, 34’). Δύο τρίποντα από τον Ναυπλιώτη και η άμυνα βοήθησε να γραφτεί το 66-58 (35’30’’) και ο Νεόφυτος οδήγησε 69-58 (36’) και ο Μπαζίνας ακολούθησε για να οδηγήσει για πρώτη φορά την διαφορά στο +13 (71-58, 36’20’’) και τη διατήρησε στα ίδια επίπεδα (74-61, 39’40”), πριν διαμορφωθεί το τελικό 74-63.

 

*Ο Λευτέρης Μαντζούκας ήταν αδιάθετος και δεν μπόρεσε να αγωνιστεί στο σημερινό φιλικό.

 

Διαιτητές: Χριστινάκης, Ξυλάς, Κώτσου

Δεκάλεπτα: 21-19, 35-31, 52-43, 74-63

Ελλάδα (Παπαδόπουλος): Καρακώστας 2, Φύτρος 3 (1), Πλώτας 6 (1), Νεόφυτος 3 (1), Χατζής 3 (1), Οικονομόπουλος 19 (2), Σταυρακόπουλος, Μερμίγκης 6, Ναυπλιώτης 15 (5), Ζορμπάς , Καλαϊτζάκης Αλ., Ζούγρης 4, Μπαζίνας 13 (3)

Ισπανία (Πράδο): Νούνιεθ, Καϊθέδο 4, Ροντρίγκεθ 3, Ακίνο , Ντομίνγκεθ 24 (5), Μαρτίνεθ 4, Τάμπα 12, Νάσπλερ 3 (1), Ορδόνιεθ 2, Λόπεθ 6, Παθ 2, Ταβοάδα

 

Η στατιστική της αναμέτρησης:

 

Ναυπλιώτης: «Το μυαλό μας στο επόμενο φιλικό»

 

Η Εθνική Νέων Ανδρών έκανε μια νίκη περισσότερο ψυχολογίας απέναντι στην Ισπανία, λίγο πριν την έναρξη του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος U20. Στο Ηράκλειο επικράτησε 74-63 με διαφορετικούς παίκτες να κάνουν το βήμα μπροστά κατά περιόδους και σε διαφορετικούς τομείς του παιχνιδιού. Ένας από αυτούς ήταν και ο Σωτήρης Ναυπλιώτης, ο οποίος άφησε το παρκέ με 15 πόντους και 5/6 τρίποντα σε κάτι λιγότερο από 15 λεπτά.

 

Στην ερώτηση κατά πόσο το… σκέφτεται πριν σουτάρει χαμογελά και απαντά μάλλον το αναμενόμενο: «Όχι δεν το σκέφτομαι! Η αλήθεια είναι όμως ότι με βοηθά πολύ το γεγονός ότι με πιστεύουν όλα τα παιδιά και οι προπονητές μου. Είναι κάτι που ψυχολογικά με βοηθά σημαντικά, ώστε να πάρω τα σουτ».

 

Ο Ναυπλιώτης δεν προχωρά πέρα από την αποψινή αναμέτρηση ούτε μισό βήμα. Δεν σκέφτεται καν το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, όσο κι αν αυτό ακούγεται «περίεργο». Το μυαλό του είναι αλλού: «Για εμάς η νίκη είναι μια νίκη. Θέλουμε το θετικό αποτέλεσμα και δουλεύουμε καθημερινά γι’ αυτό εδώ και αρκετό καιρό, γιατί θέλουμε να φτάσουμε όσο πιο ψηλά γίνεται. Ήταν μια νίκη επί ενός σημαντικού αντιπάλου, όπως είναι η Ισπανία, αλλά το μυαλό μας είναι στο επόμενο φιλικό. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι στην αυριανή αναμέτρηση και μετά θα μπορούμε να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε το ευρωπαϊκό».

 

Ο κόσμος ήταν λίγος στο σημερινό φιλικό στο Ηράκλειο, αλλά τόσο ο ίδιος, όσο και οι συμπαίκτες του έχουν άλλη εικόνα στο μυαλό τους: «Δεν περιμέναμε να έχει πολύ κόσμο στα φιλικά, αλλά περιμένουμε να δούμε κόσμο στα επίσημα παιχνίδια. Είδαμε εικόνες από προηγούμενες μεγάλες διοργανώσεις με τους φιλάθλους και το γήπεδο γεμάτο και είναι καταπληκτικό. Θέλουμε να έρθει ο κόσμος, να μας στηρίξει, γιατί αυτό είναι που θα μας δώσει μεγαλύτερη ώθηση για να φτάσουμε όσο πιο ψηλά γίνεται».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια