Final-8 παίδων ΕΚΑΣΘ: Πρωταθλήτρια και πάλι η ΔΕΚΑ-Κέρδισε στον τελικό τον Αρη με 62-60- MVP ο Μουτάφης-Η καλύτερη πεντάδα

 

Εχοντας προβάδισμα στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα η ΔΕΚΑ επικράτησε με 62-60 του Αρη και κατέκτησε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά την πρώτη θέση στο Final-8 παίδων της ΕΚΑΣΘ που ολοκληρώθηκε πριν από λίγο στο κατάμεστο κλειστό της Μίκρας.

 

Οι δύο ομάδες εναλλασσόταν στην πρωτοπορία σε όλο το πρώτο δεκάλεπτο. Η ΔΕΚΑ προηγήθηκε με 27-18 στο 14ο λεπτό, όμως ο Αρης με σερί 7-0 μείωσε στο καλάθι, 37 δεύτερα πριν την ανάπαυλα με βολή του Μεσσηνιώτη.

 

Στην αρχή του τρίτου δεκαλέπτου η ομάδα του Ευόσμου πέρασε με 34-27 και κράτησε το προβάδισμα μέχρι το 27ο λεπτό όταν ο Αρης μείωσε σε 40-39. Η ΔΕΚΑ παρέμεινε μπροστά διευρύνοντας τη διαφορά σε 50-41 στις αρχές της τελευταίας περιόδου και κράτησε το υπέρ της σκορ μέχρι το φινάλε του αγώνα.       

 

Δεκάλεπτα: 16-16, 29-27, 47-41, 62-60

Διαιτητές: Κοντογιάννης-Κανελλίδης-Κούρογλου

ΔΕΚΑ (Χατζηβρέττας-Νικολαϊδης): Κεχαγιάς, Κουρουτζίδης 15(4), Στράντζαλης 9, Κεραμιτσόπουλος 3, Μουτάφης 12(2), Βασιλάκης 3, Ιωαννίδης 20(5), Σεκερτζής.

Άρης (Μήτσικας-Γουλτίδης): Βενετίδης, Καζαμίας 11(1), Πεταλωτής 2, Γιαννίκος 12(1), Μπιλιώνης, Σιόγκας 11, Μπίσκας, Μεσσηνιώτης 15(1), Κασσιάνος 9(1).


MVP ο Μουτάφης-Η καλύτερη πεντάδα

 

Μετά το τέλος του αγώνα έγιναν οι απονομές. Στην τέταρτη ΧΑΝΘ τα αναμνηστικά παρέδωσε ο πρώην ομοσπονδιακός τεχνικός και υπεύθυνος αναπτυξιακού της ΕΚΑΣΘ, Γιάννης Παπαθανασίου. Στον τρίτο ΠΑΟΚ τα χάλκινα μετάλλια απένειμε το αναπληρωματικό μέλος του ΔΣ της ΕΚΑΣΘ, Δημήτρης Ασημόπουλος, ενώ στον δεύτερο Αρη τα αργυρά το μέλος του ΔΣ της Ενωσης Δημήτρης Γεωργικόπουλος. Στην πρωταθλήτρια ΔΕΚΑ τα χρυσά μετάλλια παρέδωσε το μέλος του ΔΣ της ΕΚΑΣΘ, Δημήτρης Κωνσταντινίδης και το κύπελλο ο αντιπρόεδρος της ΕΚΑΣΘ Γιάννης Τσουμής.

 

Πολυτιμότερος παίκτης του τουρνουά αναδείχθηκε ο Μουτάφης της ΔΕΚΑ που πήρε το αναμνηστικό από τον γ.γ. της ΕΚΑΣΘ, Κλεάνθη Γάλλο. Στην καλύτερη πεντάδα εκτός από τον προαναφερθέντα βρέθηκαν οι Μακαρατζής και Λέφας του ΠΑΟΚ, Καζαμίας του Αρη και Μανασσής της ΧΑΝΘ με τα αναμνηστικά να απονέμει το μέλος του ΔΣ της ΕΟΚ Γιάννης Πεταλωτής.

 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια