Τσάικος: «Έχουν “αγκαλιάσει” άπαντες την προσπάθειά μας στη Χαλκιδική»

Ο περιφερειακός ομοσπονδιακός προπονητής της ΕΚΑΣΧ, Μιχάλης Τσάικος, έκανε τη δική του παρέμβαση στην εκπομπή «Τα παιδία παίζει» με τον Αργύρη Παγαρτάνη. Μεταξύ άλλων, είπε:

 

Για την ΕΚΑΣΧ:

 

«Είναι μια αυτόνομη Ένωση, ο ανταγωνισμός μεγαλώνει και τα παιδιά “διψούν”. Κατεβαίνουν σαν Ένωση και στο αναπτυξιακό πρωτάθλημα της ΕΚΑΣΘ. Σ’ αυτές τις μικρές ηλικίες είναι πολύ σημαντικό να δώσουμε εικόνες. Το καλό στη Χαλκιδική είναι ότι υπάρχει μεγαλύτερη ελευθερία χρόνου, οπότε τα παιδιά είναι συνέχεια στα γήπεδα. Θέλουν μια καθοδήγηση την οποία προσπαθούμε να τούς προσφέρουμε και ήδη βλέπουμε παιδιά που μπορούν να πάνε στο επόμενο επίπεδο. Έχουν ήδη κληθεί παιδιά και στις μεικτές των Ενώσεων και στα κλιμάκια της Βορείου Ελλάδος και αυτό είναι ένα κίνητρο και για τα υπόλοιπα παιδιά που έρχονται από πίσω, ειδικά για τις μικρές ηλικίες. Εκεί πάνω θέλουμε ένα “χτίσουμε” κιόλας, στα πολύ μικρά παιδιά».

 

Για τις δραστηριότητές τους στη Χαλκιδική:

 

«Προσπαθούμε να κάνουμε κι άλλα πράγματα στη Χαλκιδική, με κάποια τουρνουά. Πέρα απ’ τα κλιμάκια που έχουν ξεκινήσει και γίνονται ανά δύο βδομάδες στις ηλικιακές βαθμίδες 14-16, όπου απ’ αυτά τα παιδιά κάποια ήδη έρχονται στα κλιμάκια της Βορείου Ελλάδος, προσπαθούμε να το αναπτύξουμε και σε όλο το νομό Χαλκιδικής και η αλήθεια είναι ότι οι ομάδες το έχουν “αγκαλιάσει”. Πηγαίνουμε παντού να κάνουμε τα κλιμάκια, ούτως ώστε να δουν και τα άλλα παιδιά τον ανταγωνισμό, καθώς είναι ένα μεγάλο κομμάτι η Χαλκιδική, οι ομάδες είναι αραιωμένες. Καλό είναι να βλέπουν η μία την άλλη και τα παιδιά να παίζουν μεταξύ τους. Μας βοηθάει πάρα πολύ σ’ αυτό και η διοίκηση και το πλάνο που έχουμε φτιάξει για να “τρέξουμε” αυτές τις ηλικίες. Τα παιδιά έχουν τη “δίψα” να έρθουν στην προπόνηση, θέλουν να είναι εκεί ακόμα κι αυτοί που δε συμμετέχουν, απλά για να δουν, το ίδιο και οι προπονητές τους. Μας έχει κάνει μεγάλη εντύπωση ο τρόπος που “αγκαλιάζουν” αυτήν την προσπάθεια».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια